0850… Ücret öğren

Lisans eğitimimi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladım. Yüksek lisansımı Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı’nda yaptım. Lisans eğitimim sırasında Madalyon Psikiyatri Merkezi’nde staj yaparak klinik gözlem ve uygulama deneyimi edinme fırsatı buldum.

Yüksek lisans tez çalışmamda beden algısı ve bağlanma stillerinin premenstrüel sendrom belirtileri üzerindeki etkisini inceledim.

Terapi çalışmalarımda ağırlıklı olarak dinamik psikoterapi yaklaşımını benimsiyorum. Terapi sürecini, bireyin kendini daha iyi tanıdığı, duygularını ve ilişkilerini daha derinlemesine anlayabildiği bir süreç olarak görüyorum.

Kaygı, depresyon, özgüven sorunları, ilişki problemleri ve yaşamın getirdiği zorlayıcı dönemlerde danışanlarıma destek oluyorum. Danışanlarımın kendilerini rahatça ifade edebilecekleri, güvenli ve yargısız bir terapi ortamı oluşturmayı önemsiyorum.

Psikoloji alanındaki güncel yaklaşımları ve bilimsel gelişmeleri takip ederek mesleki gelişimimi sürdürmeye devam ediyorum.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Röportaj

Klinik Psikolog Busenaz Otlu

Hoşnudiye Mahallesi Şahin Caddesi Numara 17 İç kapı numara 15 Zeydanlar Location B blok, Tepebaşı 26130

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

• D

Uzun zamandır bazı şeyleri kontrol etme ihtiyacı duyuyordum, ama bunu çok sorgulamıyordum. Busenaz Hocam ile görüşmelerde aslında bu davranışların beni ne kadar yorduğunu fark ettim. Özellikle “rahatlamak için yapılan küçük tekrarların” zamanla alışkanlığa dönüştüğünü görmek benim için şaşırtıcıydı. Bu süreçte kendimi daha iyi tanıdığımı söyleyebilirim. İyi ki yollarımız kesişmiş. Hatta keşke Busenaz Hocamı daha önceden tanısaydım diyorum.

• D

Klinik Psikolog Busenaz hocama internet üzerinden ulaşmıştım; bazı kaygılarım vardı. 5 seansla birlikte ilerliyoruz; kendimi biraz daha güvende hissediyorum, sanki kaygılarımdan uzakmışım gibi hissediyorum. Busenaz hocamı tavsiye ederim.

• D

İlişkimle ilgili kafamın çok karışık olduğu bir dönemde destek almaya başladım. Ne karar verebildiğim ne de gerçekten iyi hissedebildiğim bir süreçteydim. Buse Hanım seanslarda bana ne yapmam gerektiğini söylemek yerine, düşüncelerimi daha net görmemi sağladı. Konuştukça aslında ne hissettiğimi ve neye ihtiyacım olduğunu fark etmeye başladım. Özellikle birkaç seanstır kendi iç sesimi daha iyi duyabildiğimi hissediyorum. Sakin ve güven veren yaklaşımı sayesinde bu süreci daha sağlıklı geçirdiğimi düşünüyorum.

• D

Busenaz Hanım ile bir süre düzenli görüşmeler yaptık ve yakın zamanda sürecimizi tamamladık. Terapiye başlarken açıkçası çok bir beklentim yoktu, ama zamanla kendimi daha iyi anlamaya başladığımı fark ettim. Özellikle bazı konulara bakış açımın değişmesi benim için önemli oldu. Süreç boyunca kendimi rahat hissetmemi sağladığı için kendisini tavsiye ederim. İyi ki siz.

• D

Uzmanımıza sosyal medyada denk geldim ve kendisiyle ön görüşme yapmak için talepte bulundum. Ön görüşmemiz benim açımdan gayet iyi geçmesi durumunda sürecimiz başladı. Kendisine ayrılık sonrası başvurdum ve bu süreç benim için çok sancılıydı. Kendimi depresif ve depresyonda hissediyordum. Süreç başladıktan kısa bir süre sonra duygularımı anlamlandırmaya başladım ve daha hafif geçirme sürecim başladı. Şu an çok daha iyiyim. Kendisinin güler yüzü, bilgi donanımı ve enerjisi çok güzel. Busenaz hocamla tanıştığım için çok mutluyum. Bu yüzden herkese tavsiye edebilirim.

• D

Yoğun iş temposu ve özel hayatımdaki bazı konular nedeniyle kendimi sürekli gergin hissediyordum. Bir arkadaşımın önerisiyle Busenaz Hanım’dan randevu aldım. İlk görüşmede bile beni dikkatle dinlemesi ve olaylara farklı bir açıdan bakmamı sağlaması çok iyi geldi. Terapi sürecinin böyle ilerleyebileceğini bilmiyordum. Kendisiyle çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum.

• D

Busenaz Otlu'ya tavsiye üzerine ulaştım. Uzun zamandır yaşadığım duygusal yorgunluk ve hayatımdaki bazı karmaşık süreçler nedeniyle destek alma kararı verdim. Görüşmeye giderken biraz çekincelerim vardı, ama daha ilk dakikalardan itibaren kendimi çok rahat hissettim. Gerçekten dinleyen, yargılamadan yaklaşan ve insanın kendini ifade etmesine alan açan bir uzman. Seans sonunda olaylara bakış açımın değiştiğini ve içimin biraz daha hafiflediğini hissettim. İyi ki gelmişim dediğim bir görüşme oldu. Destek almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• D

Busenaz Hanım’a sosyal medya üzerinden ulaştım ve özellikle ilişki süreçlerimle ilgili destek almak amacıyla başvurdum. Seans süreci benim için oldukça faydalı ve farkındalık kazandıran bir deneyim oldu. Kendisi çok anlayışlı, sakin ve güven veren bir yaklaşım sergiliyor. Konuları yargılamadan dinlemesi ve yaptığı yönlendirmeler sayesinde bazı şeyleri daha net görmeye başladım. Genel olarak benim için verimli bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Psikolojik destek arayan ve özellikle ilişki süreçlerinde kendini daha iyi anlamak isteyen kişilere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.