Melike Nur Kutlu Yavuz – Uzman Psikolog

İzmir’de dünyaya geldi. İlköğretim ve liseyi İzmir’de bitirdi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Ardından Ege Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden yüksek lisans derecesini aldı.

Eğitimi boyunca birçok farklı danışmanlık merkezinde staj yapma olanağı buldu. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çocuk/ergen psikiyatri bölümünde staj yaptı. Eğitimine devam ederken farklı kurumlarda gönüllü olarak yer aldı.

Lisans mezuniyetinin ardından bir özel eğitim merkezinde üç yıl süreyle çalıştı. Buradaki çalışmalarının ardından yetişkin ve ergen danışanlarla farklı psikolojik danışmanlık merkezlerinde çalışmalarına devam etti.

Halihazırda Eskişehirde Özel Sağlık Hizmet biriminde çalışmalarına devam etmektedir.

Uyguladığı Yöntem ve Teknikler;

Cinsel Terapi

Bağımlılık Danışmanlığı

Psikodrama (devam etmekte)

Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi

İstiklal Mahallesi Şaiir Fuzuli Caddesi Özkal İş Merkezi No:36/6 Odunpazarı Eskişehir, Odunpazarı 26010

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Cinsel Terapi

Çocuk ve Ergen Terapisi

• M

İnsanlarla bağ kurmak benim için hep zor oldu. Bazen arkadaşlıklarım da dahi yakınlaşamıyor hep bir mesafe hissediyordum. Ama bu da yalnızlık hissimi çoğaltıyordu. Görüşmelerde bağlanmayla ilgili döngülerimi fark ettim ve yavaş yavaş küçük bağlara güvenmeyi öğrenmeyi denedim. Eskiye oranla daha gerçek ilişkiler kurduğumu düşünüyorum ve kendimi daha az yabancı hissediyorum.

• Online Danışmanlık Bireysel Terapi  •

Psk. | Bilim Uzmanı Melike Nur Kutlu Yavuz

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. :)

• B

Cinsellikle ilgili konuşmak bana hep zor geldiği için
    eşimle aramızdaki sorunları yıllarca dile getiremedim.
    Sonunda bunun için danışmanlık almaya karar verdim ve ilk kez bunu normal bir mesele gibi utanmadan konuşabildim. Yargılanmadan dinlenmek çok güvende hissettirdi.

• Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Cinsel Terapi  •

• I

Yapmam gereken her şeyi sürekli erteliyordum çünkü başladığımda mükemmel yapmak zorundaymışım gibi geliyordu. Bu baskı yüzünden hiçbir şeye başlayamıyordum. Melike hanımla görüşmelerimizde küçük ve gerçekçi hedefler koymayı öğrendim. Artık yaptıklarım benim için bir yük değil, keyifli bir alışkanlık olmaya başladı.

• Online Danışmanlık Bireysel Terapi  •

Psk. | Bilim Uzmanı Melike Nur Kutlu Yavuz

Değerli yorumlarınıza teşekkür ederim. :)

• K

Toplum içinde konuşmak benim için hep çok zor oluyordu. İnsanların beni yargılayacağını düşündüğüm için çoğu ortamdan uzak duruyordum. Seanslarda adım adım bu kaygılarla yüzleştim. Şimdi toplantılarda ya da sosyal ortamlarda daha rahat hissediyorum. Bu benim için büyük bir değişim

• Online Danışmanlık Bilişsel Davranışçı Terapi  •

Psk. | Bilim Uzmanı Melike Nur Kutlu Yavuz

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. :)

• T

Eşimle sürekli tartışıyorduk, bazen aynı evde yabancı gibiydik. İletişim sorunlarımız vardı. Melike hanımla görüşmelerimizde ilk defa sakince duygularımızı paylaşabildik. Hangi durumlarda birbirimizi yanlış anladığımızı fark ettik. Elbette tartışmalar oluyor ama artık tartışmaları daha sağlıklı bir şekilde yönetip birbirimizi daha iyi anlıyoruz. ilişkimize büyük katkısı oldu diyebilirim.

• Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Aile Danışmanlığı  •

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim. :)

Bilgi birikimi ve profesyonel yaklaşımıyla danışanlarına güven veren bir psikolog olduğunu düşünüyorum. Ben iş yerinde sürekli stres altında çalışıyordum ve bu durum özel hayatımı da etkiliyordu. Artık hiçbir şeye odaklanamıyor, hep gergin hissediyordum. Görüşmeler sayesinde stresle baş etme yollarını öğrendim. Şimdi hem daha verimli çalışıyorum hem de şu ana daha iyi odaklanabiliyorum.

• Online Danışmanlık Stres Yönetimi  •

• Ö

Özgüven eksikliğim beni çok yoruyordu. Bu sebeple Melike Nur Hanım'a başvurdum. Kendimi sağlıklı bir şekilde ifade etmem ve sınır koymam konusunda bana gerçekten yol gösterdi.

• Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Bireysel Terapi  •

Psk. | Bilim Uzmanı Melike Nur Kutlu Yavuz

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. :)