1977 yılında Konya merkezde doğdum. Barbaros ilkokulu ve Meram Anadolu lisesini bitirdim. 1995 yılında başladığım Meram Tıp Fakültesi'nden 2001 yılında mezun oldum. İlk görev yerim Ankara Şereflikoçhisar sağlık ocağı idi.
Ankara Numune Hastanesi anestezi bölümünde başladığım asistanlığımdan kızımın doğumuyla beraber istifa ederek yeniden uzmanlık sınavına hazırlandım. Mesleğimin vazgeçilmez unsuru çocuklara olan aşırı sevgimin beni pediatriye yöneltmesi üzerine, Konya Meram Eğitim Araştırma Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünü kazanarak pediatri hayatım 2007 yılında başlamış oldu. Eğitimim sırasında emekleri geçen tüm hocalarıma ve özellikle Prof. DR. Dursun Odabaş hocama buradan şükranlarımı sunuyorum.
Mecburi hizmet için gittiğim Bingöl Genç Devlet Hastanesi'nden sonra Konya Ali Kemal Belviranlı Doğumevi Hastanesi'ne atandım. 6 yıl görev yaptıktan sonra 2018 yılında Özel Meram Akademi Hastanesi'nde çalışmaya başladım. 2022 yılında da hastalarıma daha iyi hizmet verebilmek adına kendi kliniğimi açmış bulunmaktayım. Halen Konya Meram Yeniyol 'da kendi kliniğimde mesleğime büyük bir aşkla devam etmekteyim...
Evli ve 3 çocuk annesiyim. Annelik ve 24 yıllık hekimliğin verdiği tecrübeyle annelerle empati kurarak ve her hastamı kendi çocuğum gibi düşünerek hizmet etmeye çalışıyorum.
Mesleğini ve çocukları çok seven bir doktor olarak kliniğim, çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için size destek olmak amacıyla açılmıştır. Miniklerimizin sorunlarını ve hastaklıklarını doğru bir şekilde çözüme kavuşturmak için muayene, tetkik ve tedavilerini yürütüyoruz. Yenidoğandan itibaren takip ile sağlıklı çocuk izlemi yapıyoruz. TEDAVİSİYLE İLGİLENDİĞİM ALANLAR
Yenidoğan takip ve izlemi, yenidoğan sarılığı
Emzirme danışmanlığı
Sağlam çocuk takibi
Özel aşılar
Ek gıda
Büyüme ve gelişme geriliği
Obezite
Alerjik hastalıklar (astım, alerjik rinit, inek sütü ve anne sütü alerjisi, atopik dermatit...)
Erken ve geç ergenlik
Vitamin eksiklikleri
Kansızlık ve diğer hematolojik hastalıklar
Ateşli hastalıklar (üsye, bronşit, sinüzit, otit, pnömoni)
İdrar yolu enfeksiyonları

Melikşah mah. Damla sk. No:4/2, Meram, Konya

• Sigortası olan hastalar

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu

Konum: Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı Muayenehanesi Emzirme Danışmanlığı

Bebeğimin meme reddi sebebiyle doktor hanıma başvurduk. Bu sitedeki yorumları okuyarak kendisini bulduk ve gerçekten çok memnun kaldık. Bir aydır kesinlikle biberon ve meme emmeyen bebeğim uygulanan tedavi sonrasında emmeye başladı. Sürecimiz devam ediyor ama doktor hanımdan da, ekibinden de, muayenehanesinden de epey memnunuz. Allah razı olsun, işini hakikaten hakkıyla yapıyor. Liyakatli doktor bulmak bu devirde maalesef çok çok zorlaştı ama nuriye hocam Allah'ın izniyle işinin ehli imiş :)

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederiz. Her bebeğin 2 yaşına kadar anne sütü almasını arzu ederiz, bunun için bütün imkanları da zorlarız, anne ve bebeklerine yardımcı olmak bizim en büyük motivasyonumuz

Konum: Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı Muayenehanesi Emzirme Danışmanlığı

Doktorumuza 3.5 aylık kızımın meme reddi için gittik. Meme reddi için tavsiyelerde bulundu ve bir ilaç verdi. Onun haricinde doktorum bebeğimin her şeyine tek tek baktı. Güler yüzlü ve çok ilgili bir doktor Nuriye Hanım. Beni çok rahatlattı.

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

Çok teşekkürler, umarım bebeğiniz 2 yaşına kadar güzelce anne sütünü alabilir, biz de sağlıklı rutin takiplerini yaparız

Konum: Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı Muayenehanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu

Oğlumun sağlam çocuk taramaları için iyi bir hocaya ihtiyacım vardı sonunda buldum çok ilgili ve detaylı bilgi veriyor

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

Sağlıkta karşılıklı güven çok önemlidir, her çocuğu kendi çocuğumuz gibi benimseyerek davranmaya çalışıyoruz, sevgilerle

Doktor hanıma 27 aylık oğlumuzun bronşit ve çok sık hasta olması dolayısıyla gittik. Kendisi bizi güler yüzle ve samimi tavrı ile karşıladı. Uyguladığı tedavi sayesinde oğlumuz kısa süre içerisinde toparlandı. Bundan sonra koruyucu tedaviler ile sık hastalanmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz.

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

çocuklarımızı hasta değil hep gülen güzel yüzleriyle görmeyi dileriz, tekrar geçmiş olsun

Konum: Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı Muayenehanesi Randevu

Oğlumun gaz problemi için gitmiştik bi gidelim memnun kalmazsak tekrar gitmeyiz dedik ama biz gerçekten çok memnun kaldık o kadar güzel ilgileniyor ki. Nuriye hocam gerçekten işin uzmanı. İlgili, sevecen sabırlı yaklaşımı tek tek tüm detaylarıyla sizi bilgilendirmesi herşeyiyle çok memnunum. Allah razı olsun kendisinden

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

Güzel yorumunuz için teşekkürler, sağlıkla büyütelim inşallah

Kızım doğduğundan beri Nuriye Hocama götürüyorum. Kendisi her türlü yardımcı oldu. Kızımın alerjik sorunları vardı, bizi yönlendirdi. 10. ayımızdayız, takibimizi kendisine yaptırıyoruz. Kendisinden çok memnunuz. En son 9. ay kontrolümüz vardı, o nedenle muayene olduk. Gece beslenme düzensizliğimiz vardı, sabaha kadar emiyordu, bu durum beni yoruyordu, düzene koymaya çalışıyoruz. Uyku düzenini düzene koymaya çalışıyoruz. Sağ olsun her türlü yardımcı oluyor.

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

çok teşekkür ederim, yürüyerek kliniğe geldiği günleri de göreceğiz inşallah, az kaldı

Kendisinin uzun muayene edişi, ayrıntılı bilgi verişi ebeveyn olarak bizi gayet memnun etmektedir. Geçen haftalarda çocuğumun 1 yaş kontrolü için gitmiştik. Uykusuzluk şikayetimiz vardı, gayet iyi 1 haftalık tedavi yöntemi verdi. Sonrasında takip ederek sürecimizi tamamlayacağız. Biz kendisinden memnunuz.

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

Büyüme için beslenme kadar uyku da çok önemlidir, çocuklarımızın da bu konuda eğitilmesi için AİLELERE büyük iş düşüyor. Kolaylıklar diliyorum

Bir ebeveyn olarak biliriz ki çocuk doktoru seçimi çok önemli ve kıymetlidir.Nuriye hocamız bu konuda bizim şansımız oldu gerçekten.Belki geç tanıştık ama üst üste gelen sıkıntılı sürecimizde bize hızır gibi yetişti.Gerek güler yüzü,gerek samimi ve içten konuşmaları,gerek konu hakkında detaylı anlatımlarıyla ebeveyni rahatlatan ve aynı zamanda daima olumlu düşünen yapısı ile size mental anlamda da destek sağlayan bir doktor.Ayrıca mesleğini büyük bir aşkla yapmak aynı zamanda o minicik bedenlere ve zihinlere büyük bir şefkatle dokunmak bu zamanda çok kıymetli..İyi ki tanıdık sizi...İyi ki varsınız...

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

Çok teşekkür ederim güzel fikirleriniz için. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere

Oğlum 5 yasinda bu zamana kadar hep gelisim geriliği vardı ve asla kan değerinin iyi olduğunu görmedim ta ki Nuriye hanım i tanıya kadar biz Nuriye hanımla tanışalı 6 ay falan oldu ama oğlumun artık boyu uzuyor kilo alıyor kan değerleri normal hastalıklara karşı daha dirençli Allah bin kere razı olsun ne desem az

Uzm. Dr. Nuriye Ayrancı

çok teşekkür ederim, faydalı olduysak ne mutlu bize

Öksürük şikayetiyle nuriye hocama muayene ettirdik oğlumu kendisinden çok memnun kaldık tedavimiz devam ediyor.