Estetik Diş Tedavisi

Yazar Özge YılmazoğluDiş Hekimi • 22 Kasım 2016 • Yorumlar:

Insanlarin gülümsedigi anda ilk dikkat çeken organlar yüz bölgesi ve bu bölümü süsleyen dislerimizdir. Bu anlamda yeni tanismalarda ve toplantilarda ve özellikle kendine saygisi, güveni olan kisilerde agiz dis sagligi bakimi Dis estetigi çok öne çikan çarpıcı bir unsurdur.Gülümseme ile birlikte bütünlük yaratan estetik disler kisinin kariyer, özgüven ve agiz sagligi ile birlikte çevresindeki kisilere saygisini ifade etmekle birlikte cevredende saygi ve hayranlik kazanirlar.

Estetik Dis Tedavisi asagidaki sartlarda uygulanmalidir:

  • Dislerimizde dogustan yada çocuk yaslarda asiri antibiyotik kullanimindan kaynaklanan renklesmeler, asiri flöre eksiklikleri yada fazlaliklardan kaynaklanan, koyu ve renkli dislere sahip hastalarda
  • Istenmeyen kazalarda kirilan ön dislerin restorasyonlarinda
  • Çok fazla madde kaybi olan ön dis çürüklerinde (Dolgu yapilmayacak kadar madde kaybi olan durumlarda)
  • Çürüklerle birlikte dis etleri çekilmelerinin olusturdugu uzun ve kötü görünüme sahip disleri olan kisilerde
  • Fazla büyümüs dis etleri tedavilerinden sonra istenilen dis estetigi sekillendirilmesi amaci ile
  • Dogustan eksik yada fazla dislerin bozdugu gülme hatti estetiginin tekrar geri kazanilmasinda
  • Dis, Dis eti, Dudak iliskilerindeki oransal sapmalarda dis-dudak iliskisinin dis eti görülmeksizin ideal bir gülümseme iliskisinin tekrar kazanilmasinda
  • Ön bölgede farkli sebeplerden kaybedilen bir ve birden çok dislerin dudak ve yüz estetigine uyularak yeniden sekillendirilmesinde
  • Çogu zaman ileriki yaslarda asiri dis kayiplari çene kemigi erimeleri, çökmüs gözüken yüz bölgesinin dik yöndeki iliskisinin alt-üst çenenin boyutu degerlendirilerek dudak ve yanak kaslarinin da eski kirisiksiz hale döndürülmesi amaçli yapilan protezlerin planlanilmasinda
  • Istenmeyen kazalar sonucu çeneler, dislerin kayiplari, çene kiriklari ve olusan madde kayiplarinin tamirinde yine yüz estetigine uygun olarak dis – dudak ve çenelerin estetiginin planlanilmasinda uygulanmaktadir.

Beyazlatma islemi öncesinde,beyazlatma uygulanacak dislerde herhangi bir çürük,diseti çekilmesi,diseti iltihabi,dislerde asinma olmamalidir.Bu gibi durumlarda önce gerekli tüm tedaviler yapilir daha sonra beyazlatma islemine geçilir.Beyazlatma islemi öncesinde renklesmenin sebebi belirlenmelidir.Hangi tip beyazlatmanin uygulanacagi buna göre seçilir.

Tedavi Yöntemleri

Dis Içine Beyazlatma

Canliligini yitirmis dislere uygulanir.Disler daha öncesinde bir travmaya maruz kalmissa veya kanal tedavisi sonrasinda renklesme meydana geldiyse dislerin içine jel konulmasi yöntemiyle beyazlatma saglanir.%35’lik perhidrol kanal tedavisi uygulanmis dise yerlestirilir ve belli periyotlarla degistirilerek yeterli beyazlik saglandiginda isleme son verilir.

Dis Disina Beyazlatma

Hekim tarafindan dislere sürülen beyazlatma patinin isik kaynagiyla aktiflenmesiyle uygulanir. Uygulanan jel süperoksol kostik bir maddedir. Bu yüzden çevre yumusak dokularda geri dönüsümlü lekelenmeler olusabilir.Bu nedenle isleme baslamadan önce dudaklar izole edilir ve disetleri isikla sertlesen özel bir bariyerle örtülür.Normal isik cihaziyla yapilan beyazlatmalarda seanslar yaklasik 30-45 dakika sürer ve sonuç hemen gözlenebilir.Tedavinin süresi diste hasar meydana getirmeyecek ölçüde hekime ve hastanin istedigi beyazlik derecesine baglidir.2 gün arayla yaklasik 3 seans yapilir.

Isik cihazinin lazer oldugu durumlarda ise yaklasik 1 saat süren seans sonucu tek seferde sonuç alinir.Beyazlatma isleminin dolgular ve kaplamalar üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.Bu nedenle elde edilen dis rengine göre yenilenmeleri gerekir.Beyazlatma islemi zamana ve hastanin aliskanliklarina bagli olarak geri dönen bir islemdir.Bu nedenle belli araliklarla yenilenmesi gerekir.

Hasta ve hekim tarafindan uygulamasi gayet basit olan bu islemin uzun vadede hiçbir komplikasyonu bulunmamistir. Bu nedenle gülüsümüzü saklamak yerine böylesine kolay bir islemle elde edilebilecek piril piril bir gülüsü sergilemek hepimizin hakkidir.

Site içerisinde bulunan bilgiler destek saglamak içindir. Hekimin hastasini tibbi amaçla muayene etmesi tani ve teshis koymasi yerine geçmez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)