Lisans eğitimimi İstanbul Bilgi Üniversitesi Ergoterapi tamamladım.Lisans eğitimim sırasında kendimi çocuk alanında geliştirmek istememden dolayı Çocuk Gelişimi yandal programını da tamamladım. Bölümümden derece ve onur öğrencisi olarak mezun oldum. Mezuniyetimden sonra Biruni Üniversitei Ergoterapi tezli yüksek lisans programıma da başladım.Lisans eğitimim boyunca onlarca kongre ve seminere katılımcı oldum. Lisans eğitimim süresince Ümmühan Çöpkes Duyu Bütünleme ve Otizm Merkezi , MedicalPark Pendik Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,Bursa Sevgi Özel Danışmanlık , Özel Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Özel Eğitim Okulu , Scandic OT Ergoterapi Merkezi Etiler , MedicalPark Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon kurumlarda klinik staj deneyimim gerçekleştirdim.Her zaman hedefim olan bütüncül yaklaşımı aldığım eğitimler ve yaşadığım deneyimlerle hedefime ulaşmayı amaç edindim. Bu amaçla CLASI Ayres Sensory İntegration (Uluslararsı Ayres Duyu Bütünleme Eğitimi)’ni tamamlayarak uluslar arası Sıpt Sertified Therapist ünvanını ,ICDL DIR Floortime 201 eğitimi ile Floortime uygulayıcısı ünvanını, Test Of Sensory Functions İn İnfants (TSFI)(Bebeklerde Duyusal Fonksiyonları Değerlendirme)Testi Uygulanabilirlik Eğitimi ile uygulayıcı ünvanını, Klinik Refleksoloji Sertifika Programı uygulayıcı ünvanını, Denver Gelişimsel Tarama Envanteri Testi Uygulayıcı Sertifikası eğitimi ile uygulayıcı ünvanını, ODİST (Okul Öncesi Disleksi Müdahale Programı) ile uygulayıcı ünvanını ,Pediatrik Yeme Bozukluklarında Dır Bakış Açısı İle Bütünsel Yaklaşım Kursu Uygulayıcı Sertifika eğitimi ile uygulayıcı ünvanlarını aldım.Doğumsal anomaliler,duyusal işlemleme bozuklukları,öğrenme problemleri,yeni doğan,gelişimsel gecikmeler,travmatik yaralanmalar,öğrenme problemleri,yeme problemleri,otizm ve yaygın gelişimsel bozukluklar,down sendromu,davranış problemleri,serebral palsi ve gelişimsel gecikmelerden oluşan gruplarla çalışmaktayım.

Kozyatağı Mah., Kadıköy, İstanbul

Ergoterapi Randevusu

Furkan Kumru

5 yaş oğlum Uras çok hareketliydi, hiç yerinde durmazdı. Kurallı oyuna girmezdi, bir de bekleme ve kural olan hiçbir yere gitmek istemezdi. Okulda da dikkat hep dağınıktı.Furkan beyle başladıktan sonra toparlanmalar başladı. Şimdi oyunlarda sıra bekliyebilio, enerjisini daha kontrollü kullanıyo. Öğrenme düzeyi bile arttı, daha çabuk kavriyo artık.Ev için verdiği küçük öneriler de çok işimize yaradı. En güzeli de oğlumun artık terapiye kendi isteyerek gitmesi.Biz gerçekten çok memnun kaldık.

• Furkan Kumru Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)  •

• J

1.sınıfa giden oğlum derste hiç oturmazdı, masa başında 1–2 dk durup hemen ayağa kalkıp dolaşıyodu. Evde ödev yaparken de aynı, sürekli kalkıyo bi şeylerle uğraşıyo. Okulda da sürekli arkadaşlarına sataşıyo, eli kolu durmuyo yani.Öğretmeni terapiden önce hep çok hareketli derste duramıyo bir de arkadaşlarına çok karışıyo diyodu. Biz de artık ne yapıcaz bilmiyoduk.
    Furkan beye başlayınca yavaştan toparlanmaya başladı. Şimdi masa başında daha uzun oturuyo, hemen kalkmıyo. Kurallara da daha iyi uyuyo artık. Arkadaşlarına sataşma olayı da azaldı evde verdiği öneriler de baya işe yaradı, daha sakin ödev saatleri de daha rahat geçiyo şimdi. Biz çok memnunuz yani.

• I

3 yaş oğlumuz sosyal olarak çok geri duruyodu kimseyle oyuna girmek istemezdi. Bizimle bile hiç oyun oynayamazdık ya sonu atmaya vurmaya giderdi yada ağlama krizine.Bir de davranışları çok zordu yapamadığı şeylerde hemen ağlama kendini yere bırakma kriz gibi durumlar çok oluyodu. Motor becerileri de geriydi dengesi zayıftı, tırmanma falan yapamazdı pek.Furkan beye başladıktan sonra yavaş yavaş değişmeye başladı. Önceden pek yanımıza gelip oyun kurmazdı şimdi daha çok iletişim kuruyo bizimle oyunlara giriyo.Evde verdiği aktiviteleri de yaptıkça hareketleri gerçekten düzeldi ince motor becerileri bile daha iyi oldu. Davranış krizleri de baya azaldı, daha sakin artık.İyi ki başlamışız, oğlumuzdaki ilerleme bizi çok mutlu etti.

• B

Kızım 27 aylıktı başladığımızda iletişim kurmakta çok zorlanıyodu. Ne istiyo tam anlayamıyoduk, sürekli ağlıyo, sinirleniyo, bazen kendini yere atıyodu. O dönem bizim için gerçekten çok yorucuydu. Furkan beyle tanıştıktan sonra ilk zamanlar kolay olmadı ama yavaş yavaş değişmeye başladı. Kızım ortama alıştı, Furkan bey her seferinde çok sabırlı ve sakin davrandı.Bir süre ergoterapiye devam ettik, sonrasında Furkan bey dil ve konuşma terapisinede yönlendirdi. Oraya başladıktan sonra kelimeleri taklit etmeye, ses çıkarmaya başladı. Artık bize bakıyo, işaret ediyo, oyunlara katılıyo. Evde bize öğretilen oyunları yaptıkça daha da ilerleme gördük. Furkan bey her seans sonunda bizi bilgilendirdi, neyi nasıl yapmamız gerektiğini tek tek anlattı. Biz çok memnun kaldık kendisinden.

• N

Oğlum 2. sınıfa gidiyor. Başlarda okuldan hep şikayet geliyodu, derste yerinde duramıyo, dikkatini hiç veremiyo, sürekli bi hareket halindeydi. Evde de masa başında iki dk bile oturamıyodu. Yaklaşık 5 aydır Furkan beyle terapiye gidiyoruz.Sadece terapi değil evi de çok iyi yönettik.
    İlk zamanlar evde oyunları yapmak bizim için baya zordu, hemen sıkılıyo yapmak istemiyodu. Ama pes etmedik, Furkan beyin yönlendirmeleriyle devam ettik. Ev destekleri ile de birlikte daha sakinleşti, dikkat süresi uzadı. Artık kendi kendine kitap karıştırıyo, legolarla uzun süre oynuyo, ödevlerini daha uzun yapabiliyo. Yazısı bile eskisine göre çok daha düzgün. Biz de bu süreçte nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğrendik. İyi ki başlamışız gerçekten.

• D

Oğlumuzun ciddi bir dikkat eksikliği vardı, özellikle masa başı etkinliklerinde 2 dakikadan
    fazla kalamıyor, hemen ayağa kalkıyordu. Evde sürekli hareket halindeydi ve hiçbir yönergeyi
    tamamlayamıyordu. Furkan Bey’le başladığımız ilk haftalarda önce onu anlama süreci
    yaşadık. Yargılamadan, etiketlemeden. Sonrasında uygun duyu düzenleme aktiviteleriyle
    çok kısa sürede masa başı süresi uzadı. Şimdi evde kendi başına kitap karıştırıyor, legolarla
    oyunlar kuruyor. Furkan Bey sadece çocuğumuzla değil, bizimle de çalıştı. Sabretmeyi,
    anlamayı ve nasıl destek olacağımızı bize de öğretti.

• Furkan Kumru Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)  •

• B

Çocuğumuzun küçük yaşlardan beri hareketlerinde sıkıntılar vardı denge problemi vardı kalem tutamıyordu merdiven çıkarken bile zorlanıyordu. Üstüne bir de öfke problemleri çoktu en ufak şeye ağlama krizine giriyordu eşya fırlatıyordu sakinleştiremiyorduk. Doktorumuz ergoterapi önerdi bizde Furkan beyle başladık. İlk başlarda hiç düzelmez diye düşünüyorduk ama yavaş yavaş farklar görmeye başladık. Şimdi çok daha sakin öfkesini daha iyi kontrol ediyor oyunlarda uzun süre kalıyor. Motor becerilerinde de çok gelişti kalemi artık daha düzgün tutuyor merdiven çıkıyor daha özgüvenli oldu. Evde verdiği gün gün be yapacağımızı söylediği aktiviteler oyunlar da çok işimize yaradı biz aile olarak çok faydasını gördük. Biz çok memnunuz iyi ki gelmişiz…

• Furkan Kumru DIR Floortime  •

Çocuğum için bir ergoterapist arayışındaydım. Okulumuz aracılığı ile Furkan bey ile iletişim kurdum. Çocuğumuzda gelişimsel bazı zorluklar vardı, okul da bu yüzden bizi ergoterapiye yönlendirdi. İlk başta dikkatini hiç toplayamıyor, oyunlarda da çok çabuk dağılıyordu. Furkan Bey sayesinde zamanla toparladı, şimdi daha sakin, yönergelere uyuyor ve oyunlara daha uzun süre katılıyor. Evde verdiği küçük aktiviteler de çok işe yaradı. Biz çok memnunuz.

• O

Furkan bey ile 6 aydır birlikte çalışıyoruz. 18 aylık çocuğum parmakla işaret etmiyor alkış baybay yoktu. Göz teması çok sınırlıydı. Kendi başına oyun oynamakta zorlanıyordu. Oyuncaklarla sınırlı oynuyordu. Şimdi artık daha uzun süreli oyun oynuyor bakışları arttı beden dilini daha iyi kullanmaya başladı.

• Furkan Kumru Ergoterapi Randevusu  •

Furkan bey ile yaklaşık bir yıl önce yollarımı kesişti. 3,5 yaşında kızım kreşe uyum sürecinde çok zorlanmıştı. Akranlarıyla vakit geçirmek istemiyor okulda yemek yemiyor aktivitelere katılmak istemiyordu. Furkan bey her seans sonunda sabırlı ve özverili bir şekilde bizi detaylı bilgilendirdi. Yanlış yaklaşımlarımızı düzeltti. Okuldaki öğretmenleriyle de iş birliği yaptılar. Bir yılda çok ciddi yol kat ettik.