2019 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden mezun oldum. Mezuniyetimin ardından çocuk, ergen ve ailelerle çalışmaya başladım. Mesleki gelişimimi bilimsel eğitimler ve uygulayıcı sertifika programlarıyla destekleyerek güncel yaklaşımları takip etmeye ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Şu anda Özel Oyun Terapi İzmir Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi'nin kurucusu olarak çocuk, ergen ve ailelere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktayım. Danışmanlık sürecinde yalnızca çocuğa odaklanmak yerine, aileyi de sürecin aktif bir parçası olarak ele alan bütüncül bir yaklaşımı benimsiyorum. Gerektiğinde okul ve diğer uzmanlarla iş birliği içinde çalışarak çocukların gelişimlerini çok yönlü desteklemeyi hedefliyorum.

Aynı zamanda geliştirdiğimiz Family Integration yaklaşımı ile çocuk ve aileyi birlikte değerlendirerek ebeveynlerin çocuklarının gelişim sürecine daha bilinçli ve etkili şekilde katılmalarını amaçlıyorum.

Mesleki eğitimlerim arasında;

• Oyun Terapisi

• Filial Terapi

• Aile Danışmanlığı

• Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

• Evlilik ve Çift Terapisi

• Cinsel Terapi

• Çocuk Testleri Uygulayıcı Eğitimi

• Çocuk Resimleri Analizi

• Çocuklarda Davranış Bozuklukları ve Başa Çıkma Yöntemleri

• Özel Öğrenme Güçlüğü Tanı ve Müdahale Yöntemleri

yer almaktadır.

Çalışma alanlarım arasında; oyun terapisi, çocuklarda davranış problemleri, kaygı ve korkular, dikkat ve odaklanma güçlükleri, kardeş kıskançlığı, okul uyum sorunları, özgüven çalışmaları, ebeveyn danışmanlığı ve aile içi iletişim süreçleri bulunmaktadır.

Her çocuğun kendine özgü bir gelişim yolculuğu olduğuna inanıyor; etik ilkeler doğrultusunda, bilimsel temelli ve bireysel ihtiyaçlara uygun danışmanlık hizmeti sunuyorum. Amacım, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklerken ailelerin de bu süreci güvenle yönetebilmelerine katkı sağlamaktır.

Yetişkin
Çocuk

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Duygu Toksoy

ankara caddesi, no:47 d:706 Mavi Plaza, Bayraklı

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Psk. Dan. Duygu Toksoy adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle