Estetik İşlemler

Cilt tonunu eşitleme
Sağlıklı bir cilt için yine iyi beslenme ve sağlıklı yaşam önem taşıyor. Bunun yanı sıra günlük olarak cildi ihtiyacına uygun nemlendirmek, güneşin UVA ve UVB filtrelerinden koruyucu güneş koruma ürünlerini kullanmak ve cilt bakımı yaptırarak temizletmek ise koruyucu önlemlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Çeşitli kimyasal peeling’ler, karbon peeling, cihaz yardımlı cilt bakım ve peeling sistemleri, dermabrazyon (cildi soyma) işlemleri, mikroiğneleme ile kombine plateletten zengin plazma (PRP), mezoterapi ve vitamin uygulamaları, fraksiyonel lazer ve tulyum lazer uygulamaları da cilt tonunu dengelemede ihtiyaca göre uygulanabiliyor.

Dolgun bir cilt
Sıklıkla hyalüronik asit gibi maddeler içeren dermal dolguları ve yağ enjeksiyonları bu amaçla kullanılıyor. Dermal dolgular, hazır formda enjeksiyonlar şeklinde hastaya klinik şartlarda uygulanabiliyor. Tıbbi genetik ve moleküler biyoloji alanındaki gelişmelerle, kişiden alınan kulak kıkırdağından veya liposuction ile alınan yağ dokudan hazırlanan kök hücreler de artık cilde enjekte edilerek cildi gençleştirmede kullanılıyor.

Cildin nemini artırma
Nem aşısı, nem dolgusu, gençlik aşısı, gençlik serumu, kollajen uygulamaları, somon DNA, PRP, vitamin ve mezoterapi uygulamaları cildin nemini arttırmaya yardımcı oluyor. Bu uygulamalar için söyleyebileceğim ortak nokta; cilt ve cilt altının yapı taşlarını (hyalüronik asit, kolajen) yerine koyma ya da yeniden yapımını uyarmak, arttırmak ve hızlandırmak için yapıldıkları. Cilt muayene edilip, ihtiyacı belirlendikten sonra seçilerek uygulanabilen enjeksiyon şeklindeki uygulamaları kapsıyor.

Cilt lekelerini yok etme
Bu konuda, cilt lekelerini oluşmadan engellemenin büyük önem taşıdığını söyleyebilirim. Cilt lekeleri tedavisi bazen inatçı olabiliyor; koyu tenli kişiler sıklıkla açık tenlilere göre leke oluşturmaya daha yatkınlık gösteriyor. Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının aktif olduğu gün içi saatlerinde iki-üç saatte bir UVA ve UVB filtreli yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanımı, leke oluşumunu engellemede, foto-yaşlanmaya koruyucu olarak ve hatta deri kanserlerine karşı koruyucu olarak ilk yapmamız gereken. Bunlara ilave olarak leke tedavisinde, tıbbi olarak topikal uygulanan krem-pomad tedavileri, IPL tedavisi, Q-switched, Nd_yag lazer tedavileri de yer alıyor.

 

İnce çizgiler
Botulinum toksin uygulamaları; özellikle alın, kaş ortası ve göz çevresi kırışıklıklarının tedavisinde, ilk ve en çok tercih edilen uygulamalardan biri. O bölgedeki mimik kaslarını geçici olarak bloke ederek çalışıyor. Klinik ortamında, ayaktan yaklaşık 10-15 dakikalık bir işlem şeklinde, enjeksiyon yöntemi ile uygulanıyor.  

Cilt dokusunu iyileştirme
Fraksiyonel karbondiyoksit lazer, cilt gençleştirme tedavisinde 1990’lı yılların başından beri kullanılan cihaz yardımlı tekniklerden biri. Cildin epidermis (dış) tabakasını soyuyor, dermis (orta) tabakasında yeniden şekillenmeye yol açıyor ve kolajen üretimini arttırıyor. Böylece ciltte ince kırışıklıkları azaltıcı, sıkılaştırıcı ve toparlayıcı bir etkisi oluyor. İşlem sonrasında iyileşme süreci boyunca cildi güneşten korumak gerekiyor. Ortalama yarım saat süren, sonrasında uygulama dozuna göre birkaç gün ile bir hafta kadar ciltte soyulma, kızarıklık ve kabuklanmaya yol açan bir işlem. Cilt gençleştirmenin dışında, sivilce izleri, skar (yara izi) tedavisi, yaşlılık ve güneş lekeleri tedavisi hatta genital bölge gençleştirme tedavisinde de kullanılabiliyor.

Daha aydınlık göz çevresi
Göz çevresi ışık (ışıltı) dolgusu olarak bilinen, çapraz bağları özelleştirilmiş ve çeşitli vitamin, aminoasitler ile zenginleştirilmiş hyalüronik asit dolgularla, göz çevresindeki çukur ve çökük alanların dolgunlaştırılması hedefleniyor. Koyu renkte de bir miktar açılma ve böylece göz çevresinde aydınlanma sağlanabiliyor. Bunun dışında çeşitli mezoterapi ve vitamin enjeksiyonları ile tekrarlanan uygulamalarla göz çevresindeki koyu renkli cilt tonu aydınlatılıp, torbalı görünüm azaltılabiliyor. 

Vücudu forma sokma
Burada en etkin tedavinin; sağlıklı yaşam, iyi beslenme ve düzenli spor yapmak olduğunu söyleyebilirim. İhtiyaca göre uygun kişilerde karın germe, kol, uyluk germe ve liposuction (yağ alma) ameliyatları uygulanabiliyor. Bunların dışında, ameliyatsız teknikler içerisinde; cilt altına çeşitli yağ eritici mezoterapiler, tekrarlayan işlemler şeklinde enjeksiyon yöntemiyle uygulanarak bölgesel olarak yağlar yıkılabiliyor. Bu işleme lipoliz (yağları yıkmak, eritmek) adı veriliyor. Benzer şekilde; lazer, radyofrekans, ultrasound ses dalgaları, soğuk ve termal (sıcak) enerji kaynaklarını tek başına veya kombine olarak kullanan cihaz yardımlı teknolojilerle de bölgesel olarak incelme, deride sıkılaşma, sarkıklık toparlama ve şekillendirme etkileri mümkün ve geniş spektrumda tedavi seçenekleri arasında yer alıyor. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Derya Bingöl Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Derya Bingöl

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al