Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu bir psikolog olarak, çocuk ve ergen psikolojisi alanında uzmanlaşmış bulunmaktayım. Eğitim hayatım boyunca, çocuk ve ergenlerin duygusal, bilişsel ve davranışsal gelişim süreçlerine dair derinlemesine bilgi ve deneyim kazandım.
Eğitim hayatım süresince birçok seminer ve eğitime katılarak kendimi sürekli geliştirdim. Ayrıca, Ufuk Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde gerçekleştirdiğim staj ile klinik deneyimimi pekiştirdim.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Doç. Dr. Psikiyatri Uzmanı Vahdet Görmez’den kapsamlı eğitimler alarak, danışanlarıma bilimsel temelli ve etkili müdahale yöntemleri sunmaktayım.
Ayrıca, Türk Psikologlar Derneği çatısı altında Doç. Dr. Cihat Çelik’ten Özgül Öğrenme Bozukluğu, AGTE, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Peabody Resimli Kelime Testi, D2 Dikkat Testi, Gesell Gelişim Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi ve Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi gibi çeşitli psikolojik değerlendirme araçlarının eğitimlerini tamamladım. Moxo Dikkat Testi uygulama yetkinliğine de sahibim.
Çocuklarda cinsellik sorunları ve terapisi konusunda, Ahenk Psikoloji’den Mehmet Teker ile gerçekleştirdiğim eğitimle, bu hassas alanda da danışanlarıma destek sunmaktayım.
Amacım, çocuk ve ergenlerin yaşadıkları zorlukları anlamak, onlara ve ailelerine bilimsel ve etik çerçevede destek sunmak ve sağlıklı bireyler olarak gelişimlerini desteklemektir.

Psikolog Elif Talas

Ankara, Çankaya

Röportaj

Uzun zamandır yaşadığım depresyon sebebiyle Elif hanıma başvurdum,gündelik işlerimi yapmakta zorluk çekiyordum,seanslar da Elif hanımla çok fazla yol katettik ve yollarımız kesiştiğinden beri çok daha iyi hissediyorum seanslardaki güler yüzlülüğü ve yöntemleri ile birlikte sağlam adımlar attık.İşinde iyi olmasının yanında samimiyeti de benim için çok değerliydi.

• Online Danışmanlık Randevu  •

• H

Çocuğumuz okulda uğradığı akran zorbalığı sebebiyle gerçekten büyük bir travma yaşıyordu. Son zamanlar onunla iletişim kurmakta ve onu okula yollamakta gerçekten çok zorlanıyorduk. beş seans sonunda hem çocuğumuzda hem bizde fark edilir bir değişim oldu. İlk görüşmeden itibaren içimizi rahatlatan o sıcak yaklaşımınız, çocuğumuza kurduğunuz güvenli bağ ve bizi de sürece dahil eden anlayışınız için minnettarız. Kendimizi gerçekten görülmüş, anlaşılmış hissettik. Çocuğumuzun yüzündeki küçük ama anlamlı değişimler, size gelirken taşıdığı kaygının hafiflemesi, doğru yolda olduğumuzu hissettiriyor.

• Online Danışmanlık Randevu  •