Uzm. Kl. Psk. Ezgi Ökten Bilgiç

Psikoloji daha fazla

Sakarya 1 adres

2003-2007 yılları arasında İstanbul Haliç Üniversitesi " Psikoloji " Bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi "Ruh Sağlığı ve Hastalıkları" yüksek lisans programında yüksek lisans eğitimini tamamlayıp tez aşamasında İstanbul Esenyurt Üniversitesi' ne geçiş yaparak "Klinik Psikoloji" yüksek lisansını tamamlamıştır. 2009-2011 yılları arasında Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesinde, 2011-2013 yılları arasında Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi' nde ve 2014-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Klinik Psikolog olarak görev yapmış olup kısa bir süre önce devlet memurluğu görevinden istifa ederek Uzm.Dr.Serkan Bilgiç&Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Kliniği'nde “Klinik Psikolog “ olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Ezgi ÖKTEN BİLGİÇ, Yetişkin Bireysel Psikoterapi görüşmelerinde Psikodinamik&Destekleyici Psikoterapi ve Emdr terapisi yönelimli çalışmaktadır.

TAMAMLADIĞI EĞİTİMLER

- EMDR 1. Düzey Eğitimi - (Davranış Bilimleri Enstitüsü / Emre Konuk M.A., Asena Yurtsever M.A.)
- EMDR 2. Düzey Eğitimi - (Davranış Bilimleri Enstitüsü / Emre Konuk M.A., Asena Yurtsever M.A.)
- EMDR ile Yetişkin Bağlanma Sorunlarına Odaklanmak (Uzm.Kln.Psk.Asena Yurtsever&Dr.Ayşe Bombacı)
- Psikanalitik&Destekleyici Psikoterapi Eğitimi 1. Modül ( Prof.Dr.Cem Kaptanoğlu )
-Psikanalitik&Destekleyici Psikoterapi Eğitimi 2. Modül ( Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu)
-Psikanalitik&Destekleyici Psikoterapi Süpervizyonu ( halen devam etmektedir.)
-Psikodrama Grup terapisi Hazırlık Aşaması (Abdülkadir Özbek Enstitüsü)
-Psikodrama Grup Terapisi Temel Aşama (Abdülkadir Özbek Enstitüsü
- Psikodrama Grup Terapisi Eğitimi İleri Aşama (Abdülkadir Özbek Enstitüsü)
- Rorschach Testi Eğitimi ve Uygulaması (Projektif Testler Derneği-Tevfika İkiz)
- Tematik Algı Testi(TAT) (Projektif Testler Derneği-Tevfika İkiz)
- WISC-R Zeka Testi Uygulaması ve Yorumlanması (Türk Psikologlar Derneği)
- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Uygulama ve Yorumlama Eğitimi – Türk Psikologlar Derneği /
- Denver 2 Gelişimsel Tarama Testi Uygulayıcı Yetiştirme Kursu – Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği
- Nöropsikolojik Testlerin Uygulaması ve Yorumlanması (Türk Psikologlar Derneği)

Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç

Arabacıalanı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No:23/1 Enver Şükür İş Merkezi Serdivan, Sakarya 54050

• M

Ezgi hanım sayesinde farkındalığım her geçen gün artıyor. Kendimi daha iyi hissediyorum, kötü anıların üzerimde ki etkisi azalıyor ve anksiyetemi yavaş yavaş iyileştiriyoruz NLP terapi de çok iyi

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Yetişkin Terapisi  •

2. Senemize giriyoruz ezgi hanımla kendisi çok huzur verici, objektif ve hatta sirf hakli cikin diye sizin yanlışlarınızı görmezden gelmeyen biri. Her zaman sorunun en baslangicina inip bir pencere acıp ordan bakabilmenizi ,bilissel terapi ve emdr yontemleriyle birlikte travmalara savas acabilen bir supher kahraman :) ilgisi , alakasi, fuul odak calismasi hatta kendi sorunlarini bile o psikoterapi odasinin disinda bırakan, kendini meslegine ve size adayan birisi. Sürecime gelirsek ben hala yolun yarısındayım gercek iylesme halinin de boyle bu sekilde zamanla olucagini dusunuyorum ve yolun sonunda her zaman iylik halime ulasacagım inanci bende tam. Bence bu terapi sureclerinde terapistin size olan ve isine olan yaklasimi cok onemli icinize sinmeyen hic bir terapistle devam etmenizi tavsiye etmem . Ezgi hanim ve ekibi benim hayatimda 2 senedir var ve icime sinmeyen tek bir seansım yada günüm olmadı . Umarım bu güzel insanlarla en ihtiyacınız olduğu zamanlarda karşılaşırsınız…

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Randevu  •

• P

Ezgi hanımla yaklaşık 10 aydır süren terapi sürecimizi tüm çevreme paylaşmamın yanında bu platformda da paylaşmak istedim; Ezgi hanıma anksiyete bozukluğu, panik atak ve depresif geçmişimin hayat kalitemi düşürmesi üzerine başvurdum. Ezgi hanım gittiğim ilk terapist değildi öncesinde uzunca süre çalışıp sonuç alamadığım psikologların ardından tavsiye üzerine çaldım kapısını. Çalışmaya başladığımızdan itibaren son derece empatik yaklaşımı beni rahat hissettirmesinin yanında cesaretlendirici ve destekleyici bakış açısı da bana çok yardımcı oldu. Çalıştığımız konular üzerinde yaşamımda pratik yaptıkça etkili sonuçlar almaya başladığımı hissettim. İşin içinden çıkılamaz sandığım konuların aslında Ezgi hanımla çalıştıktan sonra çözülemez olmadığını deyimledim. Tüm bunlara yardımcı olmasının yanında bana gerçek potansiyelimi görmemi sağladığı için asla yapamam dediğim ve asla başaramam dediğim; yeni bir ülkeye taşındım ve yepyeni bir hayat yaşıyorum ve nasıl bir yol katettiğime inanamıyorum.

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Yetişkin Terapisi  •

• H

Kendimi çok kötü hissettiğim dönemde Ezgi hanımla yollarımız kesişti.
    Beni dinledi ve anladı.
    Kendimi çok daha yiy hissediyorum.

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Psikoloji Randevusu  •

• M

Güler yüzlü ve ilgili. 20 yıldır yaşadığım ve zaman zaman çekilmez olan kaygı bozukluğumun şiddetinin hafiflemesi ve sıklığının azalmasında katkısı çok olan Ezgi Hanıma çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Bireysel Terapi  •

• F

Ezgi hanıma geldiğimde yaşamanın bi anlamı olmadığına ve hiç birşeyin düzelmeyeceğine tamamen inandırmıştım kendimi ama terapiler ilerledikçe mucize gibi her geçen gün kendi gücümü farkettim ve en dibe vurduğum zamanda elimden tutup bi el çekti ve hayata geri döndürdü sanki sınırlarımı farkettim ve daha güçlü bilinçli bir ebeveyn sınırları olan bir birey olmanın konforuna vardım iyiki tanımışım yolum düşmüş

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Psikoloji Randevusu  •

Terapi süreci boyunca, kendimle ilgili farkında olduğum ancak anlamlandıramadığım pek çok konuyu derinlemesine keşfetme fırsatı buldum. Hayatıma olumsuz yönde etki eden, küçük gibi görünen fakat zihnimde büyük yer kaplayan davranış ve düşünce kalıplarını fark ettim, dönüştürdüm ve anlamlandırdım. Şimdi kendime, seçimlerime ve yaşam yoluma çok daha güvenle bakıyorum. Ezgi hanım sayesinde, terapi benim için hem farkındalık hem de içsel güçlenme açısından son derece dönüştürücü bir deneyim oldu. Ezgi Hanım her seansta önceki konuşmalarımızı büyük bir dikkatle hatırlayarak süreci bütüncül bir şekilde ilerletiyor; bu da kendimi gerçekten görülmüş ve anlaşılmış hissetmemi sağlıyor.

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Bireysel Terapi  •

• M

Merhaba, yaklaşık 9 aydır Ezgi Hanım ile bir süreç içerisindeyiz. Kendisi işinde oldukça başarılı ve güven veren bir uzman.Hem profesyonel hem de empatik yönüyle güçlü, güvenilir olduğunu hissedebiliyorsunuz.Kendimi yeniden tanıma sürecimde yol arkadaşım oldu.İçinde bulunduğum tükenmiş, yorulmuş, kaygılı ve depresyon halim, onunla birlikte sona erdi, uygulamış olduğu tekniklerle iyi olma halim arttı ve benliğimi bulmaya başladığımı gördüm.Hayatımın her alanına dokundu; artık çok daha sağlıklı ve iyi olduğumu hissediyorum.Ezgi Hanım ile birlikte kaygılarımı yönetmeyi öğrendim, her görüşmemiz benim için çok değerli ve farklı bir deneyim.Onunla tanışmam benim için büyük bir şans, sabrı ve desteği çok büyük, iyi ki yollarımız kesişmiş..

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç Psikoterapi  •

• D

ezgi hanim ile sinav senemde tanistim yaklasik 4-5 senedir yardim aliyorum sinav stresi için basvurmustum yardimi cok oldu ondan sonra da kendim devam etmek istedim kendisinden çok memnunum yaklasimlari cok guzel

• Uzm.Kl.Psk.Ezgi Ökten Bilgiç EMDR Terapi  •

Ezgi Hanım'ı bir arkadaşımdan duymuştum, bunun üzerine randevu aldım. Yaklaşık 2,5 senedir terapiye gidiyorum. Daha öncesinde panik atak şikayetim nedeniyle ilaç tedavisi görmüştüm, fakat ilaçları bıraktıktan sonra şikayetlerim tekrar başlamıştı. O yüzden bu sefer terapi ile devam etmek istedim. Şu anda sanıyorum belki son bir senedir hiç panik atak olarak niteleyebileceğim şiddette bir atak yaşamadım. Tabii ki zor dönemlerimde yine anksiyete sorunlarım olabiliyor, ama çok daha hafif ve ilaç içme ihtiyacı hissetmediğim şekilde atlatıyorum. En önemlisi uçağa binerken çok sorun yaşıyordum, artık uçağa çok daha rahat biniyorum. Özellikle EMDR Yöntemi'nden çok olumlu sonuçlar aldığımı düşünüyorum. Terapi süreci zor ve meşakkatli bir yol, ama sonucunda geldiğim nokta ve kat ettiğim ilerlemeyle gurur duyuyorum. Bu yolculukta da Ezgi Hanım'ın hem çok profesyonel olduğunu hem de çok iyi bir yol arkadaşı ve mentor olduğunu söyleyebilirim. Çevremde birçok insana tavsiye ettim. İyi ki terapiye başlamışım.

•  •