2023 yılında fakülte ve bölüm birinciliği ile İzmir Bakırçay Üniversitesi'nden mezun oldum. Halihazırda okulumda yüksek lisansa devam etmekteyim. Hem pediatrik hem de yetişkin gruptaki danışanlarımla terapilerimi sürdürmekteyim.

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Dilgem Çiğli

Aydınlıkevler, 6783. Sk. No: 28, Çiğli, İzmir 35610

• Sigortası olan hastalar

Dilgem Bornova

Kazım Dirik Mah. 372/2 Sok. No:35,, Bornova, İzmir

Kızımın dil ve konuşma sürecinde Nilay Hanım ile tanışmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisi son derece naif, sabırlı ve mesleki anlamda çok donanımlı bir dil ve konuşma terapisti. Sürecin her aşamasında bizi doğru şekilde yönlendirdi, kızımın ihtiyaçlarını çok iyi analiz etti.
    Kızımın dil gelişimi ve konuşması üzerinde gözle görülür ve olumlu ilerlemeler sağlandı. Çocuğumla kurduğu güven dolu iletişim sayesinde seanslara severek katıldık.
    Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş

• Dilgem Bornova Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Oğlumun konuşma gecikmesinden dolayı Nilay hanımla yollarımız kesişti. O kadar naif o kadar kibar, ilgili, sevecen biri ki sayesinde çok güzel yol katettik. Bu kısa zaman da bile oğlumda çok güzel gelişmeler görüyoruz. İyi ki sizinle karşılaştık.

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Nilay hoca gözlemi çok iyi çocukların temelindeki sorunları birebir gözlemleyen ona göre yol çizen bi hoca ben gittim ve 2 hafta ıcınde cocugumdakı farklılıkları gördüm tavsiye ederim

• başka bir yer Diğer  •

• D

Nilay hocamızın ilgi,alakası, çocuğumuza yaklaşımı çok iyiydi. Çocuğumuz 10-15 konuşuyordu. Şimdi ise 80 kelimeye 2 biçuk ayda. 2 li cümlelerede başladı. Mesleğinde başarılı ve önü açık bir eğitmen.

• Dilgem Bornova Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Kızımda konuşma bozukluğu mevcuttu, bazı söyledikleri anlaşılmıyordu, harfleri ya yutuyor yada telefuz edemiyordu. Nilay hocadan önce başka bir kurumu denedik fakat hiç bir ilerleme katedemedik, suan Kızım Nilay hocanın öğrencisi ve çok yol katetdik, Kızım suan bir çok harfi rahatlıkla telaffuz edebiliyor ve her ders dahada yol ilerliyoruz. Iyiki Nilay hocaya denk gelmişim ve tanımışım diyorum.

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Öncelikle Nilay hanım oğluma ve ebeveyn olarak bize kazandırdıklarınız sayesinde oğlumuzla iletişimimiz daha iyi hale geldi. Buradan konuşma ve dil terapisti arayışında olan ailelere istisnasız önerebileceğim bir terapisttir kendisi . İşinde özverili , işini ciddiye alan ve her daim iletişimde olup gerçekten yaptığı işi önemseyen biri . Zaten kendisini geliştirmeye odaklı işinde ileriye gitme gayesi bu işi ne kadar sevdiği ciddiye aldığını gösteriyor .Başka bir terapist ile de bir sürecimiz oldu geç tanışma fırsatı bulduk Nilay hanımla ama kısa zamanda çok yol katettik.Oğlum tek tük kelime söylüyorken süreç içersinde kelime sayısı arttı ve ikili cümleleri kullanmaya başladı . Nilay hanımla oyun oynarken hem eğlendi hem kelime haznesi gelişti.

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Nilay Hanıma konuşma gecikmesi sebebiyle başvurduk ve çok kısa bir zaman geçirmiş olmamıza rağmen oğlumuzla olan iletişimi yaklaşımı çok iyi geldi. Hem işini hem çocukları çok seven biri olması mesleğinde en iyisi yapıyor kendisini. İyi ki sizinle denk düşmüş yolumuz Nilay Hanım, yolunuz hep açık olsun.

•  •

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Uzman arkadaşımıza bir başka meslektaşının tavsiyesi üzerine ulaştık. Eşim anevrizma hastalığına bağlı beyin kanaması (SAK) ve ikincisi olarak da pıhtı atması (SVO) geçirdikten sonra sağ tarafı felç geçirdi. Aynı zamanda global afazi (konuşma ve algılama bozukluğu) tanısı koyuldu. Nilay Hanım'ın yanında afazi tedavisi görmektedir. İlk günkü zamandan itibaren yaklaşık 1 buçuk sene geçti ve tedavide eşim ilk zamana göre çok fazla kelimeyi konuşabilmeye başladı. Aynı zamanda hastasıyla çok ilgili biri... Kibar, güler yüzlü, anlayışlı ve sabırlı biri... Eşim ona alıştıktan sonra çok sevmeye başladı, başka bir arkadaşı istemez oldu. Elbette ki tüm tanıdıklarıma tavsiye de edebilirim.

•  •

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Kızım 4 yasinda otizm tanısı var. Konuşma gecikmesi, az ses çıktısı vardı. Nilay Hocayla yaklaşık 1 ay sıkı bir egitim alarak hem çocuğum hem biz çok şey öğrendik. Hocanın sıcak tavırları ve ılımlı yaklaşımlarından çok memnun kaldık. Kızımız çok severek derslere katildi. Ders sonu degerlendirmelerinde açıklayıcı ve bizi yönlendirici olması otizme karşı bizim yolumuza ışık tutan değerli hocamız oldu.

• Y

Oğlumun konusurken ağzından çıkan kelimeler anlaşılır değildi. Harf ve kelimelere tam doğru vurguyu yapamadığı için konusurken kendini ifade etme zorluğu yaşıyordu.
    Bazen söylediğini anlamıyorduk.
    Tam boyle sorunlu bir zamanda Nilay Hanım ile tanıştık. Ailece ilk görüşmeye gittigimizde, oğlumuzun onunla konuşmak için can attığına tanık olduk. Çocuğumun ruhundan anlayıp, her haline özenle yaklaşıp, sevgiyle sarıp, kırmadan dökmeden sabırla, bilimsel yollarla bazen de oyunlar oynayarak sorunumuzu çözüme kavuşturdu. Çözüm süreçlerinde aileyi dahil etmesiyle, seans sonrası arayıp neler yapabiliriz daha başka diye kafa yoran başka birini daha tanımıyorum. Nilay Hanım bizim yaşadığımız bu zor süreçte en büyük şansımız oldu. Bir anne olarak evladında böyle sorunu olan ailelere Nilay Hanımı samimiyetle tavsiye ederim. Emeğinize sağlık...