Minimal İnvazif Cerrahi

Yazar Mustafa EmmilerKalp Ve Damar Cerrahı • 12 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Kalp cerrahisinde son on yıldır çok hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak, ameliyat sonuçları giderek daha iyiye gitmekte ve daha geniş bir hasta kitlesine ulaşmak mümkün olmaktadır.

Açık kalp ameliyatı geçiren bir hasta, ortalama 8-10 gün hastanede yatmakta, daha sonra da yaklaşık bir aylık nekahat dönemi geçirmekte, dolayısıyla önemli bir işgücü kaybı ortaya çıkmaktadır. Yeni gelişmelerle bu işlemin daha kansız, daha ufak deliklerden, kalbi durdurmadan yapılabilmesi fikirleri ortaya çıkmıştır.

                                                   

  •   Minimal invazif aort kapak ameliyatı

İlk önce kalbi durdurmadan, çalışan kalpte by-pass operasyonları başarıyla gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Daha sonra bu operasyonun çok daha küçük bir insizyondan yapılabileceği ortaya kondu ve buna “Pencere Ameliyatı” adı verildi. Sonraki yıllarda, kapak operasyonları da bu yöntemle yani ufak bir delikten yapılmaya başlanmıştır.
 

                                     
Minimal invazif mitral kapak ameliyatı

Bu yöntemin en belirgin avantajları hastanın daha az ağrı hissetmesi ve daha çabuk ayağa kalkabilmesidir. Normal bir açık kalp ameliyatında, ortalama on gün hastanede kalan bir hasta, bu yöntemle, 4-5 gün içerisinde taburcu olup kısa sürede işine dönebilmektedir.
 
Bu yöntemle mitral kapak tamiri ve değişimi, aort kapak tamiri ve değişimi, ASD, triküspid kapak tamiri ve değişimi gibi ameliyatlar yapılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Emmiler Kalp Ve Damar Cerrahisi, Çocuk Kalp Ve Damar Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Mustafa Emmiler

Kalp Ve Damar Cerrahisi, Çocuk Kalp Ve Damar Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al