Lisans eğitimimi İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde tam burslu ve İngilizce olarak tamamladım, yüksek onur derecesiyle mezun oldum. Ardından Üsküdar Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparak “Çift Dilli ve Tek Dilli Okul Öncesi Çocuklarda Yönetici İşlev Becerileri” konulu tezimi sundum ve uzman dil ve konuşma terapisti unvanını aldım.
Eğitim sürecim boyunca TÜBİTAK tarafından desteklenen bir projede proje yürütücüsü olarak görev aldım. Ayrıca Medipol Mega Üniversite Hastanesi, MEDKOM, rehabilitasyon merkezleri ve özel kliniklerde çeşitli saha deneyimleri edindim.
Şu anda aktif olarak çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışıyorum. Terapi yaklaşımımda bilimsel yöntemleri temel alıyor, her bireyin ihtiyaçlarına özel çözümler üretmeye özen gösteriyorum.
Uzmanlık Alanlarım
Gecikmiş konuşma
Artikülasyon ve fonolojik bozukluklar
Akıcılık bozuklukları (kekemelik, hızlı bozuk konuşma)
Nörojenik konuşma ve dil bozuklukları (afazi, dizartri vb.)
Çift dillilik ve dil gelişimi
Sosyal iletişim güçlükleri
Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB)
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
Uyguladığım Yöntemler
DIRFloortime 201&202 terapisi
PROMPT yöntemi
SOS Beslenme Terapisi
Oyun temelli ve bireyselleştirilmiş terapi programları
- Çocukluk Çağı Apraksisi
PROMPT Yöntemi
Ses Terapisi
K
k....m
Bir yılı aşkındır kendisi ile çalışıyoruz,bakış açısı ve yönlendirmeleri hayatımızı da kolaylaştırmamıza yardımcı oluyor.Asıl uzmanlığı olan dil ile alakalı fazlaca gelişmeler oluyor,kendisi ile tanıştığımızda kendini ifade bile edemeyen kızım ,dört, beş cümle dahi kuruyor şuan.iyiki dediğim eğitimcilerden kendisi...
e....m
Büşra Hocam ile oğlum 30 aylıkken tanıştık.Sadece 3 kelimesi vardı ve seansalara başladık .Kedisine ve mesleğine olan inancı , çocuklara olan sevgisi ve profesyonelliği sayesinde kısa sürede 4-5 kelimeleri cümleler hatta bağlaçlar eklendi iletişimimize .
Oğlum 6 yaşına geldiğinde bi kaç harfte telaffuz eksiğimi vardı ve yine Büşra hocam ile çalıştık.
Zaman hepimiz için özellikle çocuklarımız için çok kıymetli .Büşra hocam da çocuklarının zamanın ne kada kıymetli olduğunu özverili çalışması ile hepimize gösterdi ,iyi ki varsınız,iyi ki hayatımıza dokundunuz• Uzm. Dkt. Büşra Tülkay - Kadıköy • Diğer •
e ...e
Büşra hanımla yaklaşık 1 yıl süren terapi sürecimizden çok memnun kaldık, çocukla olan uyumu harika, kesinlikle güvenebilirsiniz.
• başka bir yer • Diğer •
es...
7 yaşındaki oğlumun ‘r’ seslerini yanlış söylemesiyle yollarımız kesişti . Çocuk dilinden bu kadar anlayan, enerjisi yüksek, nokta atışı tespitleri sayesinde çok kısa zamanda sonuca ulaştığımız Büşra Hanıma iyi ki diyorum. İşini iyi yapan insanlar iyi ki var .
ay...d
Busra Hocamizla oglum icin yaklasik 2 senedir ifade edici iletisim konusunda calisiyoruz. Gerek cocuklarla iletisimi, gerekse profesyonelligi ve ozellikle de belirli bir planlama ve program cercevesinde yaptigi seanslar bize cok guzel bir yol cizdi. Oglumuz buyuk bir mutlulukla seanslara gidiyor.. Ozellikle de oglumuzun ifade edici dil baglaminda uygulanan yontemlerde kademeli olarak ilerlemesi ve yontem degistirmesi olumlu yonde gelismeleri beraberinde getirdi..
ne...ş
6 yaşına girmek üzere olan kızımın harfleri yanlış telaffuz etmesi üzerine Büşra hanımla tanıştık. İçine kapanık, özgüveni düşük olan kızım şuan anlaşılabilir olduğunun farkında ve inanılmaz değişimle hepimizi şaşırtıyor. Ve en önemlisi Büşra ablasını çok seviyor. Seans sırasındaki kahkahaları neşesi beni çok mutlu ediyor. İyi ki tanımışız Büşra ablasını iyi ki var. Kesinlikle tam puan
Z
z.....
Kızımın dil ve konuşma gelişimiyle ilgili endişelerimiz vardı ve Büşra Hoca ile tanışmamız bizim için gerçekten bir dönüm noktası oldu. İlk görüşmeden itibaren hem çok ilgili hem de çok profesyoneldi. Kızım seanslara büyük bir istekle gidiyor ve her geçen gün kendine olan güveni artıyor. Büşra Hoca’nın yaklaşımı çok samimi ve çocuklarla iletişimi mükemmel. Süreç hakkında bizi sürekli bilgilendirmesi de ayrıca içimizi rahatlattı. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim.
b ...y
Çocuğumuzun terapi sürecinde Büşra Hanım’ın sabrı, anlayışı ve profesyonelliği sayesinde çok güzel yol katettik. Hem çocuğumuzla kurduğu sıcak iletişim hem de bizi bilgilendirme konusundaki titizliğiyle kendimizi güvende hissettik
m....
Oğlumuzun ihtiyaçlarını çok iyi anlayan, bize de her zaman yol gösteren Büşra hanımdan çok memnunuz. Floortime ve Prompt alanındaki profesyonelliğiyle çocuğumuzda güzel ilerlemeler kaydettik. Her aileye gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz
Değerli görüşünüz için teşekkürler
Büşra Hanım çocuklarla çalışmaya özel bir ilgi ve bilgiye sahip. floortime temelli ve bilimsel yöntemleri bir araya getirerek çok etkili sonuçlar alıyor.
Değerli görüşünüz için teşekkürler
Büşra Tülkay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Büşra Tülkay, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Büşra Tülkay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Online Terapi, Dil Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi, PROMPT Yöntemi, Akıcılık Bozukluğu Terapisi, Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Konuşma Terapisi.
Büşra Tülkay adresi nerede?Büşra Tülkay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Atatürk Caddesi İstanbul
- İcadiye Caddesi Kuzguncuk İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Büşra Tülkay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Büşra Tülkay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Büşra Tülkay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Büşra Tülkay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Büşra Tülkay hangi dilleri konuşuyor?Büşra Tülkay ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Büşra Tülkay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Büşra Tülkay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Büşra Tülkay hakkında ne düşünüyor?Toplam 14 hasta / danışan, Büşra Tülkay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Büşra Tülkay hangi sigortaları kabul ediyor?Büşra Tülkay tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri