Dil ve Konuşma Terapisti İkra Evcimen
2019 yılında Biruni Üniversitesi dil ve konuşma terapisi eğitimimi tamamladıktan sonra, dil ve konuşma terapisi alanında hem sahada hem de akademik olarak kendimi geliştirmeye adadım. Öğrencilik yıllarımda ve sonrasında birçok merkezde aktif olarak staj yaptım; böylece farklı yaş grupları ve farklı terapi ihtiyaçlarıyla sahada yoğun deneyim kazanma fırsatı elde ettim.
Mesleki gelişimime her zaman uluslararası bir bakış açısıyla yaklaştım. Rusya, Azerbaycan ve Amerika’dan uzman terapistlerden eğitimler alarak, bu ülkelerde uygulanan teknikleri derinlemesine öğrendim. Bu küresel teknikleri, Türkiye’deki çocukların gelişimsel, kültürel ve ailevi yapılarına uyarlayarak, etkili ve özgün terapi yaklaşımları geliştiriyorum.
Aynı zamanda çocukluğumdan bu yana birçok şehirde ve kültürde yaşamış biri olarak, farklı kültürel dinamiklere, iletişim tarzlarına ve insan yapısına derin bir anlayışla yaklaşıyorum. Bu birikimimi terapilere yansıtarak, her çocuğun yalnızca sesini değil; kimliğini, dünyasını ve benzersizliğini duyabildiğim bir yaklaşım benimsiyorum.
Motor konuşma alanında uzmanlaştığım; çocukların artikülasyon, apraksi, oral-motor becerileri gibi alanlardaki zorluklarını detaylıca değerlendirdiğim ve terapi planlarını bütünsel bir bakış açısıyla oluşturduğum bir yaklaşım sunuyorum.
Her çocuğa kendini özel hissettiren, onun bireysel ihtiyaçlarına göre şekillenen, sevgi temelli ama bilimsel temellere dayalı bir terapi süreci benim için vazgeçilmezdir.
Misyonum, dünya dil ve konuşma terapisi tekniklerine hakim olmak ve bu bilgi birikimini Türkiye’deki çocuklara en uygun şekilde adapte etmektir.
- Dil ve Konuşma Bozuklukları
Bostanlı, İzmir
Güzelbahçe, İzmir
güzelbahçe
d....d
İkra hanım güler yüzlü çok samimi artükülasyon bozukluğu vardı oğlumda onun çalışmaları evde verdiği ödevleri iş birliği yaparak güzel ilerliyoruz herkese tavsiye ederim yaşına göre çok donalımlı ve bilgili
m...
İşitme kaybı olan iki buçuk yaşında kızım için İkra Hanım'a başvurduk. Seanslardan gayet memnunuz ve geri dönüşüm de sağladığımızın faydasını gözle görülür biçimde deneyimliyoruz. Kendisini tavsiye ederiz.
Ö
ö...
2025 yılının başında oğlumun konuşamaması üzerine çocuk ve ergen psikiyatrisine başvurdum. Bizi İzmir Karşıyaka'da bulunan Özel Eğitim Merkezi'ne yönlendirdi. İkra Hanım ile dördüncü ayımızın içerisindeyiz. İkra Hanım'ın oğluma olan yaklaşımı ve tutumu, onun çok iyi ilerlemesine sebep oldu. Önceki süreçten pek verim alamamıştık, lakin İkra Hanıma başladığından beri önceden sınıfa girmek istemeyen çocuğum şimdi güle oynaya koşarak gidiyor. Zaten dil gelişiminden dolayı da çok büyük katkısı olduğunun farkındayız. Sonuna kadar da tavsiye ederim.
a...
İkra Hanıma tavsiye üzerine gittim. Kızım bazı harfleri söyleyemiyor, oğlum ise dikkat dağınıklığından muzdarip. Seanslar çok keyifli geçiyor ve sonuçlarını görüyoruz. Tabii ki biz de İkra Hanım'ın verdiği ödevleri düzenli bir şekilde yapıyoruz. Herkese de tavsiye ederim.
e....y
İşinde son derece özenli davranak, yönlendirme ve teknikleri ile güzel bir yol almamızı sağladı.
• Online Danışmanlık • Randevu •
O
o.....
Ön yargıyla gittiğimiz randevulardan çok mutlu ayrıldık. Böyle bi probleminiz varsa kesinlikle öneririm.Genç başarılı bi doktor
b....c
İşine hakim genç dinamik özverili... Çocuklarla arası gayet iyi
• Online Danışmanlık • Diğer •
n....c
Yollarımız İkra hanım ile kesiştiği için çok şanslıyız. Farklı şehirlerde olduğumuz için aldığımız online (uzaktan) eğitimimiz ile 5 yaşındaki kızım "R" harfini artık çok rahat söylebiliyor ilmi bilgisi, ilgisi, sürece hâkimiyeti, kızımla olan iletişimi, bizi her daim aydınlatıp yönlendirmesi ile yüz yüze eğitimden farksızdı. Yetkinliğinden, emeğinden, ilgisinden çok memnun kaldık.
• Online Danışmanlık • Randevu •
m ...a
İkra Hanıma hocamın yönlendirmesi üzerine gittik henüz üç haftalık bir sürecimiz oldu.gayet sempatik güleryüzlü karşıladı 10 yaş down sendromlu oğlumda konuşma ve çiğneme problemi seçici yemek yeme var 10 yıldır farklı konuşma terapistlerine gidiyorduk pek ilerleme olmamıştı .ilk hafta 3 meyve denemesi ile başladık şuan 8 tane farklı meyve yiyor kısa süre içerisinde çok iyi ilerledik.Hocam çok ilgili yapacağımız ev ödevlerini veriyor süreci takip ediyor çocuğun ihtiyacına yönelik çalışması oldukça iyi
• başka bir yer • Diğer •
Emeğinize sağlık ikra hocam sayenizde Atlas’ın anlaşılabilirliği arttı .
• Dkt. İkra Evcimen • Randevu •
İkra Evcimen isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İkra Evcimen, Dil ve Konuşma Terapisi. Size İkra Evcimen tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu.
İkra Evcimen adresi nerede?İkra Evcimen şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bahçelievler İzmir
- Bostanlı İzmir
- Güzelbahçe İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan İkra Evcimen isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, İkra Evcimen uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda İkra Evcimen isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İkra Evcimen, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
İkra Evcimen isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İkra Evcimen tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar İkra Evcimen hakkında ne düşünüyor?Toplam 24 hasta / danışan, İkra Evcimen hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İkra Evcimen hangi sigortaları kabul ediyor?İkra Evcimen tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
- İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri