Uzm. Kl. Psk. Hakan Şenel

Psikoloji daha fazla

Aydın 1 adres

1998 Yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon hastanesinde psikolog olarak göreve başladım. Hastanede çalıştığım süre zarfında fiziksel tedavi süreçlerinde psikolojik değerlendirme ve terapötik müdahaleler alanında hizmetler verdim.

1999-2000 yılları arasında Kütahya Hava Hastanesinde 16 aylık yedek subaylık görevim boyunca hem asker hem de asker ailelerine yönelik uyum zorlukları ve acil psikolojik danışmanlık hizmetleri kapsamında psikolojik destek sağladım.

2001-2025 yılları arasında Aydın Nazilli Devlet Hastanesinde psikiyatri polikliniği, psikiyatri servisi, toplum ruh sağlığı merkezi ve denetimli serbestlik polikliniklerinde; nevrotik bozukluklar, psikotik bozukluklar, kişilik bozuklukları,madde bağımlılığı alanlarında ruh sağlığı hizmetleri verdim. Bu süre zarfında çok sayıda çocuk, ergen, yetişkin, çift ve yaşlı vakalarla çalışma fırsatım oldu.

2011 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim dalı Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programına yerleştim. 3 yıllık yüksek lisans eğitimim boyunca Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde, Profesör Dr. Çiğdem Dereboy, Profesör Dr. Ferhan Dereboy, Profesör Dr. Mehmet Eskin süpervizyonluğunda çocuk ve yetişkin vaka değerlendirmeleri, tanısal değerlendirme ve bu kapsamda psikometrik ölçme araçları seçme ve kullanma, klinik formülasyon yapma, seminer hazırlayıp sunma, BDT, Davranış Terapisi, Sorun Çözme Terapisi içerikli bireysel ve grup psikoterapi eğitimleri aldım.

2005-2015 yılları arasında aile mahkemesinde bilirkişilik yaptım. Boşanma davaları ve çocukların psikolojik değerlendirilmesi üzerine bilirkişi raporları hazırladım.

Gerek çalıştığım hastane gerekse Aydın il sağlık müdürlüğü bünyesinde hekim ve hemşirelere yönelik hizmetiçi eğitimler verdim. Bulunduğum bölgede ruh sağlığı ve bozukluklarına ilişkin broşür ve kitapçıklar hazırlayıp ortaokul ve liselere yönelik eğitimlerin yanı sıra, yerel radyolarda halkı bilinçlendirme kapsamında psikoeğitimler verdim. Çeşitli seminer, kongre, sempozyum ve hizmetiçi eğitimlere katıldım.

Halen yetişkinlere yönelik psikolojik hizmetler kapsamında Bilişsel Davranışçı Terapi, Davranış Terapisi, Sorun Çözme Terapisi, Destekleyici Terapi ekollerinde hizmetler vermeye devam etmekteyim.

Yedi Eylül Mahallesi 1001 Sokak No:27, Aydın 09020

Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel

Psikolojik destek almaya başlamak benim için önemli bir adımdı ve doğru adreste olduğumu ilk seanslardan itibaren hissettim. Klinik psikologumun yaklaşımı, empatisi ve profesyonelliği sayesinde kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Psikoterapi süreci boyunca hem kendimi daha iyi tanıma hem de sorunlarımla baş etme konusunda önemli yol kat ettim. Bu süreçte bana rehberlik ettiği ve içtenlikle destek olduğu için minnettarım. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Psikoloji Randevusu  •

Emekli bir askerim. Uzun yıllar komutanlık yaptım; hayatım boyunca disiplin, kontrol ve sorumlulukla hareket ettim. Emrimde yüzlerce kişi oldu ama emeklilikle birlikte bambaşka bir düzene geçtim. Bir yıldır sahil kasabasında yalnız yaşıyorum ve bu süreçte içimde tarif edemediğim bir mutsuzlukla baş başa kaldım. Terapiye başlamak benim için kolay olmadı. Alıştığım hayat düzeninde duygulara alan açmak, bir başkasına içimi açmak bana çok yabancıydı. Ancak klinik psikoloğumla daha sadece iki görüşme yapmış olmamıza rağmen, yaşadığım farkındalıklar beni gerçekten şaşırttı. Yıllarca bastırdığım ya da anlam vermeden geçip gittiğim birçok duygunun aslında nasıl içimde biriktiğini görmek, benim için çok değerli bir ilk adım oldu. Kendime farklı bir yerden bakmayı öğrenmeye başladım. Bu destek sayesinde yalnız olmadığımı ve hâlâ dönüşümün mümkün olduğunu hissediyorum. Tereddüt eden herkese içtenlikle tavsiye ederim.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Bireysel Terapi  •

• H

Sınav kaygısı nedeniyle psikoterapi desteği alıyorum. Bu süreçte sadece kaygılarımı yönetmeyi değil, aynı zamanda kendimi daha yakından tanımayı, düşünce kalıplarımı fark etmeyi ve stresle sağlıklı şekilde baş edebilmeyi öğrendim. Terapistimin profesyonelliği, güven veren yaklaşımı ve alanındaki yüksek deneyimi sayesinde, ilk seanstan itibaren kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Seanslarda yalnızca konuşmak değil, aynı zamanda etkili psikolojik tekniklerle gerçek anlamda bir dönüşüm yaşamak mümkün oldu. Kazandığım farkındalıklar sayesinde hem akademik süreçte hem de genel yaşamımda daha dengeli ve bilinçli hareket edebiliyorum. Bu sürecin bana kattıkları hayatım boyunca yanımda taşıyacağım önemli kazanımlar oldu. Terapistime ve bu yolculukta bana rehberlik ettiği için minnettarım. Psikolojik destek almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Psikoterapi  •

• I

Hakan bey ile tanışmak benim için gerçekten büyük bir şans oldu. İlk günden itibaren kendimi rahat ve güvende hissettim. Sanki bir arkadaşımla konuşuyormuşum gibi, yargılanmadan, anlayışla dinlendiğimi hissettim. Her seans sonrası kendimle ilgili yeni şeyler fark ettim ve zamanla daha güçlü hissetmeye başladım. İyi ki yolum kesişmiş kendisi ile.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Psikoloji Randevusu  •

• N

Uzun zamandır yaşadığım kaygı problemleriyle başa çıkmakta zorlanıyordum. Hakan beyle seanslara başladıktan sonra kendimi daha iyi tanımaya ve duygularımı sağlıklı bir şekilde yönetmeye başladım. Empatik, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde her seansta güvende hissettim. Hayat kalitemde ciddi bir artış oldu. Psikolojik destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Bireysel Terapi  •

• C

Kendisine obsesif bozukluk şikayetiyle başvurdum. Daha öncede başka Psikologlara gitmeme rağmen yaklaşımı ve seansı yönetme beceresinden çok memnun kaldım. Seanslarıma düzenli şekilde devam ediyorum. Yakınmalarımda azalmaya başladı, memnun kaldım kendisinden.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Randevu  •