1. X. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, (Aralık 2020)
2. Disleksi de Klinik Değerlendirme ve Müdahale, (Nisan 2020)
3. Introduct on to PROMPT: Technique (Prompt’a giriş: Teknik çalıştayı), (Ağustos 2023)
4. Çocuklarla Kekemelik Terapilerinde Kızılboğa Modeli (2023 Ocak)
5. Prob Materyal Kullanım Sertifikası (Nisan 2023)
6. Theraphy Inverventions for Children with Apraxia of Speech: K- SLP Method (Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisinde Terapi Yöntemleri: K- SLP Metodu (Nisan 2023)
7. Interventions for Speech Sound Disorders in Children (Çocuklarda Konuşma Ses Bozukluğuna Yönelik Terapi Yaklaşımları) (Mayıs 2023)
8. Using ABA Techniques to Develop First Sounds and Words in Children with Autism (ABA tekniklerini kullanarak Otizm Sprektum Bozukluğu Olan Çocukların İlk Ses ve İlk Sözcüklerini Geliştirmek) (Eylül 2023)
9. Pediatric Swallowing Disorders Therapy Methods (Pediatrik Yutma Bozuklukları Terapi Metodları) (Kasım 2023)
10. Assesment and Treatment of Speech & Language for Children with Hearing Loss (İşitme Kaybı olan Çocuklarda Dil ve Konuşma Terapisi ve Değerlendirmesi) (Aralık 2023)
11. Incorporating Principles of Motor Learning in the Treatment of Childhood Apraxia of Speech (Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi Terapisinde Motor Öğrenme İlkelerinin Uygulanması) (Mart 2024)
12. Speech and Language Therapy Techniques for Children with Down Syndrome (2-6 Yaş Down Sendromlu Çocuklarda Dil ve Konuşma Terapisi Teknikleri) (Mart2024)
13. Assessing and Treating School-Age and Adolescent Stuttering (Okul Çağı ve Ergenlik Kekemeliğinde Terapi ve Değerlendirme) (Mayıs 2024)
14. Vaka Örnekleriyle Kekemelikte Dil ve Konuşma Terapisi vaka sınıfı (Haziran 2024)
15. Vaka Örnekleriyle Ses Bozuklukları vaka sınıfı (Haziran 2024)
16. Vaka Örnekleriyle Gecikmiş Konuşmada Değerlendirme ve Terapi Süreci (Haziran 2024)
17. İşitme Yetersizliğinde ve Gelişimsel Yetersizliklerde Dil ve İletişim Becerilerine Yönelik Müdahaleler (Sesime Gel) (Haziran-Temmuz 2024)
18. Türkçe Erken Dil Gelişim Testi (TEDİL) Uygulayıcı Sertifikası (12 Aralık 2020)
19. Yeni Başlamış Kekemelik Vakalarında Yol Haritası (28 Nisan 2020)
20. Özel Eğitimde Dil Becerilerini Destekleme Programı (27 Temmuz 2020)
21. Okul Çağı Kekeleyen Çocuklarda Online Terapi ve Değerlendirme (13 Nisan 2020)
22. İşitsel Rehabilitasyonda Dil, Konuşma ve Erken Çocukluk Eğitimi Semineri (8-10 Kasım 2020)
23. Dislekside Okuma Akıcılığının İnformal Araçlarla Değerlendirilmesi ve Desteklenmesi (Mayıs 2020)
24. Konuşma Sesi Bozukluklarında Klinik Değerlendirme ve Müdahale (22 Nisan 2020)
25. İnstroduction to Lidcombe Program (2 Kasım 2020)
26. Dil ve Konuşma Terapisi alanında Nörolojik Rehabilitasyon Uygulayıcı Sertifikası;
• Akut ve postakut nörolojik rehabilitasyon
• Facialisparese
Konuşma Terapisi
Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
PROMPT Yöntemi
Dkt. Melis Üretken
Merhaba Dil ve konuşma terapisti Melis hnm ile seanslarımız verimli ilerliyor.p,h,t,s,ş,z seslerini çıkaramıyoduk.şuan p sesinde güzel ilerledik.Çocuğa yaklaşımı olsun bizi konuyla ilgili bilgilendirmesi olsun ve terapide kullandığı yöntemler olsun çok memnunuz.Gösterdiği prompt tekniklerini evde de uygulayarak ilerliyoruz.Gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz
• Dkt. Melis Üretken • Dil Terapisi •
Melis hanım çok başarılı bir uzman. Tavsiye üzerine başvurduk çıktığımızda eşimle bakıştık ve evet aradığımız terapist bu dedik. A tipik otizm tanımız vardı. 1.5 yıldır devam ediyoruz. Ne, nerede, nasıl, kiminle sorularına cevap veremiyor, anlamlı cümle kuramıyor ve sürekli söylediklerimizi tekrarlıyordu. Melis hanıma başladıktan sonra önce dil anlamında gözle görülür bir değişim oldu. Daha sonra özel eğitime de başladık ve raporumuz iptal oldu. Şu an dil konusundaki kalan eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Çok sevecen, çok tatlı, çocuğun ihtiyacına göre durum ve terapi yönlendirebilen bir uzman.
• Dkt. Melis Üretken • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Melis hanımı Prompt uygulayıcısı olduğu için seçtik. Oğlumda apraksi konuşma bozukluğu var. Doktor mutlaka prompt uygulayan biri olsun dedi araştırdık herkeste bu eğitim olmadığı için daha donanımlı olduğunu anladık ve melis hanımla devam ettik. Bu bizim evde yapamayacağımız bir uygulama. Uyguladığı bu yöntemle bayağı bir değişiklik gördük konuşması yavaş yavaş düzeliyor artık dudaklarını oynatmadan donuk konuşmuyor. Bu uzun bir yol birlikte ilerlemek güzel.
• Dkt. Melis Üretken • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Başlayalı az bir süre oldu çok kısa zamanda çok yol aldık. k,t,s,z ve r harflerini çıkaramıyorduk şu an k ve t seslerini ayrı ayrı çok güzel çıkarıyoruz. Artık okuldaki arkadaşları oğlumu anlıyor ve seanslara koşarak gidiyor. Alanında deneyimli, donanımlı ve en önemlisi çocuk psikolojisinden anlayan bir uzman.
m....ü
R sesini söyleyemeyen kızım için başvurduk ve mezun olduk. Yorum yapmadan edemedim. Cana yakınlığı, anlayışlı olması ve çocukla olan teması onu seçmemizi sağlamıştı. Verdiği eğlenceli ödevleri yapıp, tekrarları düzenli yapınca mezun olmamak elde değil zaten çok keyifli seansları var.
n....d
Kendisinden seans almaya başladık çünkü oğlum harfleri söylemekte çok zorlanıyordu ve ilkokulda çok zorlanıyor. Bazen söyleyebiliyor bazen söyleyemiyordu. Bu 6. seansımız. Melis hanım fonolojik farkındalık çalıştığını söyledi. Verdiği ödevleri evde bol bol çalıştık ve şu an konuşmamız bayağı düzeldi söyleyemediği kelimeleri söylüyor.
I
i̇...
Oğlum için öğretmen tavsiyesi ile başvurdum. Kekemelik sorunumuz vardı. Başlayalı 4 seans oldu. Oğlumun konuşması neredeyse düzeldi diyebilirim artık çok çok az takılıyor ve özgüveni arttı. Melis hanım çocuklarla çok iyi iletişim kuruyor. Yabancılarla asla konuşmayan oğlum Melis hanımla çok severek ders yaptı. Kendi alanında çok başarılı bir uzman.
bu...
İşitme yetersizliği olan 4 yaşındaki kızım için başvurduk ve 8 aydır devam ediyoruz. İlk olarak dil becerileri çalıştık ve artık kendisini çok iyi ifade ediyor tüm eksiklikleri giderdik. Şimdi seslere çalışmaya başladık p sesini neredeyse bitirdik bile. Gerekli tüm şeyleri not alması, eksikliklere göre planlı programlı gitmesinden dolayı kendisinden çok çok memnunuz.
b....ş
Merhaba, oğlum 7 yaşında düzgün cümle kuramıyordu ve harfleri çıkaramıyordu. Melis hanıma bir arkadaş tavsiyesi ile başvurduk ve yaklaşımından güler yüzünden ilgisinden çok memnun kaldık. Şu an 8 harften geriye 2 harfimiz kaldı. Oğlum artık harfleri doğru söylüyor özgüveni yerine geldi artık anlaşılmadığı için susmuyor arkadaşlarıyla sohberler ediyor oyunlar oynuyor. Kendisine minnettarım alanında çok başarılı bir terapist herkese tavsiye ederim.
• Dkt. Melis Üretken • Akıcılık Bozukluğu Terapisi •
h ...a
Oğlumun kekemeliği için internetten terapist araştırıyordum en ilgimi çeken melis hanım oldu ve gittik. İlk seanstan doğru yerde olduğumuzu anladım. Hem çocuğa hem aileye danışmanlık yapıyor. Nerede doğru nerede yanlış yaptığımızı ince ince anlatıyor. Çocukla terapiler yapıyor ve neler yaptığını nasıl ilerlediğini her seans sonrası en az 15 dakika bıkmadan bize anlatıyor. Çok ilgili çocuk ruhundan anlayan bir terapist. 12 seans gittik kendisine ve şu an kekeleme sorunumuz ortadan kalktı sayılır. Şimdi de harfleri doğru söyleyemeyen kızımı götüreceğim. İyi ki siz Melis hanım
• Dkt. Melis Üretken • Kekemelik Terapisi •
Melis Üretken isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Melis Üretken, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Melis Üretken tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Akıcılık Bozukluğu Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Dil Terapisi, Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Down Sendromu ve Dil Konuşma Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi.
Melis Üretken adresi nerede?Melis Üretken şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Adana
Adresine gitmek zorunda kalmadan Melis Üretken isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Melis Üretken online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Melis Üretken isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Melis Üretken, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Melis Üretken isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Melis Üretken tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Melis Üretken hakkında ne düşünüyor?Toplam 46 hasta / danışan, Melis Üretken hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.