2018 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun oldu. 2019 yılında Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına başladı. Eğitim süreci devam ederken 2019-2021 yılları arasında Doğa Okullarında psikolojik danışmanlık görevinde bulundu. 2020 yılında NP İSTANBUL BEYİN HASTANESİ'nde Klinik Stajını tamamladı. Bu süreçte İstanbul Psikoterapi Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği psikoloji eğitimlerine, work-shoplara, seminerlere katıldı ve çeşitli eğitimler aldı. 2021 Kasım ayında kurucusu olduğu No.1 Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde danışanlarını görmekte..

Eğitimler:
Değişmek ve İyileşmek Mümkün mü? Evet Mümkün. (Söyleşi) - Kasım 2018 - Psikoterapi Enstitüsü, Uzm.Dr. Tahir Özakkaş
Borderline Danışanlarda Eyleme Vurma (Söyleşi) - Kasım 2018 - Psikoterapi Enstitüsü, Uzm. Psk. Mustafa Özay
Bütüncül Psikoterapi Perspektifinde Pasifagresif ve Ters Kimlik Ergenlerle Çalışmak (Söyleşi) - Aralık 2018 - Psikoterapi Enstitüsü, Uzm.Psk. Hasan Demir
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Eğitimi - Aralık 2018, Dr. Nevin Dölek
Kabul ve Kararlılık Eğitimi - Ocak 2019 / Mart 2019 - Bağlamsal Bilimler Derneği, Doç.Dr.K. Fatih Yavuz
Bütüncül Psikoterapiler- Ekim 2019 - Psikoterapi Enstitüsü, Uzm.Psk. Reyhan Nuray Duman
Metakognitif Terapi Temel İlkeler - Aralık 2019 - Metakognitif Terapi Derneği, Hilal Bebek- A. Engin Uygur.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Röportaj

Uzm. Kl. Psk. Cihat Başaran

Bahçelievler mah. 289.sok No:1/D:1, Altınordu, Ordu 52200

• B

Cihat Bey’e kuzenlerimin yönlendirmesiyle ulaştım. Panik atak yaşadığım durumlar hakkında destek olabileceğini düşündüğüm için kendisiyle iletişime geçtim. Kendisiyle online olarak seans yapıyoruz. Çalıştığımız konularla yeri geliyor yüzleşiyoruz; yeri geliyor geçmişte yerini arıyoruz. Gerçekten çok muazzam bir olay yaşanıyor. Bir keresinde seans sırasında gözlerim kapalı geçmişe giderken sayfalar sanki gözümün önünden geçiyordu ve ben bir şey demediğim halde Cihat Bey şu an geçmiş sayfalarını karıştırıyor; "Bir yere varmaya çalışıyor musunuz, değil mi?" diye sorduğunda şoka girmiştim. Tanımlaması zor ama enteresan yerlere gidip desteğiyle anılar buluyoruz. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim ve ediyorum da.

• N

Cihat Bey'i öğretmenim ve PDR'ci arkadaşım tavsiye etti. Bir ameliyat sürecine hazırlanıyorum, bu süreçte ve sonrasında bir psikolog desteğine ihtiyacım olacağına inandığım için Cihat Bey'e ulaştım. İki seans için kendisine geldim ve devam edeceğiz, her şey yolunda, çok destekleyici. İyi ki Cihat Bey ile yollarımız kesişmiş.

•  •

DoktorTakvimi sayfasından ulaştım. İlk başta eşimle ilgili ulaşmıştım; daha sonra kendim de danışmanlık almaya karar verdim. Seanslar, özellikle öfke problemi ve ailevi sorunlarla ilgili bana yol gösterici oldu. Hayata bakış açım değişti. Çevreme de tavsiye ediyorum.

•  •

Hayatımın oldukça karmaşık bir döneminde kendisiyle tanıştım. Nezaketi, güçlü bir dinleyici oluşu ve gerçekten anlatmaya teşvik eden yaklaşımı sayesinde her seans sonrası kendimi iyi hissediyorum. Ses tonu ve vurgularındaki incelik bile sizi dinlediğini ve içtenlikle anladığını hissettiriyor. Bu güven duygusunu hissedebilmek benim için gerçekten çok kıymetli.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• B

Cihat Bey'e kız kardeşim sayesinde ulaştım. Yurt dışında yaşıyorum ve online terapi alabileceğim bir uzman arayışındaydım; ilk psikolojik deneyimim olacaktı ve kendi açımdan pek umudum olmayarak bu yola başladım, çünkü bir karanlığa girmiştim ve oradan çıkamıyordum. Cihat Bey, ilk günden itibaren objektif oluşuyla ve çözüm odaklı oluşuyla bu algımı yıktı; kendimin farkına vardım, eksiklerimi gördüm, doğrularımı gördüm. Bana kendimi bir kere daha hatırlattı ve karanlığıma ışık yaktı. Şu anda hâlâ devam eden bir sürecimiz var. Daha iyi duyguların ekleneceğine inanıyorum. Umarım karanlıkta kalan ışığını kaybetmiş daha çok insana ışık olur.

• K

Yaklaşık 2 aydır devam ediyorum, Cihat hocamla. Gayet anlaşılır, dingin ve huzurlu geçiyor seanslarımız. Seanslardan çıktığımda kendimi hafiflemiş, daha kararlı, daha pozitif biri olarak tanımlıyorum. Bunun kısa sürede hayatıma katkısı çok oldu. Araştırarak ve buradaki yorumları referans alarak tercih etmiştim Cihat Hoca'yı; aynı şekilde anlatıldığı gibi su gibi akan, temizleyen, yön veren bir sohbeti var.

•  •

Uzmanımıza tavsiye üzerine ulaştım. Bazı önüne geçemediğim problemlerin kaynaklı olarak destek almak için başvurdum. Sürecimiz genel olarak olumlu yönde ilerliyor. Çevremdekilere aktif olarak tavsiye etmekteyim.

• Y

Cihat Bey'e dayımın referansı ile ulaştım. Başvuru sebebim OKB hastalığıdır. Herhangi bir psikoloğa gitmek benim için aşırı saçma ve mantıksızdı; etrafımdaki insanların ısrarı sebebiyle randevu oluşturdum. İlk seansta gittiğimde önyargılarım kırıldı. Daha 4-5 seans yapmamıza rağmen takıntılarımda farkedilebilecek bir azalma oluştu. Bence gitmeyi düşünen insanlar öncelikle önyargılı bir şekilde düşünmeden ve kendine inanarak gittikleri zaman Cihat Bey'in yardımı ve tavsiyeleri ile zamanla çoğu sorunlarını atlatabileceğini düşünüyorum. Gitmeyi düşünen insanlara gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• T

Kendisine internet üzerinden ulaştım. Ordu'da psikolog arayışım vardı ve kendisine gitmeye karar verdim. Panik atak sebebiyle 4. seansımızı gerçekleştirdik. Ve ben bu süreçten şu ana kadar memnunum. Kendimi daha iyi hissediyorum. Cihat Bey'in dinlerken verdiği güven ve samimiyet insanı rahatlatıyor. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim.

• N

Cihat Bey'den ilk defa psikolojik destek aldım. Kendisinin sıcakkanlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde ilk andan itibaren anlaşıldığımı hissettim. Konuya hemen odaklanması çok değerliydi. Umarım bu, güzel ve verimli bir sürecin başlangıcı olur. İlk adım atmak isteyen herkese kendisini kesinlikle tavsiye ederim.

• Uzm. Kl. Psk. Cihat Başaran Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu  •