0850 333 0388 Ücret öğren

"Psikolojik iyileşme, teorik formüllerden ziyade derin bir insan tanıma tecrübesi gerektirir.

Hacettepe Üniversitesi ile başlayıp Klinik Psikoloji uzmanlığıyla taçlanan 25 yılı aşkın meslek hayatımda; devlet hastaneleri, psikiyatri poliklinik ve servislerinde binlerce farklı insanın hayat hikayesine, acısına ve iyileşme mücadelesine rehberlik ettim. Kitaplarda yazanların çok ötesinde, her yaş grubundan ve her sosyo-ekonomik yapıdan gelen vakalarla çalışarak kriz yönetiminde ve kalıcı çözümlerde uzmanlaştım.

Bugün, sadece teorik eğitime değil, çeyrek asırlık gerçek saha ve klinik tecrübeye dayanan güvenilir bir yol arkadaşlığı arayan yetişkinlere kanıta dayalı bireysel psikoterapi hizmeti sunuyorum."

PROFESYONEL DENEYİM

Serbest Zamanlı / Özel Klinik

Uzman Klinik Psikolog | 2025 – Günümüz

• Yetişkinlere yönelik kanıta dayalı Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Davranış Terapisi ve Sorun Çözme Terapisi uygulamaları.

• Çeyrek asırlık klinik birikim rehberliğinde; çökkünlük, kaygı, takıntı, korku, ilişki problemleri, aile ve çift sorunları, kişilik sorunları, psikososyal stresler ve varoluşsal krizler üzerine özelleştirilmiş terapi süreçleri yönetimi.

Aydın Nazilli Devlet Hastanesi

Uzman Klinik Psikolog | 2001 – 2025

• Psikiyatri Polikliniği, Servisi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM): Kaygı bozuklukları, depresif bozukluklar, psikotik bozukluklar, kişilik bozuklukları ve madde bağımlılığı dahil olmak üzere en ağır ve karmaşık vaka spektrumlarında 24 yıl kesintisiz klinik görüşme ve takip.

• Geniş Yaş Skalası: Çocuk, ergen, yetişkin ve yaşlı popülasyonla çalışarak her yaşam döneminin kriz ve uyum dinamiklerinde uzmanlık.

• Denetimli Serbestlik Polikliniği: Bağımlılık ve adli vakaların rehabilitasyonu süreçlerinde kriz yönetiminde aktif rol ve psikososyal destek çalışmaları.

• Kurumsal Eğitimler ve Sosyal Sorumluluk:

Hekimler ve hemşireler için hizmet içi eğitimler,

okullar ve yerel radyolar aracılığıyla toplum ruh sağlığını güçlendirici halk sağlığı projeleri.

T.C. Adalet Bakanlığı / Aile Mahkemesi

Adli Bilirkişi (Eş Zamanlı) | 2005 – 2015

• Boşanma davaları, velayet süreçleri ve çocukların psikolojik durumlarının tespiti amacıyla 10 yıl boyunca hukuki makamlara rehberlik eden adli/psikolojik değerlendirme raporlarının hazırlanması.

Kütahya Hava Hastanesi

Yedek Subay Psikolog | 1999 – 2000

• Askeri personel ve ailelerine yönelik uyum güçlükleri, akut stres bozuklukları ve kriz anlarında psikolojik ilk yardım ve danışmanlık hizmetleri.

Sağlık Bakanlığı Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Psikolog | 1998 – 1999

• Ağır bedensel travma ve rehabilitasyon süreçlerinde olan hastaların psikolojik uyum süreçleri yönetimi; zihin-beden bütünlüğü üzerine ilk klinik saha deneyimleri.

EĞİTİM BİLGİLERİ

Yüksek Lisans: Adnan Menderes Üniversitesi – Klinik Psikoloji (2011 – 2014) (Sağlık Bakanlığı Tescilli)

• Tezli ve Yoğun Süpervizyonlu Klinik Eğitim Programı: 24 aya yayılan kapsamlı hasta takibi, klinik rotasyonlar ve vaka analizleri.

• Akademik Süpervizyonlar:

o Bilişsel Davranışçı Terapi (Süpervizyonlu) – Prof. Dr. Çiğdem Dereboy (2012-2014)

o Sorun Çözme Terapisi (Süpervizyonlu) – Prof. Dr. Mehmet Eskin (2012-2014)

o Davranış Terapisi (Süpervizyonlu) – Prof. Dr. Çiğdem Dereboy (2012-2014)

o Tanısal Değerlendirme ve Klinik Formülasyon (Süpervizyonlu) – Prof. Dr. Çiğdem Dereboy (2012-2014)

Lisans: Hacettepe Üniversitesi – Psikoloji (1994 – 1998)

_______________________________________ UZMANLIK ALANLARI VE KLİNİK YETKİNLİKLER

1. Uygulamalı Psikoterapi Metotları (Süpervizyonlu)

• Bilişsel Davranışçı Terapiler (BDT): Kaygı bozuklukları, depresyon, fobi ve takıntılar üzerine yapılandırılmış seans yönetimi.

• Davranış Terapileri ve Sorun Çözme Terapisi: Kriz yönetimi, yaşam krizleri, dürtü kontrolü ve günlük yaşam işlevselliğini artırmaya yönelik hedef odaklı yaklaşımlar.

• Destekleyici ve Dinamik Yaklaşımlı Görüşmeler: Kişilik bozuklukları ve derin uyum güçlüklerinde danışan odaklı takip.

• Özel Alan Psikoterapileri:

• Kişilik ve Tanı Analizleri:

MMPI,

TAT,

Rorschach Testi

Yapılandırılmış Klinik Görüşme Ölçekleri (SCID I, SCID II, DIP-Q) ile uluslararası standartlarda nesnel tanı ve profil çıkarma.

• Nöropsikolojik ve Zihinsel İşlev Testleri:

WISC-R,

WMS (Wechsler Bellek Ölçeği),

Benton Görsel Bellek Testi,

Bender-Gestalt Görsel Motor Algı Testi,

Stroop TBAG,

FAB,

MMDİ ile zihinsel süreçlerin ve beyin fonksiyonlarının analizi.

• Gelişim ve Çocuk Değerlendirme: AGTE, Vineland Sosyal Uyum Ölçeği, Goodenough-Harris İnsan Resmi Çizme Testi ve Conners Davranış Derecelendirme Ölçekleri.

3. Adli ve Klinik Raporlama Uzmanlığı

• Adli Psikoloji Raporlaması: Aile mahkemeleri ve denetimli serbestlik süreçleri için yasal mevzuata uygun adli olgu analizi ve bilirkişi raporu hazırlama yetkinliği.

• Klinik Değerlendirme & Konsültasyon: Sağlık kurulu, yetişkin ve çocuk konsültasyon süreçlerinde multidisipliner tanı raporlama tecrübesi.

SERTİFİKALAR VE KLİNİK EĞİTİMLER

• SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı Uygulayıcı Eğitimi)

Prof. Dr. Kültegin Ögel, Antalya — 2014 (Denetimli serbestlik ve bağımlılık rehabilitasyonunda klinik yetkinlik)

• Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) Eğitici Sertifikası

Sağlık Bakanlığı, İzmir — 2011

• İntihar ve İntihar Girişimine Müdahale / Başa Çıkma Eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın — 2007

• 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı (PGD)

Sağlık Bakanlığı, Yalova — 2005

• WISC-R (Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği) Uygulayıcı Sertifikası

Türk Psikologlar Derneği, Ankara — 2001

WORKSHOPLAR VE AKADEMİK KONGRELER

• Psikanaliz ve Psikoterapi Günleri & Klinik Workshop Çalışmaları

Prof. Dr. Vamık Volkan ve Doç. Dr. Celal Odağ, İzmir — 2001, 2005, 2006, 2007 (Dinamik ve psikanalitik yönelimli vaka formülasyonu ve psikoterapi süreçleri)

• Ulusal Psikiyatri Kongresi — Kuşadası — 2004

• Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Kongresi — Ankara — 2003

Yetişkin

Hakan Şenel

Yedi Eylül Mahallesi 1001 Sokak No:27, Aydın 09020

Ödeme yöntemleri

• Nakit

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi

Psikolojik destek almaya başlamak benim için önemli bir adımdı ve doğru adreste olduğumu ilk seanslardan itibaren hissettim. Klinik psikologumun yaklaşımı, empatisi ve profesyonelliği sayesinde kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Psikoterapi süreci boyunca hem kendimi daha iyi tanıma hem de sorunlarımla baş etme konusunda önemli yol kat ettim. Bu süreçte bana rehberlik ettiği ve içtenlikle destek olduğu için minnettarım. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Psikoloji Randevusu  •

Emekli bir askerim. Uzun yıllar komutanlık yaptım; hayatım boyunca disiplin, kontrol ve sorumlulukla hareket ettim. Emrimde yüzlerce kişi oldu ama emeklilikle birlikte bambaşka bir düzene geçtim. Bir yıldır sahil kasabasında yalnız yaşıyorum ve bu süreçte içimde tarif edemediğim bir mutsuzlukla baş başa kaldım. Terapiye başlamak benim için kolay olmadı. Alıştığım hayat düzeninde duygulara alan açmak, bir başkasına içimi açmak bana çok yabancıydı. Ancak klinik psikoloğumla daha sadece iki görüşme yapmış olmamıza rağmen, yaşadığım farkındalıklar beni gerçekten şaşırttı. Yıllarca bastırdığım ya da anlam vermeden geçip gittiğim birçok duygunun aslında nasıl içimde biriktiğini görmek, benim için çok değerli bir ilk adım oldu. Kendime farklı bir yerden bakmayı öğrenmeye başladım. Bu destek sayesinde yalnız olmadığımı ve hâlâ dönüşümün mümkün olduğunu hissediyorum. Tereddüt eden herkese içtenlikle tavsiye ederim.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Bireysel Terapi  •

• H

Sınav kaygısı nedeniyle psikoterapi desteği alıyorum. Bu süreçte sadece kaygılarımı yönetmeyi değil, aynı zamanda kendimi daha yakından tanımayı, düşünce kalıplarımı fark etmeyi ve stresle sağlıklı şekilde baş edebilmeyi öğrendim. Terapistimin profesyonelliği, güven veren yaklaşımı ve alanındaki yüksek deneyimi sayesinde, ilk seanstan itibaren kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Seanslarda yalnızca konuşmak değil, aynı zamanda etkili psikolojik tekniklerle gerçek anlamda bir dönüşüm yaşamak mümkün oldu. Kazandığım farkındalıklar sayesinde hem akademik süreçte hem de genel yaşamımda daha dengeli ve bilinçli hareket edebiliyorum. Bu sürecin bana kattıkları hayatım boyunca yanımda taşıyacağım önemli kazanımlar oldu. Terapistime ve bu yolculukta bana rehberlik ettiği için minnettarım. Psikolojik destek almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Psikoterapi  •

• I

Hakan bey ile tanışmak benim için gerçekten büyük bir şans oldu. İlk günden itibaren kendimi rahat ve güvende hissettim. Sanki bir arkadaşımla konuşuyormuşum gibi, yargılanmadan, anlayışla dinlendiğimi hissettim. Her seans sonrası kendimle ilgili yeni şeyler fark ettim ve zamanla daha güçlü hissetmeye başladım. İyi ki yolum kesişmiş kendisi ile.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Psikoloji Randevusu  •

• N

Uzun zamandır yaşadığım kaygı problemleriyle başa çıkmakta zorlanıyordum. Hakan beyle seanslara başladıktan sonra kendimi daha iyi tanımaya ve duygularımı sağlıklı bir şekilde yönetmeye başladım. Empatik, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde her seansta güvende hissettim. Hayat kalitemde ciddi bir artış oldu. Psikolojik destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Bireysel Terapi  •

• C

Kendisine obsesif bozukluk şikayetiyle başvurdum. Daha öncede başka Psikologlara gitmeme rağmen yaklaşımı ve seansı yönetme beceresinden çok memnun kaldım. Seanslarıma düzenli şekilde devam ediyorum. Yakınmalarımda azalmaya başladı, memnun kaldım kendisinden.

• Uzm.Kln.Psk. Hakan Şenel Randevu  •