Uzm. Kl. Psk.
Kübra Usta
Psikolojik Danışma ve Rehberlik,
Samsun 1 adres
Eğitim hayatı ve meslek hayatı boyunca çeşitli seminer, kongre ve eğitimlere katılmış, meslek hayatına İstanbul'da özel bir kreşte oyun terapistliği yaparak başlamıştır. Ardından İstanbul'da özel bir psikolojik danışmanlık merkezinde çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle çalışmalarını sürdürmüştür. 2018 yılında Samsun'da Petunya Psikolojik Danışmanlık merkezini kurmuştur. Çalışmalarına burada çocuk, ergen, yetişkin ve ebeveyn danışmanlığı yaparak devam etmektedir. 2020 yılında Petunya Psikolojik Danışmanlık Merkezini büyüterek Petunya Kids ile ebeveyn ve çocuklara bir adım daha yaklaşma kararı almııştır ve kurumda ebeveyn eşlikli ve eşliksiz olarak oyun atolyelerı düzenlenmeye başlamıştır. Türk PDR Derneği ve EMDR Derneği üyesidir. EMDR Derneğine bağlı travma iyileştirme grubunun (EDMR-HAP Türkiye) gönüllü çalışmalarına katılmaktadır.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Petunya Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Prep Uygulaması
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
Şema Terapi
y....o
Oğlum için kendisinden destek alıyoruz. Oğlumun bana olan bağımlılığı çok fazlaydı ve ayrıca tablet bağımlılığı da vardı. Bununla ilgili kendisinden seans almaya başladık ve ben çok memnunum. Şu ana kadar ki süreçte oğlumdan çok güzel etkiler aldım. Oğlum kendisine severek ve mutlu bir şekilde gidiyor. Bana olan bağımlılığı oldukça azaldı ve tablet bağımlılığı konusunda da faydasını gördük.
fe...n
Öncelikle 3 ay önce kubra hanımla tanıştım yaklaşık 12 seyans aldık (çocuklardan anlayan işini severek yapan bir psikolog )*
Kübra hanıma geldiğimde geç bile kalmıştım. Oğlumla çıkmaza girmiştim sanki ,okuldaki şikayetler bambaska bir çocuk olmuştu .Bende değişmiş sabrım tükenmiş oğlumla iletişim kuramayan bir anne olmuştum .hep idare edilmesi alan açılması gereken zor bi oğlum vardı ( hırçınlık *oyun oynamayı bilmeme sert oynama baba ile iletişim sıkıntısı anne babayı kıskanma dürtüsüsellik* kaka tutma
Okulla şikayetler artınca kendim halldemeyip yanlis tepkiler verince is iyice sarpa sarmıştı Kübra hanim ile 3 seyans sonrasi halletmeye basladik ben DEĞİŞTİM rahatladım bilgilendim. oğlum değişti iyi gelen birşeyler vardi. 3 ay önceki Ahmet ile suan ki çocuk arasında ki farkı hem biz hem de herkes tarafından fark edildi iyiki sizi tanıdık bu yola devam ettik cok faydasını gördüm ara ara da devam edecegiz suan özel egitim alacagi icin ara verdik ama her zaman yanımızda olacağını hissettirdiği için ayrıca teşekkür ederim.
İletişim de sıkıntı yaşamadım ulaşabildim her konuda ,saatlerde de aksama olmadi.her seyans sonrasi cok bilgi alamıyorsunuz 4 seyansda bir aileye bilgi veriliyor.ama normal diye düşünüyorum isterseniz her sorunuza yanıt alıyorsunuz .ebeveyni anlayarak empati kurarak hareket ediyor sizi canı gönülden dinliyor yanlışlarınızı söylüyor keske kendim içinde gidebilsem :)
Çalışma arkadaşlarını ayrıca teşekkür ederim hepsi çok çok iyiler yardımsever islerinin ehliler çok destek gördük(ödeme olsun , anlayış olsun . gözüm kapallecegim bir klinik tekrar devam edecegiz inşallah oğlumun bir ablasi oldu iyiki bu süreçte yanımızda oldunuz .olumsuz söylebilecek birseyim yok güvenip emanet edebilirsiniz ihtiyacı olanlara şifa olucak eminim hersey için teşekkür ederim tekrar görüşmek dileği ile
ed...
Güler yüzlü, empati yeteneği yüksek harika bir psikolog iyi ki tanımışız.. Aklınızda hiç bir soru işareti kalmıyor ve rahatlamış bir şekilde seanslarınız sona eriyor. Oğlumun güzeller güzeli oyun ablası, sizi çok seviyoruz
ut...
Oğlumuzun sıkıntılı sürecini atlatmasına çok büyük yardımları oldu. Kullandığı oyun terapisi metoduyla yabancılarla iletişim kurmakta zorluk çeken oğlumuzla kısa zamanda bağ kurmayı başardı. Başlarda ağlayarak gittiği terapilere kısa sürede istekli olarak gitmesine yardımcı oldu. Zor dönemimizde bize yaptığı katkılar için teşekkürler.
i....
Benim için karışık ve zor olan bir dönemde Kübra Hanım'dan destek aldım ve onun sayesinde benim için olumsuz olan bir süreci hem hayatım hem de kendim hakkında farkındalıklara vararak olumluya dönüştürdüm. Bu süreçte Kübra Hanım'ın çalışma arkadaşları da ilgiliyken, kliniği de bende gayet olumlu duygular hissettirdi bu yüzden hem Kübra Hanım'ı hem de Petunya P. D. M'ni herkese tavsiye ediyorum.
ay...
Merhabalar. Önceden yorum okuduğumda yok canım derken kendimi yorum yaparken buldum. 5 yaş kızımın öfke, hırçınlık, inat ve ağlamaları için Kübra Hanımla tanıştık. Çok güzel, çok zor, inişli çıkışlı dört aylık bir sürecimiz oldu. Değişim olacağını düşünmeyerek girdiğim o kapıdan, konuşmayı öğrenmiş, ağlamak yerine derdini anlatan, inadını kırmış mutlu bir kız çocuğuyla çıktım. Halen hayal gibi ama bizim hayalimiz gerçek oldu. Sihirli bir el dokunmuyor, çocuğunuz eksiksiz kusursuz olmuyor ama onunla konuşabilmek bile benim için büyük mutluluk. Hayatımızı güzelleştirdiğiniz, ilginiz, sabrınız ve sevimliliğiniz için çok teşekkürler. Nice kalplere dokunmanız dileklerimle..
2 ...
2 çocuğumu da aynı sıkıntıdan ötürü oyun terapisine götürdüm. Ve Kübra hocamın ozguveninin çocuklarıma yansımasıyla birlikte çok şükür kısa bir sürede sonuç aldık. Hocama çok teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum..:)
le...n
Kızım için gittik , her gidişinde kızım için değişen gelişen bir surecti. Kendiside severek isteyerek gitti. Hatta bitmesini istemedi. Kübra hanım kızımda belirlenen sorunların kalktığını değiştiğini görünce danışmanlığı tamamladı. İlgili ,bilgilendiren, çocuğumuzun davranışlarına yonverecek bir yaklaşımla geçen danışmanlık geçirdik. Hatta ergenlik sürecine yoğun yaşarsak tekrar gitmeyi de düşünüyoruz .biz faydasını gördük . Kızım için hatta oğlum ile kızım için uyku zamanı için onlar uyuyana kadar gergin birimiz yanlarinda kalıyorduk . Bu süreci adim adım kendileri uyku zamanında uyumalarina geçtik . Ve bu çok verimli oldu bizim için.
o.....
İkiz çocuğumuz vardı. 4-5 yaşlarında konuşma ve anlayabilme gerilikleri vardı.Bununla alakalı 4-5 aylık süreçte oyun terapileri yapıldı.Gayet memnun kaldık, gayet güzel konuşmaya başladılar.Ciddi anlamda bir yol katettik.Seanslarımızı bitirdik,şu anda özel eğitim merkeziyle devam edeceğiz. Ciddi anlamda özverili bir danışman.Çok sıcakkanlı, herkesin seviyesine inebiliyor.Alçakgönüllü biri kendisi.
Çok memnun kaldım kendisinden.İl değişikliği yaptığım için bırakmak durumunda kaldım ama çok da güzel ilerlemiştik.Korkularım vardı.Düğünüm oldu, kavga nedeniyle düğünde kayınvalidemi kaybettim. Büyük travma yaşamıştım, bu yüzden danıştım.Çok korkularım vardı, dışarı çıkamıyordum.Yalnız hissediyordum.Şu an çok şükür öyle bir durumum yok.İnsanların içine çıkabiliyorum, kendimi huzurlu hissediyorum.Kendisini çok samimi, çok yakın buldum.Bir danışman gibi değil bir arkadaş gibi yaklaştı bana Kübra Hanım.
Kübra Usta isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Kübra Usta, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Aile Danışmanlığı. Size Kübra Usta tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Ebeveyn Danışmanlığı, Oyun Terapisi, EMDR Terapi, Sanat Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri, Moxo Dikkat Ölçme Testi, Çocuk Gelişim Testi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Bilişsel Davranışçı Terapi.
Kübra Usta adresi nerede?Kübra Usta şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bahçelievler Mahallesi / Özden Sokak / No:1 / Kat:1 Samsun
Adresine gitmek zorunda kalmadan Kübra Usta isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Kübra Usta online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Kübra Usta isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Kübra Usta, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Kübra Usta hangi dilleri konuşuyor?Kübra Usta ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Kübra Usta isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Kübra Usta bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Kübra Usta ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Kübra Usta hakkında ne düşünüyor?Toplam 60 hasta / danışan, Kübra Usta hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.