Klinik Psikolog Merve Çolak

Psikoloji · Daha fazla

Sakarya 1 adres

FMV Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2018 yılında tam burslu olarak, 4.00 üzerinden 3.97 ortalama ile bölüm ikincisi olarak mezun oldum. Aynı üniversitede Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimimi “Sosyal Desteğin Travma, Depresyon ve Kaygı Üzerindeki Etkileri” başlıklı proje çalışmamla 2020 yılında tamamladım.

Eğitim sürecim boyunca akademik öğrenci asistanlığı yaptım; çeşitli terapi ekolleri, test eğitimleri ve süpervizyon çalışmalarına katıldım. Klinik deneyimimi danışmanlık merkezleri ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tamamladığım stajlarla geliştirdim.

Mesleki çalışmalarımı Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Şema Terapi, 2. Düzey EMDR Terapisi ve Duygu Odaklı Çift Terapisi yaklaşımları çerçevesinde sürdürmekteyim.

Yetişkin
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Arabacıalanı Mahallesi, Çark Caddesi, Hilloria İş ve Yaşam Merkezi, Ofis No:232 Serdivan Sakarya, Sakarya

Klinik Psikolog Merve Çolak Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi

Arabacıalanı Mahallesi, Çark Caddesi, Hilloria İş ve Yaşam Merkezi, Ofis No:232 Serdivan Sakarya, Serdivan , Sakarya 54050

• B

Merve Hanımla, uzun süredir görüşüyoruz. Bu süreçte yapıcılığı beni yönlendirme şeklinden ve aldığım sonuçlardan çok memnun kaldım.

• Klinik Psikolog Merve Çolak Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Bilişsel Davranışçı Terapi  •

Uzun süredir yaşadığım ve artık günlük yaşantımı zorlaştıran kararsızlık, kaygı, suçluluk ile baş etmek için bir uzman arayışında iken Merve Hanımla tanıştım. Sistemli ve profesyonel bir şekilde beni rahatsız eden konular üzerinde tek tek çalıştık. Psikoloji dünyasına hiç uzak olmama rağmen kendi hayatımla ilgili göremediğim konuları görmeme yardımcı oldu terapi süreci. Şimdi çok daha iyi hissediyorum ve rahatsız edici duygu ve düşüncelerden büyük ölçüde kurtuldum.

• Klinik Psikolog Merve Çolak Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi EMDR Terapi  •

Terapi sürecine başladığımda kendimi çok çaresiz hissediyordum ve bu karanlığın içinden asla çıkamayacakmışım gibi geliyordu. Hem BDT hem de EMDR terapisi aldım. BDT’nin bana etkisi daha fazla oldu. Ancak bu süreçte en önemli şeyin, kalpten ve yürekten iyileşeceğine inanmak olduğunu öğrendim. Çünkü inanmadığınızda hiçbir şey ilerlemiyor, yol kat edemiyorsunuz.

Yaklaşık bir sene olacak ve bu bir yıl içinde Merve Hanım’dan çok şey öğrendim. Sorunlarımı her yönüyle ve farklı açılardan çözmeme yardımcı oldu. Ondan aldığım tavsiyelerle kendimi geliştirmeye ve kendime bir şeyler katmaya çalıştım. Şu anda da bu süreci sürdürerek kendime her zaman bir şeyler katmaya devam ediyorum.

Asla inancınızı kaybetmeyin.Bazen dibi görmemiz gerekiyordur, bazen de yeniden kendimize gelebilmek için inanmak… Ama hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin. Bu noktaya gelmemde Merve Hanım’ın payı gerçekten çok büyük. Yürekten ve kalpten kesinlikle onu tercih etmenizi öneririm.

• K

Eşimle neredeyse boşanma noktasına geldiğimiz, birbirimizi sürekli incittiğimiz, evliliğimiz için umudumuzu kaybettiğimiz bir dönemde bir de terapiyi deneyelim ne kaybederiz diyerek Merve Hanım’dan randevu aldık. İyi ki de almışız. Seanslar sayesinde birbirimizi gerçekten dinlemeyi ve anlamayı yeniden öğrendik. 6 yıllık ilişkimizde farkında bile olmadığımız eksikleri görmemizi ve bunları adım adım düzeltmemizi sağladı. Bugün hala birlikteysek aramızdaki bağ daha güçlüyse ve tartışmalarımız kontrolden çıkmıyorsa bunda Merve Hanım’ın emeği çok büyük. İyi ki bu sürece onunla başlamışız.

• Klinik Psikolog Merve Çolak Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Bireysel Terapi  •

• H

Merve hocamla yollarımızın kesişmesi benim için çok büyük bir şans oldu. Kaygı, belirsizlik, iş stresi ve öfke ile mücadele ederken çoğu zaman kimse beni gerçekten anlamıyor gibi hissediyordum. Ama Merve hanım beni yargılamadan dinledi ve esas sorunumun ne olduğunu anlamama kaynağın nereden geldiğini çözmeme yardımcı oldu. Şefkati, mütevazı yaklaşımı ve sakinliğiyle içimi yumuşattı. İlk kez birinin beni gerçekten gördüğünü ve anladığını hissettim. Hayata baktığım karanlık iç daraltıcı gözlükten yavaş yavaş kurtuldum. Ahh dünya ne kadar aydınlıkmışsın meğer :) Attığım her adımda seanslarda öğrendiklerimin meyvesini yemek benim için çok kıymetli. Keşke herkes hocamın bilgi birikiminden faydalanabilse. Keşke daha önce başlasaymışım diyorum. Çünkü bazıları için bir terapist sadece bir uzman değil yeniden hayata tutunmanın kapısı olabiliyor.

• K

Sakarya için bir velinimet. Çok bilgili, süreci son derece profesyonel yöneten ve sizi gerçekten anlayan bir psikolog.
    Uzun süredir isteksizlik, kaygı ve depresyonla mücadele ediyordum. Çevremde derdimi anlatmaya çalıştığımda çoğu kişi ya “kafaya takma, geçer” diyordu ya da ben daha yaşadıklarımı anlatamadan kendi dertlerini anlatmaya başlıyordu. Bu durum zamanla kendimi daha da anlaşılmamış ve yalnız hissetmeme, dolayısıyla daha çaresiz olmama neden oluyordu.
    Seanslarda Merve hanım sayesinde “kafaya takma, geçer” cümlesinin aslında bir mitten ibaret olduğunu fark ettim; çünkü benim ihtiyacım olan şey bambaşkaydı. Terapi süreci ve Merve Hanım, bu ihtiyacımı görmemi ve anlamlandırmamı sağladı. Zamanla düşüncelerimi ve duygularımı daha iyi tanımaya, düşüncelerimi yönetebilmeyi öğrenmeye ve kendimi daha güçlü hissetmeye başladım. Psikolog arayanlara gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir isim Merve Çolak.

• H

Merve hanıma başlamadan önce psikolojik olarak çok ağır bir süreçten geçiyordum vücuduma yansımıştı artık ve ciğerlerimin ağrıdığını hissediyordum yaklaşık 2 3 seansa vücudum tepki vermeyi bıraktı ve beklediğimden çok daha kısa sürede psikolojik olarak çok iyi seviyeye geldim

• Klinik Psikolog Merve Çolak Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi EMDR Terapi  •

Göğüs sıkışması şikayetiyle gezmediğim doktor kalmamıştı en son görüştüğüm doktor seninki psikolojik psikoloğa git diyince araştırmalarım sonucu Merve hanımı buldum. İyiki de bulmuşum. Gerçekten hayatıma bu kadar kısa sürede bu kadar dokunabileceğini hiç düşünmezdim. En zor zamanlarımda bile her şeyin üstesinden gelebileceğime inanmamı sağladı. Öyle içten öyle egosuz öyle dikkatle dinliyordu ki seans günlerini iple çekiyordum çünkü ona anlatırken içimde bir şeyler hafifliyordu ve yüklerim azalıyordu. O rahatlama hissi gerçekten paha biçilemezdi. Görüşmelerimiz eskiden yapamam dediğim ne varsa hepsi için bana cesaret verdi kendime olan inancım arttı. Göğsümdeki sıkışma hissi yok denecek kadar azaldı. İyi ki yollarımız kesişmiş iyi ki Merve hanımcım

• P

Başka bir ilden Sakarya’ya taşınmak benim için kabus gibiydi. Yeni çevreye alışmak, kendimi ifade etmek ve insanlarla bağ kurmak çok zordu. Kaygım zaten kendimi bildim bileli hep yüksekti. Her şeyi kusursuz yapmaya çalışıyor ve aynı zamanda hayır diyemediğim için de iyice tükeniyordum. Merve Hanım’la yaptığımız seanslarda belki de hayatımda ilk kez yargılanmadan anlaşıldığımı hissettim. Onun profesyonel şefkati sakin yaklaşımı ve özellikle de yeri geldiğinde kendimle yüzleşmeme vesile olan soruları bana çok iyi geldi. Zamanla kaygım azaldı, sınırlarımı korumayı ve kusursuz olmadan da yeterli hissetmeyi öğrendim. Özgüvenim gelişti insanlarla daha rahat iletişim kurmaya başladım. Artık bu şehirde de, kendimde de daha huzurluyum.

• K

Üniversite hazırlık dönemindeki kızımın sınav kaygısı nedeniyle Merve Hanım’dan destek almaya başladık. Kısa sürede hem kaygı düzeyinde belirgin bir azalma hem de ders çalışmaya karşı gözle görülür bir artış oldu. Artık sınavlara daha özgüvenli, sakin ve odaklanmış bir şekilde hazırlanıyor. Görüşmelere isteyerek gidiyor ve seanslardan çıktığında daha huzurlu ve mutlu hissettiğini söylüyor. Merve Hanım’a çok güveniyor. Samimiyeti, profesyonelliği ve güven veren tutumu bize iyi geldi. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Klinik Psikolog Merve Çolak Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Psikoterapi  •