Psikolog Derya ÇİÇEK, Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2006 yılında mezun olmuştur. Üniversitenin son yılında 10 ay boyunca Ankara GATA (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) Psikiyatri servisinde staj eğitimini tamamlamıştır.

Mezuniyetinin ardından 2006-2011 yılları arasında Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak UNICEF- Adalet Bakanlığı ortak projelerinde uzman psikolog olarak görev yapmıştır. Bu süreçte suç işlemiş çocuk ve ergenlerin yeniden suç işlemesini önlemek amacıyla oluşturulan projeler kapsamında, eğitim programlarını yürütmüştür.

2011 yılından itibaren çift, yetişkin ve genç yetişkin alanlarında psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti vermeye başlamış; 2018 yılından itibaren de kurucusu olduğu ÇİÇEK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ’ nde  KONYA’ da ve 2025 yılından itibaren de ESKİŞEHİR’de psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti vermeye devam etmektedir.

Psikolog Derya Çiçek aynı zamanda EMDR 1. Düzey, EMDR 2 Düzey eğitimlerini aldıktan sonra süpervizyon eğitimlerine devam ederek 2022 yılında EMDR Avrupa Akredite EMDR Terapisti sertifikasını almıştır. 2022 yılından beri EMDR Terapisi alanında yetkin, Avrupa Akredite süpervizör ve eğitimcilerden süpervizyon ve eğitimler almaya devam etmekte, EMDR Avrupa Akredite danışman/süpervizör olma yolunda ilerlemektedir.

Bu süreçte EMDR alanında yapılan çeşitli araştırma ve geliştirme projelerinde de yer almaktadır. 2021 yılından itibaren, EMDR Avrupa Akredite Eğitmen Adayı Zeynep Özmeydan’ın EMDR Terapisi ile Obsesif Kompülsif Bozukluk(OKB) Tedavisi için oluşturduğu araştırma geliştirme ekibinde yer almış, Zeynep Özmeydan’ ın geliştirdiği TR-V-OCD Protokolü’nün oluşmasında da katkı sağlamıştır. Ayrıca EMDR Terapisinin Obsesif Kompülsif Bozukluk(OKB) sorununda başarısını kanıtlayan vaka çalışması ile PRAG’ da düzenlenen 2025 EMDR Avrupa Araştırma ve Geliştirme Konferansı’na katılmış, tedavisi başarı ile biten OKB vakası bildiri/poster olarak  kongrede yayımlamıştır.  Bu alanda çalışmaya da devam etmektedir.

Ayrıca, EMDR’ da Komplex ve Zor Vakalarla Nasıl Çalışılır? Güçlü Terapötik Müdahaleler Nasıl Yapılır? konu başlığında hazırlanacak olan, bir kitap projesi kapsamında, EMDR Avrupa Akredite Sertifikalı Terapistlerden oluşan bir ekipte de yer almaktadır.

Derya ÇİÇEK ayrıca EGO STATE THERAPY INTERNATIONAL (ESTI) uluslararası eğitmeni Dr. Waltemade Hartman’dan Ego State Terapi Eğitimi’ne devam etmektedir. Bu eğitim sonunda ESTI onaylı, dünya çapında geçerli, uluslararası akredite sertifikalı Ego State Terapisti olacaktır.

Terapi çalışmalarında çoğunlukla EMDR Terapisi uygulamakla birlikte; Ego State Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi de kullanmaktadır. Yetişkin danışmanlığı ve yetişkin psikoterapisi, çift danışmanlığı ve çift terapisi, aile danışmanlığı ve aile terapisi ergen/genç yetişkin danışmanlığı ve ergen/genç terapisi, kadın cinsel terapisi alanlarında çalışmaktadır.

Derya ÇİÇEK ayrıca EMDR TİG (Travma İyileştirme Grubu) gönüllü terapistidir. Ülkemizde oluşan afet, deprem, yangın, sel, patlama, saldırı  gibi durumlarda, bu olaylara maruz kalan, travmatize olmuş kişilere gönüllü terapi desteği vermektedir.

Konya Aktüel Dergisi’nde de bir dönem köşe yazarlığı yapmıştır.

Başlıca çalışma alanları ;

Davranış, Kumar Ve Madde Bağımlılığı

Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB)

Borderline Kişilik Bozukluğu ve diğer Kişilik Bozuklukları

Komplex Travma ve buna bağlı Kişilik Sorunları

Disosiyatif Bozukluklar ve Disosiyatif Kimlik Bozukluğu

Yeme Bozuklukları (Obezite, Diyet, Blumia Nervoza, Anoreksia, Anoreksiya Nervoza vb.)

Psikolojik kökenli Fiziksel Rahatsızlıklar, Ağrılar (Migren, Baş Ağrısı, Fibromiyalji, Sindirim Sistemi Sorunları vb.)

Kadın Cinsel İşlev Bozuklukları, Vajinismus, Cinsel İsteksizlik

Kaygı Bozuklukları, Yaygın Kaygı Bozukluğu,Panik Bozukluk ve Panik Atak, Anksiyete Bozuklukları

Depresyon, Majör Depresyon, Kronik depresyon (Distimi)

Fobiler, Sosyal fobi

Cinsel Taciz, Tecavüz ,Fiziksel İstismar, Fiziksel Şiddet, Psikolojik Şiddet, Duygusal İstismar

İlişki ve Bağlanma Sorunları ( Terkedilme, Terkedilme Korkusu, Aldatılma, Aldatma, Aşırı Kıskançlık, Bağımlı ilişki vb.)

Kendilik Değer ve Özgüven Problemleri

Kişisel Gelişim (Sınav Kaygısı, Performans Kaygısı vb.)

Psikolog Derya Çiçek Eskişehir

Kurtuluş Mah. Uzak Sokak, Grup Plaza B Blok, No:28 İç Kapı No:12, Odunpazarı, Eskişehir 26090

Selçuk Mah. Esmira Plaza Metanet Sk. No:302/3, Selçuklu, Konya 42080

• Sigortası olan hastalar

Makaleler

• V

17.06.2025 tarihinden beri Derya hocamın danışanıyım.Derya hocamla ilk seanslarımız da daha ‘’benim şikayetlerim nedir ?’’ bile bilmezken gittim.Benim için yarattığı o güvenli alanda kendimi tanımaya başladım. Huysuz ayak sendromu, tembel bağırsak sendromu, küme baş ağrısı, ani duygu değişimleri ve bunları kontrol edememe, duyguları bastırma , hissizlik, aşırı disosiyatif olma, güvenli bağ kuramama, adrenalin bağımlılığı, ayda bir su içme gibi onlarca problemle karşısına çıktım ve dışarıdan bunların hiç biri belli dahi olmuyordu. Kendimi tanıma ve iyileşme sürecin de hep yanımdaydı, yargılamadı ve yalnız bırakmadı. EMRD tedavi yöntemiyle beni etkileyen tekrar yaşamak istemediğim olaylara bakacak cesareti buldum.Hislerimi,düşünceleri mi ve hayatımı değiştirmemde bana yardımcı oldu ve oluyor.Yaklaşık 5 aylık bir süreçte vücut sağlığıma büyük ölçüde kavuştum. Kendimi tanımanın ne olduğunu öğrendim Bu sürecin şuan bile hayatıma kattığı değer paha biçilemezken ,ilerde neler olacak bakalım

• Psikolog Derya Çiçek Konya EMDR Terapi  •

Derya hocamla tanıştığımda gerçekten yoluma ışık oldu. Sizi anlayan, dinleyen ve bunu hissettiren nadir insanlardan biri. İnsancıl yaklaşımı ise onu daha da kıymetli kılıyor. Hiç düşünmeden terapi ala bilirsiniz..Mutlaka iyi gelecek..

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

• N

Derya hoca süreçte bilgi ve tecrübesiyle güven veriyor. Bu alanla ilgi olanların bildiği gibi bu tarz şeyler psikoloğun sadece eğitimiyle ilgili değil duruşu ilgisi ve sıcaklığıyla da ilgilidir. Derya hoca bunu kesinlikle sağlıyor ve bunu yaparken de o sınıfı korumayı biliyor.Bunlar bir psikologda kesinlikle olması gereken beceriler bu sebeple bunları da yazmak istedim. Psikoterapi sürecim devam ediyor şimdiye kadar farketmediğim bir çok şeyi bu süreçte farkettim çok şaşırdığım anlar oldu bu sebeple çok memnunum. Derya hoca sizi dinleyen anlayan birisi. Kendimi tanıma yolculuğumda doğru kişiyi seçtiğimi düşünüyorum. Tabi ki herkesin terapiden ne beklediği ne bulduğu da biraz kendisiyle ilgili.

• Psikolog Derya Çiçek Konya EMDR Terapi  •

Yazacak çok şey var ancak özetle; herşeyinizin olduğu bir gemide, rotanızı kaybettiğiniz anda okyanusta size kılavuzluk edip sağlıkla karaya çıkartan bir kaptan gibi. İyi ki varlar kendileri.

• Psikolog Derya Çiçek Konya Diğer  •

Panik atak ve kaygı bozukluğum için başvurduğum canım Derya Hocam, her konuda yoluma ışık tutup bana çok başka bakış açıları kazandırmaya devam ediyor. Her seans çıkışı mutlulukla ayrılıyorum ve yüklerimden kurtulmuş gibi hissediyorum. Bu sorunlarla baş edemeyen biri varsa rahatlıkla Derya Hocama başvurabilir o kapıdan girerken başka çıkarken bambaşka biri olacak cıkacaksınız. İyiki varsınız Derya Hocam sizinle bu yolu yürümek cok güzel..

• U

Ön yargılarımla başlayıp ruh halimi bir heykel traş gibi yontan şekil veren derya hocam iyiki hayatıma degdiniz. Hayal ettiğim acaba olurmuyum dediğim ve suan herseyi basarmamdaki en buyuk etken!!!
    Bu ustası sizsiniz. Sensin hocam bana başarmamda emeği tarif edilemez insansın. Rabbım herseyi gönlüne göre versin hocam

• Ş

Keşke daha önceden tanısaydım dediğim bir psikolog.Dün son seansımızı yaptık ve bu inanılmaz bir şey benım için. OKB de EMDR terapisi ile muhteşem yol katettik.

• Psikolog Derya Çiçek Konya Diğer  •

Derya hanımla yaklaşık 2 ay öncesinde EMDR terapisi arayışı içerisinde iken tanıştım internet üzerinden kendisine rastladım bir arkadaşımın tavsiyesi ile de seans almaya karar verdim Covid süreci Dolayısıyla ilk 3 seansımızı online gerçekleştirdik ve gayet başarılı etkili oldu. Derya Hanım daha İlk randevu için aradığınız görüşmenizde ses tonundaki samimiyeti ve sıcaklığı ile sizi rahatlatıyor telefonda zaten sekreter değil direkt kendisi ile görüşme sağlıyorsunuz ve çok daha iyi oluyor daha ilk telefon görüşmesinde probleminizi anlatırken gayet derin bir şekilde sizinle ilgileniyor dinliyor. Daha sonrasında Görüşme esnasında bir dost Samimiyeti ile güler yüzlü bir şekilde sizi anlayışla dinliyor ve yönlendiriyor. EMDR seansına gelince seansında bilinçaltınızda çocukluğunuzdan kalma ya da uzak geçmişinizden kalan bazı olayların kayıtlarının sizi ne kadar etkilediğini fark ediyorsunuz çocukluk döneminin ne kadar önemli olduğunu fark ediyorsunuz kendinizi çok daha yakından tanıyıp bu sizi etkileyen kayıtların olayların üzerinizdeki yükünü hafiflettiginize şahit oluyorsunuz güzel ve ilginç bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Derya hanımı ve Emdr seansı ni yaşamanızı kesinlikle tavsiye ederim.

• G

Annem ve babamın aralarındaki problem artık beni çok etkilemeye başlamış kendi hayatımla, ailemle ilgilenemez, başka bir şey düşünemez hale gelmiştim; sürekli ağlıyordum. Bu durum çok sağlıksızdı ve bir dur demem gerekiyordu. Eşim ve ben ayrı ayrı internetten Konya’da psikolog arayışına girdik ve araştırmamızın sonunda ikimizin de vardığı sonuç Psikolog Derya Çiçek’ti. Hemen telefon ettik ve aynı gün içerisinde bize bir görüşme ayarlayabildi. Açıkçası ilk seansa ayaklarım geri geri gitmiştim çünkü bu noktaya gelmiş olduğum için kötü bir duruma düştüğümü düşünüyordum ve kendime yediremiyordum. Derya Hanımla tanıştıktan sonra bunun oldukça yersiz bir düşünce olduğunu anladım. Kendisi görüşmemizin başında bir yol haritası çizdi; terapilerin akışının nasıl olacağını, ne tur bir uygulama yapacağını bütün ayrıntılarıyla paylaştı. EMDR terapilerimize başladık ve terapilerin seyri, üzerimde sağlayacağı faydaları gerçekten de başta anlattığı şekilde gerçekleşti. Her seansın sonunda nasıl yani bunca yıldır bu olay bana bu kadar kotu hissettirirken simdi nasıl böyle hissettirmez diye şaşırarak ve sevinerek ayrıldım. İlk seansımızdan itibaren bir kez bile acaba demedim aksine hep iyi ki diyerek ayrıldım yanından. Olaylara farklı pencerelerden bakmanın çok da zor olmadığını görmemi sağladı. Bunların dışında Derya Hanımın son derece samimi ve içten yaklaşımı kendimi oldukça rahat ve güvenli hissetmemi sağlıyor. Ayrıca yaptığımız seanslar dışında kendisi her zaman telefonun ucunda ne zaman bir şey danışmam gerekse yardıma hazır, vakit ayırmaktan hiç gocunmuyor ve tavsiyeleriyle bana ışık olmaya devam ediyor. Bu süreçte karşıma Derya Hanım çıktığı için gerçekten şanslıyım, kendisine çok teşekkür ediyorum ve kendisini gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• ÇİÇEK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK&DESTEK MERKEZİ EMDR Terapi  •

Psikolog Derya hanımla bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım.Yillardir süregelen bir panik atak hastasıydım ve yoğun bir kaygi problemim vardı. Başlangıçta düzeleceğime hiç inancım yoktu fakat okadar çaresizdim ki son bir umut olarak ona başvurdum.Şimdi ki düşüncem ise derya hanımla yollarımızın iyi ki kesiştiği yönünde. Yaptığı EMDR terapisi sayesinde panik atak problemimden ve kaygılarımdan kurtuldum.Ayni zamanda sosyalleştim ve kendime olan güvenim arttı.Ayrica o kadar pozitif ve sicakkanli bir insanki ilk seansta bile sizi iyileşeceğine inandırıyor.O kadar samimi ki seanslar bittikten sonra dahi sizi sürekli arıyor ve nasıl olduğunuzu soruyor. Iyi ki varsınız derya hanım..!