Hakkımızda

Optimum Psikoloji, çocuk, ergen, yetişkin ve çiftlere yönelik psikolojik danışmanlık ve destek hizmetleri sunan bir danışmanlık merkezidir. Merkezimizde bireylerin yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri psikolojik, duygusal ve ilişkisel süreçlere profesyonel bir çerçevede eşlik edilmesi amaçlanmaktadır.

Optimum Psikoloji bünyesinde Klinik Psikolog, Psikolog, Psikolojik Danışman, Pedagog, EMDR Danışmanı, Aile Danışmanı ve Diyetisyenlerden oluşan bir uzman kadro ile hizmet verilmektedir. Çalışmalar; çocukluk ve ergenlik dönemi süreçleri, yetişkin bireylerin yaşamsal uyum konuları, çift ve aile ilişkileri ile bireysel danışmanlık alanlarını kapsamaktadır.

Merkezimiz Bilkent (Ankara), Çayyolu (Ankara), Konya ve Antalya’da bulunan şubeleriyle yüz yüze hizmet sunmaktadır. Ayrıca çevrim içi danışmanlık hizmeti aracılığıyla farklı şehir ve ülkelerden danışanlara da erişim sağlanmaktadır.

Psikolojik danışmanlık süreci, bireylerin kendilerini tanımalarını, yaşadıkları durumları anlamlandırmalarını ve yaşamlarına dair farkındalık kazanmalarını destekleyen profesyonel bir süreçtir. Bu nedenle Optimum Psikoloji’de hizmet alan bireyler “hasta” değil, “danışan” olarak tanımlanır.

daha fazla Hakkımızda
Uzmanlık alanlarımız
Psikolog

Psikolog

Optimum Psikoloji-Ankara
Mustafa Kemal Mahallesi 2132. Sokak Ege Apartmanı, No:9/11, Çankaya 06000
  • Diğer (İade)

O

7 yaşındaki çocuğumuz okula gitmekte ciddi zorluk yaşıyordu, her sabah yoğun kaygı ve direnç oluyordu. Zeynep Hanım ile başlayan süreçte hem oyun terapisiyle çocuğumuz desteklendi hem de bizim ebeveyn tutumlarımız üzerine çalışıldı. Bu sayede hem biz daha doğru yaklaşmayı öğrendik hem de çocuğumuzun okula uyumu belirgin şekilde iyileşti.

Ö

Çocuğumuz sınav dönemlerinde çok zorlanıyor, bildiği halde yapamayacağını düşünüp kaçınma davranışları gösteriyordu. Zeynep Hanım ile başlayan süreçte hem kaygısını yönetmeyi öğrendi hem de kendine olan güveni arttı. Sınavlara daha sakin ve hazır şekilde girmeye başladı.

Y

Çocuğum başlangıçta çok çekngen ve içine kapanıktı. Zeynep Hanım ile seanslar ilerledikçe kendini daha iyi ifade etmeye ve duygularını paylaşmaya başladı. Süreç hem çocuğumuz için hem de bizim için öğretici ve oldukça destekleyici oldu.

• Psk. Zeynep Nur Batuk Oyun Terapisi  •

Uzun süredir yaşadığım sağlık anksiyetesi ve bununla birlikte gelen panik ataklar günlük yaşamımı çok etkiliyordu. Zeynep Hanım ile birlikte gerçekleştirdiğimiz seanslar ile kaygılarımı yönetmeyi öğrendim. Baş etme becerileri geliştirmej benim için çok faydalı oldu.

• Psk. Zeynep Nur Batuk Yetişkin Terapisi  •

Geçirdiğim trafik kazasından sonra uzun süre araba kullanamıyor ve yoğun kaygı yaşıyordum. Fatih Bey ile EMDR sayesinde bu süreci çok daha sağlıklı atlatabildim. Seanslar hem güven vericiydi hem de gerçekten etkiliydi. Şu an kendimi çok daha rahat ve güçlü hissediyorum, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Kl. Psk. Fatih Uğur Psikoloji Randevusu  •

Oğlum sürekli sinirliydi. En ufak bir şeyde bağırıp çağırıyor, kapıları çarpıyordu. Bize de kendine de zarar verecek diye çok korktuk. Zeynep Hanım’la tanıştığımızda oğlumun öfkesinin aslında altında yatan başka sorunlardan kaynaklandığını öğrendik. Onunla çok iyi bir iletişim kurdu ve oğlumuz kendini daha iyi ifade etmeye başladı. Şimdi daha sakin ve öfkesini kontrol edebiliyor. Evdeki huzursuzluk ortadan kalktı diyebilirim. Zeynep Hanım bizim için gerçekten bir dönüm noktası oldu.

• Psk. Zeynep Nur Batuk Psikoloji Randevusu  •

Uzun süredir yaşadığım cinsel isteksizlik problemi hem ilişkime hem de özgüvenime ciddi şekilde zarar veriyordu. Sürece başlarken açıkçası biraz çekinerek geldim ama seanslar ilerledikçe kendimi çok daha rahat ifade edebildiğimi fark ettim. Yaklaşımı yargılayıcı olmaktan uzak, anlayışlı ve oldukça profesyoneldi. Sorunun psikolojik yönlerini fark etmemi sağladı. Şu an hem isteğimde hem de genel ruh halimde belirgin bir iyileşme var. Bu süreci düşünen herkese Fatih beyi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Kl. Psk. Fatih Uğur Psikoloji Randevusu  •

Erken boşalma problemi nedeniyle Fatih Bey’e başvurdum.İlk görüşmeden itibaren oldukça ilgili, samimi ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi. Konuyu sadece yüzeysel değil, detaylı bir şekilde ele alması bana güven verdi.
    Süreç boyunca verdiği egzersizler ve öneriler hem uygulanabilir hem de etkiliydi. Kısa sürede kendimde olumlu değişimler fark etmeye başladım. Ayrıca iletişimi çok güçlü; aklınıza takılan her konuda rahatlıkla danışabiliyorsunuz.
    Fatih Bey’i herkese kesinlikle tavsiye ederim.

• Kl. Psk. Fatih Uğur Randevu  •

Sonunda bende burada hikayemi paylaşıyorum. Googleda arama yapan herkes umarım görür umut olurum. 4 yıllık evliyim 2 kadın doğum uzmani 1 psikolog sürecim oldu hepsi hüsranla sonuçlandı.hatta kadın doğum uzmanının biri kızlık zarın çok geride senin ilişkiye girmen zor olur kızlık zarını almamız gerekiyor dedi travma yarattı.Ameliyat olmak istemiyordum bende her insan gibi normal ilerleyen süreçle iyileşmek istiyordm.Uzun bir süre tedaviyi erteledim 2024 Aralık ayında Fatih hocami internetten buldum ama cesaret edemiyordum 1 sene daha bekledim sürekli erteliyordum.Eşim danışmanlık merkezini aradı randevu aldı.Fatih hocam tek tek süreci anlattı ben ve eşim doğru yerde olduğumuzu biliyorduk danışmanlık sürecimiz başladı.Benim çok korktuğum asla yapacağıma inanmadığım parmak egzersizini bile yaptım.Ben ağır vajinusmustum ben yaptıysam başardıysam herkes yapar.Bu evde kendi başınıza çözebileceğiniz bir problem değil kesinlikle Fatih hocamdan destek almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

• Kl. Psk. Fatih Uğur Aile Terapisi  •

Oğlumun öfke durumlarından dolayı Seda hocamız ile görüşmelere başladık. İletişimi güçlü, yaklaşımı güven vericiydi. Sürecin her adımında kendimizi doğru bir yerde olduğumuzu hissederek devam ettik. Oğlum her zaman Seda Hocanın yanında kendini mutlu ve güvende hissetti. Her görüşmeye heyecan ve mutlulukla gitti. Zaman zaman onu özlediğini söyledi. Bu bizim için çok önemliydi. 1,5 yıllık görüşmelerimiz bugün son buldu. Her şey yolunda artık. İyi ki Seda hocamız ile başlamışız bu yolculuğa

• Psk. Sedanur Zıvalı Psikoloji Randevusu  •