Merhabalar! Ben Psikolog Ecem Aslan Konak.
Türkiye derecesiyle %100 burslu olarak girdiğim Koç Üniversitesi Psikoloji ve Arkeoloji & Sanat Tarihi bölümlerinden yine dereceyle mezun oldum. Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü benim çocukluk hayalimdi ve akademisyen olma hayaliyle mezuniyetimden sonra bu alanda yüksek lisans yaptım. Kadir Has Üniversitesi’nde Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Lisansı yaptığım sırada 2.5 yıllık bir akademisyenlik deneyimim oldu. Ardından 2 yıl boyunca İstanbul’da bir yönetim danışmanlığı şirketinde İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalıştım. Hayatımın en besleyici, öğretici ve geliştirici deneyimlerinden biriydi diyebilirim. Bu sırada Profesyonel Koçluk Eğitimi aldım. Daha sonra evlenip Tokat’a taşınmakla birlikte klinik psikoloji alanına yönelmeye karar verdim.

Kasım 2021’den itibaren Bilişsel Davranışçı Terapi ve diğer konularla ilgili kanıta dayalı eğitimlerle kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Şema Terapi, Dinamik Psikoterapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Kriz ve Yas Terapisi, Çocuklarda BDT, Oyun Terapisi ve Aile Danışmanlığı eğitimlerini tamamladım. Şubat 2024'ten itibaren Üsküdar Üniversitesi'nde %100 burslu olarak Klinik Psikolojik Yüksek Lisansı yapıyorum.

Bilimsel olarak kanıtlanmış terapötik yaklaşımlar doğrultusunda online veya yüz yüze olarak çocuk, ergen ve yetişkin danışanlarla psikoterapiler yürütüyorum. Terapi süreçlerinde değişimi getirenin karşılıklı olarak farkındalık kazanmak olduğuna yürekten inanıyorum ve psikoeğitimlerle danışanlarımla birlikte onların bu farkındalıklarını günlük hayatlarına entegre edebilmeleri üzerine çalışmalar yürütüyorum.

Psk. Ecem Aslan Konak

Yeşilırmak Mah. Sıtkı Ulaşoğlu Cad. 4. Sk. Makam Ofis No:13 Kat:5 D:20, Tokat Merkez, Tokat 60030

• Sigortası olan hastalar

Psk. Ecem Aslan Konak

Ecem hanımla neredeyse 3 aydır terapi sürecini birlikte yürütüyoruz. Yaklaşık 10 seanstır çok fazla yol katettiğimi düşünüyorum. Panik atak şikayetimde ciddi anlamda gerileme oldu. Hocamın profesyonel yaklaşımı ve ilgisi sayesinde kendimde oldukça olumlu gelişmeler gözlemledim. Biz halen seanslarımıza devam ediyoruz, terapiye ihtiyacı olan herkese tavsiye ederim

• B

Yaklaşık bir ay boyunca seanslara katıldım ve süreç benim için çok dönüştürücü oldu. Anlayışlı ve güven verici. Kısa sürede toparlamamda yardımcı oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

• G

Ecem hanım ile seanslarımıza ilk başladığımızda YKS stresi ile baş etmeye çalışıyordum ve problemlerimin tek sebebini bu konu yapmıştım.Kendisi bana yeni bakış açıları katarak yaklaşık 2 aylık bu süreçte kendi değerimi ve hayattan zevk almam gerektiğini öğretti.Psikolog seçerken gergindim ama Ecem hanım profesyonellik ile samimiyet arasındaki noktada kendini çok iyi konumlandırmış.Kendimi açmakta hiç zorlanmadım.Umarım daha benim gibi bir çok gencin zorlu zamanları da Ecem Hanım ile diner.Kendisi ile geçen bu süreçte bazen evden çıkacak mentali kendimde bulamazken bile bu seanslara hep istekle gittim.İyi ki diye hatırlayacağım belki de hayatımın en yorucu dönemlerinden birinin nadir iyi yanlarından birisiydi kendisi.Kuşkusu olanlara şans vermelerini tavsiye ederim.

• Psk. Ecem Aslan Konak Bireysel Terapi  •

• B

Benim terapi sürecimde çok ilgiliydi düğünüme yakın panika atak geçirdim.2.5 ay gibi bir süreçte bu hastalığı yenmemi sağladı. İlk kapıdan girdiğimde düğünde mutlu bir gelin olarak ayrılmanı sagliycaz dediğinde inanmamıştım. Artık iyileştim ve bu Ecem Hanım sayesinde herkese şiddetle tavsiye ederim

• Z

Terapiye başlama isteğim uzun zamandır vardı ama hep erteliyordum. Ecem Hanım’la yollarımız yaklaşık bir yıl önce kesişti. Bu süreç boyunca kendimi daha yakından tanımamda, içsel yolculuğumda ilerlememde, olaylara farklı açılardan bakabilmemde, farkındalık geliştirmemde ve en önemlisi de duygusal olarak büyümede ve güçlenmemde çok kıymetli katkıları oldu/oluyor. Kafam karıştığında, duygularımla baş edemediğimde, sıkıştığımda ya da bunaldığımda, onunla konuşmayı iple çekiyorum. Ne zaman duygusal bir yükle o odaya girsem, her defasında daha hafif, daha farkında ve daha güçlü biri olarak çıktım. Ecem Hanım’ın yargılamadan dinleyen hali, sakinliği, güven veren yaklaşımı ve içtenliği benim için çok çok kıymetli. Bu süreci onunla yürümek kendime verdiğim en güzel hediyelerden biri oldu.

• G

Kendisiyle yaklaşık 7 ay önce görüşmeye başladım. İlk seansımıza gittiğimde anksiyete ve depresyonla boğuşuyordum. Ecem Hanım benim bile farkında olmadığım şeylere karşı farkındalık oluşturmamı ve hayata karşı farklı pencerelerden bakmamı sağlayarak şikayetlerimi çoook büyük oranda çözmemi sağladı. Görüşmelerimiz hala devam ediyor ve kendimi ilk gittiğim halime göre o kadar iyi hissediyorum ki... Ecem Hanım işini çok büyük özveriyle yapan birisi ve bu da seansların sonuçlarına çok pozitif bir şekilde yansıyor. Gönül rahatlığı ile danışanı olabilirsiniz

• N

İlk terapiten itibaren yaklaşımı güzel ve uyumluydu. Gayet kibar ve güler yüzlüydü. Farkındalığımı arttırdı bir çok konuda ve bu konuları nasıl karşılamam gerektiğini güzel bir şekilde açıkladı.

• G

Her görüşünüze güvenip olaylara empati kurarak yaklaştığınız için kendimizi daha iyi ifade etmemizi sağladınız buda çözüme her seansta olan inancımızı arttırdı hep bi sonraki görüşmemizii iple çektik iyiki yollarımız kesismiş herzamanki güleryüzünüz naifliğiniz oğluma hep çok iyi geldi hem arkadaşıyla buluşmak için sabırsızlanan bi çocuk gibi gitmek istedi hemde bi öğrenci gibi bizlerde oğlumdaki bu olumlu süreci yakından takip ediyoruz iyi ki siz ecem hanım yolunuz hep en güzel yerlere çıksın. bizim için geride anıyla bahsettiğimiz bi sürece dönüştü sayenizde

Çok teşekkür ederim görüşleriniz için :)

Hocadan çok memnunum. Çok iyi ve güler yüzlü ilerliyoruz. Geçen Mart ayından beri 1 senedir görüşme sağlıyoruz ve devam ediyoruz. Seanslardan sonra rahatlamış hissediyorum. En büyük ihtiyacım olan şey de buydu. Hocamı çok seviyorum.

•  •

• Ö

O kadar tatlı ve dinlendirici ki Ecem hanım hem kendisi ile iletişiminde hem de kendimle bağ kurma konusunda benim enn büyük destekçim en güzel kararlarımdan biri kendisinden destek olmak oldu.