Floortime 201 terapisti olarak özellikle çocuklarla etkileşim temelli yaklaşımlara odaklanıyor, bireyin ihtiyaçlarına özel terapi planları oluşturuyorum. Konuşma sesi bozuklukları, akıcılık sorunları (kekemelik), gecikmiş dil gelişimi ve nörolojik temelli dil bozuklukları gibi birçok alanda terapi hizmeti sunuyorum.
Seanslarımda bilimsel temellere dayalı, bireyin kendini ifade etme sürecini destekleyen, sıcak ve güvenli bir ortam oluşturmayı önemsiyorum. Terapi süreciyle ilgili detaylı bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.
- Ses Hataları
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
Ankara, Ankara 06824
Y
ya....
İyi ki yollarımızın kesiştiği dediğim, oğlumun kıymetlisi, biricik Elif öğretmenimiz 6 yaşına kadar R sesini üretir diye beklediğim oğlumun R sesini üretememesi ile başlayan sürecimiz ve muhteşem dokunuşuyla çok kısa bir sürede oğluma R sesini kolaylıkla üretmeyi ve kelimelerde farkındalık oluşturup kullanmayı öğreten kıymetli öğretmenimiz. Güler yüzü, tatlı diliyle oğlumun gönlünü fetheden, öğretmenden daha çok bir abla olan, bize rehberlik eden, işini hakkı ile yapan değerli öğretmenimiz. Yollarımızı kesiştiren Rabbime şükürler olsun. Oğlumun büyük şansı
so...
Oğlumun kıymetlisi. Iyıkı yollarımız kesişti. 9 yaşa kadar konuşamayan oğlumun hayatına o kadar güzel dokundunuz ki.
Anlatmaya kelimeler yetmez.
Bu kadar kıymetli bir terapist herkese nasip olmaz. Sizi karşıma çıkaran Rabbim şükürler olsun. Iyıkı varsınız• - • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
a....h
Elif hocaya 2 yıl önce 3 yaşındaki oğlumun gecikmiş konuşma sebebiyle başvurduk. İlk seanstan kendisiyle devam edeceğimizi biliyordum çünkü bana güven hissi verdi. Kendinden emin, çocuğu çok iyi gözlemliyor, dikkatini çekerek seansların her birini oğlumun küçük zaferleriyle tamamlıyordu. Veliyi bilgilendirme kısmı saygılı ve anlayışlı. Sadece dinlemiyor, velinin dedikleri üzerinde düşünüp geri dönüş yapıyor. Bu da sürecin içinde yer almak isteyen bir veli için çok değerli özellik. Seanslarımız hep zamanında, verimli bir şekilde geçiyor, Elif hocamızın çocuklara sevgisi sayesinde oğlum kendisini öğretmenden ziyade oyun arkadaşı görüyor, görüşmeleri sabırsızlıkla bekliyor. Elif hocamızla keyifle, karşılıklı saygıyla çok yol kat ettik. Böyle bir uzmana rastlamak büyük bir şans, bundan önce 4-5 farklı yere gitmiştik fakat çocuğu anlamayan ve velinin sözlerine önem vermeyen terapistlerle karşılaştık maalesef. Bu sebeple Elif hocamızın seanslarını canı gönülden tavsiye ediyorum.
• - • Gecikmiş Konuşma Terapisi •
f ...d
Sevgili hocamız iki senede ne kadar yol kat ettik. Sadece tek kelime ve basit cümle kuran oğlum şimdi uzun ve anlamlı cümleler kuruyor. Gulen yüzünüz ve oğlumun hangi konuda neye ihtiyacı varsa o konuda eğitimlerini verdiğiniz ve bizi bir yabancı değil de kendi yakınınız gibi gördüğünüz için cok mutluyuz. Daha nice küçük kalplere dokunmaniz dileğiyle. Sizi cokkk seviyoruz.
T
tü...n
Canımız Elif hocamız Oğlumun biricik Elif ablası. Oğlumun Artikülasyon bozukluğunu dört yaşında öğretmenimizin bizi uyarması ile fark ettik. O güne kadar bunun nasıl bir şey olduğunu bilmiyorduk. Daha küçük büyüdükçe düzelir diye düşünüyorduk. Oğlumla birlikte hiç vakit kaybetmeden bir çok terapistten ön görüşme aldık. Bizim için önemli olan çocuğumuzun ilk etapta karşısındaki kişiyi sevmesiydi oraya giderken istekli olmasaydı.Tabiki bununla birlikte özgeçmişleriydi. Elif hocama hem oğlum hem biz aile olarak bu şekilde karar verdik. İşini seven çok özveriyle çalışan, verdiği ödevlerle ailelerle sürekli iletişimde olan bir insan. Biz Beş ay gibi çok kısa bir sürede bu sorunu çözdük. Oğlum Anaokuluna hiç sorunsuz olarak başladı. İyikimiz oldu Elif hocamız. Bizimle aynı sorunları yaşayan herkese tavsiyemdir. Tek isimdir Elif hocam.
T
t....̇
Elif hocamla 5 yaşındaki oğlumun kekemelik problemi sebebiyle tanıştık.Her dersimiz sonunda geri bildirimlerle süreç hakkında bizi detaylıca bilgilendirdi,o ders için nasıl bir yöntem uyguladığını,çocuğumun bunu nasıl karşıladığını,ilerideki süreçte neler yapacağını her zaman açık bir şekilde anlattı.Bu konuda kendimi çok umutsuz,üzgün hissettiğim kötü dönemler geçirirken Elif hocam her zaman içimi rahatlattı,hiçbir şekilde endişeye düşmemem için uğraştı.Oğlum için de dersler her zaman çok rahat geçti.Ciddi bir ders/terapi ortamı yerine,oğlumun rahat hissedebildiği ve aklındakileri rahatça söyleyebildiği bir ortam oldu her zaman.Bize de görevler verdi,terapi saatleri dışında da ilerleme kaydediyor olduk.Çıkaramadığı her kelimeye,her harfe odaklandı.Beraber çok ilerledik,ilerlemeye de devam ediyoruz.Elif hocamızı herkese tavsiye ediyoruz.
h....n
Elif hanımla 6 yaşındaki oğlumun artikülasyon yani k,g, ş, ç , r gibi harfleri çıkaramıyor olması sebebiyle tanıştık . Kendisi önce bir test yaptı ve bize süreçten bahsetti. Ben artikülasyon nedir bilmiyordum ve bu konuda beni çok rahatlattı detaylı bilgilendirme yaptı. İlk görüşmemizde ne dedi ise hepsi birebir tuttu ve oğlum söylenen sürede çok güzel bir şekilde sesleri çıkarmaya başladı. Umutsuz olduğum üzüldüğüm zamanlarda her şeyin yolunda gittiğini söyleyerek hep moralimin yüksek olmasını sağladı. Eve ödevlendirme verdi ve sıkı takip yaparak bize her zaman dönüş yaparak çok yardımcı oldu. Kesinlikle alanında uzman ve mesleğini çok seven birisi.elif hoca ile tanışmadan önce oğlumun ne dediğini ben bile anlamakta zorluk çekerken elif hoca ile 6 aylık bir terapi sonrasında oğlumun konuşmasını duyanlar bu nasıl bir Türkçe diye hayret eder oldular Artikülasyon sorunu olan varsa tereddüt etmeden öneririm. Ayrıca çocuğa sevgisini hissettirerek bir oyun havasında işliyor dersleri .
• - • Dil Terapisi •
mi...p
Sevgili elif hocam oğlumun kuruma gelme sebebi öğrendiğini geliştiğini sadece konuşma değil İletişim kurma ve empati yapmasını öğrettin iyiki varsınız
gü...r
Ah nereden nasıl başlasam bilemiyorum ki. Oğlumun otizm spekturum bozukluğu olduğunu öğrendiğimde Elif Hanımla tanıştık.Oğlum ilk başladığımızda su isteğini bile sadece parmakla gösteren bir çocuktu,şimdilerde ise hiç susmuyor Elif Hanım ile dil konuşma terapilerimiz 2 yıl sürdü, 2 yılın sonunda da 1 ay kadar önce mezun olduk, darısı tüm evlatlarımızın başınaElif Hanım işini son derece severek yapıyor, oğluma nasıl yaklaşmasını ustaca bilen bir yöntemle onun dünyasına girdi ve konuşma anlamında inanılmaz bir ivme kazandık, artık oğlum sürekli bir şeyler anlatıyor ve kendini çok güzel bir şekilde ifade ediyor.Terapiler sonunda elif hanım ın bizlere yaptığı geribildirimler ve yaklaşım da son derece tatmin ediciydi. Dil konuşma terapisti arayışındaysanız hiç düşünmeden Elif Hanım ile görüşmenizi tavsiye ederim,bizim yollarımız Elif Hanım ile kesiştiği için son derece şanslıydık darısı tüm evlatların başına…Tüm özel çocukların Elif Hanım ile karşılaşabilmesini tüm kalbimle diliyorum
• - • Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi •
gü...k
Elif öğretmenimizle gittiğimiz özel eğitim kurumunda tanıştık oğlum için büyük bir şanstı çünkü işinin ehli çalışkan güleryüzlü vicdanlı bir öğretmene denk gelmek oğlumun dil konusunda ilerlemesini sağladı.Otizm tanısı olan oğlumun şuan kelime çıktıları var ve gün geçtikçe daha sesli bir hale geldi elif öğretmenimizin emekleri gözardı edilemeyecek kadar büyük.
• - • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Elif Kara isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Elif Kara, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Elif Kara tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Randevu, Aprakside Konuşma Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Online Terapi, Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Kekemelik Terapisi.
Elif Kara adresi nerede?Elif Kara şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Ankara Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Elif Kara isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Elif Kara online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Elif Kara isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Elif Kara bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Elif Kara ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Elif Kara hakkında ne düşünüyor?Toplam 19 hasta / danışan, Elif Kara hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.