Merhaba, ben Uzm. Dkt. Mehmet Hayri Mazlum Şahin, Dil ve Konuşma Terapistiyim.
2018 yılında Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun oldum. Mezuniyetimden bu yana, çocuk ve yetişkinlerde görülen ses, dil, konuşma ve yutma bozukluklarının değerlendirilmesi ve terapisi alanında aktif olarak hizmet vermekteyim.
Eğitim sürecim ve mesleki hayatım boyunca; özel eğitim kurumları, hastaneler ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışma fırsatı buldum. Bu deneyimlerim sayesinde farklı yaş grupları ve tanılara sahip bireylerle çalışarak, her bireyin ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş terapi planlamayı temel ilke edindim.
Uzmanlık Alanlarım
Kekemelik ve akıcılık bozuklukları
Ses bozuklukları ve ses terapisi
Artikülasyon ve fonolojik bozukluklar
Otizm spektrum bozukluğunda iletişim terapisi
Gecikmiş konuşma
Çocukluk çağı apraksisi
Yutma bozuklukları (disfaji)
Koklear implant sonrası dil gelişimi
Çalışma Deneyimlerim
Mesleki deneyimlerimden bazı kurumlar:
NP Feneryolu Tıp Merkezi
NPİSTANBUL Beyin Hastanesi
Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi
Beşiktaş ve Fatih Rehberlik ve Araştırma Merkezleri
Nörodil Dil ve Konuşma Merkezi
Özel Yağmur Çocukları, Kartaneleri, Gülenay, Elit Samyelim Rehabilitasyon Merkezleri
Katıldığım Eğitimler ve Kurslar
Mesleki gelişimime önem vererek birçok ulusal ve uluslararası eğitim programına katıldım. Bunlardan bazıları:
DIR® Floortime™ Başlangıç Düzeyi Eğitimi – Çiğdem Ergül M.S.
PROMPT Tekniği (Introduction to PROMPT Technique) – Beth Kuegeler, Karin Brinkmann
Orofaringeal Yutma Bozukluklarında Değerlendirme ve Terapi
Çocukluk Çağı Apraksisi Eğitimi
Kekemelikte Modifikasyon Yaklaşımı
Ses Terapisi ve Ses Protezi Uygulamaları Eğitimi
Otizmli Bireylerde İşlevsel İletişim Stratejileri
Bilimsel ve Mesleki Katılımlar
Alanımla ilgili güncel gelişmeleri takip etmek amacıyla birçok kongre, sempozyum ve çalıştayda yer aldım:
Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongreleri
Dünya Ses Günü Sempozyumları
Disleksi Kongreleri
Ulusal ve Uluslararası Yutma Bozuklukları Kongreleri
Otizm ve Bilişsel Gelişim Sempozyumları
Kognitif Nörobilim ve Beyin Araştırmaları Kongreleri
Üyeliklerim
Dil Konuşma Terapistleri Derneği (DKTD)
Ses Konuşma Yutma Bozuklukları Derneği (SKYBD)
Bireyselleştirilmiş terapi yaklaşımlarıyla, sizin ya da çocuğunuzun ihtiyaçlarına en uygun desteği sunmak için buradayım.
Sorularınız için iletişime geçebilir, ilk görüşmenizi planlayabilirsiniz.
- Kekemelik
- Dil ve Konuşma Bozuklukları
- Gecikmiş Dil ve Konuşma
- Akıcılık Bozuklukları
- Afazi
Diclekent mahallesi 250 .sokak no :15, Kayapınar, Diyarbakır 21070
- Sigortası olan hastalar
BATIKENT MAHALLESİ 4206. Sokak No:28 Gap Anadolu Lisesi Karşısı Maşuk/ Karaköprü, Şanlıurfa 63000
Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu
Ses Terapisi
Yutma Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
ay...r
Çocuğumdaki ses bozukluğu için gittim. Mazlum hoca ile yaptığımız seanslar sonucunda çocuğumun ses bozukluğu geçti. Ameliyata gerek kalmadı. Çok şükür hamdusenalar olsun.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Ses Terapisi •
Sağlıklı sesleriniz olsun…
C
ce...z
Çocuğum k, g, ş gibi bazı sesleri söyleyemiyordu. Konuşması anlaşılmadığı için zaman zaman utanıyor ve kendini geri çekiyordu. Tabi Mazlum Hoca ile terapilere başladıktan sonra çok kısa sürede fark edilir bir gelişme oldu. Hem sesleri daha doğru çıkarmaya başladı hem de konuşurken özgüveni arttı. Süreçten çok memnunuz.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Artikülasyon Bozukluğu Terapisi •
Tebriklerrrr...
se...n
Uzun zamandır Hızlı Konuşma problemi ile uğraşıyordum, artık konuşmaktan bile kaçıyordum.
Mehmet Hoca sayesinde hem konuşmam hem özgüvenim toparlandı. Seanslar çok rahat geçiyor, sohbet eder gibi ama fark ettirmeden ilerliyorsun.
Gerçekten işini bilen ve insanı anlayan biri. İyi ki denk gelmişim.• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi •
Uzm. Dkt. Mehmet Hayri Mazlum Şahin
Daha anlaşılır bol sohbetli günleriniz olsun.
R
re...ç
Mazlum hocamız sürecin en başından itibaren bizi bilgilendirerek, çocuğumuzun ihtiyaçlarına yönelik planlı bir terapi süreci yürüttü. Gözle görülür bir ilerleme kaydettik. Profesyonelliği, iletişim becerisi ve samimi yaklaşımı sayesinde hem biz hem çocuğumuz için bu süreç çok verimli geçti.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Dil Terapisi •
Başarılarının devamını diliyorum.
eb...n
Kızım konuşurken çok zorlanıyordu, bu da özgüvenini etkiliyordu. Mehmet Bey’le başladığımız andan itibaren her şey değişti. Çocuğuma gösterdiği ilgi, sabır ve anlayış sayesinde artık kendini rahatça ifade edebiliyor. Sadece bir terapist değil, çocuğumun güven duyduğu biri oldu.
• Umudum Dil Konuşma Gelişim Akademisi • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Ne mutlu sizlere
de...l
Mazlum hocaya başlamadan önce evladımda çok sıkıntılar vardı. Kısa sürede fark edilir bir ilerleme yaşadık. En önemlisi de çocuğumuz artık terapiye severek geliyor ve konuşmaya karşı isteği arttı. Süreç boyunca her aşamada bizi bilgilendirmesi, sabırlı yaklaşımı ve profesyonelliği ile gerçekten alanında işini severek yapan nadir terapistlerden biri.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Artikülasyon Bozukluğu Terapisi •
Uzm. Dkt. Mehmet Hayri Mazlum Şahin
Sağlıklı günler bol iletişimler…
I
i̇...n
Çocuğumuz konuşma konusunda oldukça zorlanıyordu ve açıkçası nereden başlayacağımızı bilmiyorduk. Uzm. Dkt. Mehmet Mazlum Şahin ile tanıştıktan sonra hem biz hem de çocuğumuz için süreç bambaşka ilerlemeye başladı. Mehmet Bey ilk günden itibaren bize çok güven verdi, her seansı planlı ve çocuğumuzun ihtiyacına göre düzenledi.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Bol iletimli günlere
ma...
Mehmet Bey’le tanıştığımız için çok şanslıyız. Çocuğumuzun konuşma gelişimi konusunda çok kaygılıydık ama kendisi hem bize hem de çocuğumuza inanılmaz destek oldu. Seanslarda çok sabırlı ve ilgili, çocuklarla iletişimi harika. Kısa sürede ilerleme kaydettik. Ailece kendimizi güvende hissediyoruz. İyi ki yolumuz Mehmet Bey ile kesişmiş.
• Umudum Dil Konuşma Gelişim Akademisi • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Başarıların devamını diliyorum.
bo...
Oğlumuzun konuşmasında yaşıtlarına göre belirgin bir gerilik vardı. Hem kelime dağarcığı sınırlıydı hem de kendini ifade etmekte çok zorlanıyordu. Birçok uzmana danıştık, ama asıl farkı Uzm. Dkt. Mehmet Mazlum Şahin ile tanıştıktan sonra gördük. Mazlum Bey daha ilk görüşmede hem oğlumu hem bizi çok iyi analiz etti. Sadece teknik bilgiyle değil, empatiyle ve sabırla yaklaşması bizim için çok önemliydi. Çocuğumuzla doğru bir iletişim kurmayı başardı, bu da terapilerin etkisini kat kat artırdı. Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede çocuğumuzun kelime sayısı ciddi şekilde arttı. Kendine güveni de gözle görülür biçimde yerine geldi. Mazlum Bey sadece çocuğumuza değil, bize de nasıl destek olacağımızı, evde nelere dikkat etmemiz gerektiğini tane tane anlattı. Şunu özellikle belirtmek isterim: Sadece bir "uzman" değil, aynı zamanda işini çok seven, çocuklarla gerçekten iyi anlaşan bir terapist. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi •
Ne mutlu sizlere
me...s
Kekelediğim için yıllarca konuşmaktan kaçtım. Mehmet Mazlum hocam sayesinde artık özgürce konuşuyorum. Hayat kalitem değişti.
• Mehmet Hayri Mazlum Şahin • Kekemelik Terapisi •
Uzm. Dkt. Mehmet Hayri Mazlum Şahin
Artık sohbetlerde daha aktifiz. Tebrikler…
Mehmet Hayri Mazlum Şahin isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mehmet Hayri Mazlum Şahin, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Mehmet Hayri Mazlum Şahin tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Normal Randevu, Online Terapi, Oyun Terapisi, Konuşma Terapisi, Dil Terapisi, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Kekemelik Terapisi.
Mehmet Hayri Mazlum Şahin adresi nerede?Mehmet Hayri Mazlum Şahin şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Diclekent mahallesi 250 .sokak no :15 Diyarbakır
- BATIKENT MAHALLESİ 4206. Sokak No:28 Gap Anadolu Lisesi Karşısı Maşuk/ Karaköprü Şanlıurfa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mehmet Hayri Mazlum Şahin isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Mehmet Hayri Mazlum Şahin uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Mehmet Hayri Mazlum Şahin isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mehmet Hayri Mazlum Şahin, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Mehmet Hayri Mazlum Şahin hangi dilleri konuşuyor?Mehmet Hayri Mazlum Şahin ile İngilizce, Kürtçe, Türkçe, Azerice, Farsça, Zazaca dilinde konuşabilirsiniz.
Mehmet Hayri Mazlum Şahin isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mehmet Hayri Mazlum Şahin tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Mehmet Hayri Mazlum Şahin hakkında ne düşünüyor?Toplam 129 hasta / danışan, Mehmet Hayri Mazlum Şahin hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Mehmet Hayri Mazlum Şahin hangi sigortaları kabul ediyor?Mehmet Hayri Mazlum Şahin tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.