Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Dil ve Konuşma Terapisi (Lisans)
İzmir Bakırçay Üniversitesi – Dil ve Konuşma Terapisi (Yüksek Lisans – Devam eden.)
Kongre , Kurs , Seminer ve Sertifikalar
2019 - Ergoterapide Katılım Sempozyumu
2019 - Kekemeler Derneği 5. Türkiye Konferansı
2020 - II.Uluslararası Katılımlı Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi (Hacettepe Ü.)
2022 - Uluslararası Katılımlı Her Yönüyle Ses Toplantısı (VOICEİSTANBUL 2022)
2022 - Videolaringostroboskopi Kursu
2022 - 6.Uluslararası Katılımlı Ulusal Disiplinlerarası Erken Çocuklukta Müdahale Kongresi
2022 - Fonksiyonel Nazofaringoskopik Velofarengeal Değerlendirme Eğitimi (Medipol Ü.)
2022 - Iowa Oral Performans Enstrümanı (IOPI) Uygulamalarına Giriş (Biamed)
2022 - Guardian Way Aspire 2 NMES, sEMG ve ETS Uygulamalarına Giriş (Biamed)
2022 - Dil ve Konuşma Terapistleri için Transnazal Endoskopi ve Stroboskopi Uygulamaları (Biamed)
2023 - Türkçe Erken Dil Gelişim Testi (TEDİL)
2023 - Hızlı Bozuk Konuşmada Değerlendirme ve Terapi (Leylek Eğitim Organizasyon)
2023 - 1.Uluslararası Katılımlı Yutma Bozuklukları Sempozyumu (Hacettepe Ü.)
2023 - 11.Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi (Üsküdar Ü.)
2023 - Dil ve Konuşma Terapisi Vaka Sınıfı (Hacettepeliler Akademi)
2024 - DIR Floortime 101 Eğitimi
2024 - DIR Floortime 201 Eğitimi
2024 - Yutma Okulu (Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği)
2024 - Ses Okulu (Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği)

• Sigortası olan hastalar

Dkt. Ümmet Mücahid Özdemir

Eskişehir 26130

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

Mücahid Hocama geçirdiğimiz trakeostomi cerrahisi sonrasında yutkunma ve beslenme problemimizden dolayı başvurduk. Ümidimiz çok yoktu ve fazlasıyla yer gezmiştik. Bizim için bir mucize gerçekleştirdi. Şu an güvenli bir şekilde yemek yiyebiliyoruz. Hocam hem bizim için hem Eskişehir için büyük bir şans.

• Dkt. Ümmet Mücahid Özdemir Yutma Terapisi  •

• L

Eşimin beynine pıhtı attı, sağ tarafına felç vurdu. Doktorlar tamamen olumsuz konuştular, artık normal bir şekilde beslenemeyecek dediler. Mücahid Bey'e başladık, 1.5 ayda yutkunmaya başladı. Mücahid Bey'in sayesinde artık normal bir şekilde yiyip içebiliyor. Şu an konuşma terapileri alıyor. Bizimle çalışmak istemiyor, sadece Mücahid Bey'i istiyor. Kendisiyle güzel bir şekilde çalışıyor. Eşim baya bir yol katetti. İlgili ve alakalı bir uzman, biz çok memnunuz. Bu tarz durumu olan hastalara da önerdim. Onlar da gitmeye başladı.

• F

Gerçek sesimin tonunu bulmamda Mücahid Hocamın gösterdiği ilgi ve yardımları etkili oldu ve kısa sürede doğru sesimi kullanmayı öğretti. Herkese tavsiye ederim.

• B

Sağ ses telim çalışmıyordu, hocam harika ilgisi ve donanımı ile sağlığıma kavuşturdu

• T

Babamın inme sonrası yutkunma ve ses problemleri nedeniyle zor bir süreçten geçtiği dönemde, Mücahid Bey ile yollarımız kesişti. İlk görüşmeden itibaren hem tıbbi bilgisiyle hem de insani yaklaşımıyla bize güven verdi. Uyguladığı terapi süreci sayesinde babamın durumu gözle görülür şekilde iyileşmeye başladı. Her seansı sabırla, ilgiyle ve profesyonellikle yönetti. Hastasına moral veren gerçek bir rehberdi. Emeği ve desteği için minnettarız.

• Dkt. Ümmet Mücahid Özdemir Yutma Terapisi  •

• R

Dedem felç geçirdikten sonra konuşma yetisini büyük ölçüde kaybetmişti. İlk başta çok umutsuzduk, ama Mücahit Bey ile dil ve konuşma terapisine başladıktan sonra her şey değişti. Seanslara düzenli olarak katıldıkça hem kelimeleri daha rahat bulmaya başladı hem de kendine güveni yerine geldi. Sadece babam değil, biz de aile olarak nasıl destek olacağımızı öğrendik. Bu süreçte yanımızda olan terapistimiz Mücahit Bey’e gerçekten minnettarız. Gerçekten bir mucize gibi… İyi ki başlamışız

• Dkt. Ümmet Mücahid Özdemir Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi  •

Down sendromlu kızım için başvurdum. 3-4 ay boyunca özel eğitim kurumuna gittik, ancak ayrıldığı için şu an görüşemiyoruz. Seanslardan olumlu sonuçlar aldık. Mücahid Bey'den memnunum. Bana aktardığı bilgilerden dolayı bilgili olduğunu düşünüyorum. Bize her konuda destek oldu.

•  •

Özellikle okul öncesinde ve ilkokul dönemindeki çocuklara yönelik yaklaşımı oldukça başarılı. Oğlum için görüşme sağladık. 10 civarında seans görüşmemiz oldu. Şu anda mola verdik yönlendirmesiyle yeniden takvim oluşturacağız. Dil ve konuşmaya yönelik olarak nefes terapisi, ses terapisi, dil terapisi anlamında ciddi farkındalık yaşadık. Ses tellerinde var olan nodüller özellikle ses terapisi yoluyla ortadan kalktı. Uyguladığı yöntem ve teknikler oldukça uygun ve nitelikli. Kendisini tavsiye ederim.

•  •

6 yaşında atipik otizm ve konuşma ve dil bozukluğu olan oğlum Mücahid beyin özverili çalışmaları sonrasında çokça ilerleme kaydetti.Alaninda uzman olduğu her halinden anlaşılıyor.

• başka bir yer Diğer  •

• F

Randevusunu aksatmayan biri kendisi
    Kısa süreliğine kendisinden yararlanmamiza rağmen çok faydasını gördük
    Begüm ilk başlarken iki cümle çok az kuruyordu iletişim çok azdı
    İki buçuk ay sonrasında epey kelime haznesi arttı her duyduğunu söylemeye çalışıyor
    Ve hocayı da çok benimsedi hemen alıştı
    Çok memnun kaldık
    İyiki tanımışım
    Tayin dolayısı ile devam edemedik kısa süreli oldu
    Şiddetle tavsiye ediyorum