0850 333 0388 Ücret öğren

2009 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum. Ardından Marmara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi alanında tezli yüksek lisansımı, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde ise Klinik Psikoloji yüksek lisansımı tamamladım.

Öğrencilik dönemimde Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yaptım.

Mezuniyetimin ardından yaklaşık iki yıl özel eğitim alanında çocuklar ve aileleriyle psikolojik destek çalışmaları yürüttüm. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir tıp merkezinde yaklaşık sekiz yıl boyunca ağırlıklı olarak ergen ve yetişkinlerle psikoterapi çalışmalarımı sürdürdüm. Bu dönemde çocuk ve gençlik merkezi projesi kapsamında travmatik yaşantıları bulunan çocuklarla da çalışma deneyimi edindim.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevimin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir tıp merkezinde yaklaşık üç yıl boyunca danışan kabul ederek psikoterapi çalışmalarımı sürdürdüm. Sonrasında kendi kliniğimi kurarak mesleki çalışmalarımı özel klinik ortamında devam ettirmeye başladım.

EMDR Travma İyileştirme Grubu’nun sel ve deprem felaketleri sonrasında yürüttüğü çalışmalarda gönüllü uzman olarak destek verdim.

Mesleki çalışmalarımı uzun yıllardır travma, yetişkin psikoterapisi ve çift terapisi alanlarında sürdürüyorum. EMDR Avrupa Akredite Terapisti ve Gottman Institute onaylı Sertifikalı Gottman Çift Terapistiyim. Aynı zamanda Attachment Parenting kapsamında Kalpten Bağlı Programı onaylı eğitmeniyim.

Sakarya / Serdivan’daki kliniğimde ağırlıklı olarak yetişkinler ve çiftlerle, gerektiğinde ergenlerle yüz yüze ve online psikoterapi çalışmaları yürütüyorum. Mesleki gelişimimi, eğitimini aldığım terapi yaklaşımlarına ilişkin ileri düzey eğitimler ve süpervizyonlarla sürdürmeye devam ediyorum.

Terapi sürecinde danışanın ihtiyaçlarına göre başta;

• EMDR Terapisi

• Şema Terapi

• Gottman Çift Terapisi

• Bilişsel Davranışçı Terapi

• Ego State Terapi

olmak üzere farklı terapi yaklaşımlarından yararlanıyorum.

Eğitimler ve Mesleki Gelişim Çalışmaları

Bireysel Psikoterapi, EMDR, Travma, Dissosiyasyon ve Ego State Eğitimleri

• Kognitif ve Davranışçı Terapi Eğitimi – Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur

• Şema Terapi Eğitimi – Psikiyatrist Alp Karaosmanoğlu

• EMDR I. ve II. Düzey Eğitimi – Emre Konuk / Davranış Bilimleri Enstitüsü

• EMDR ile Yetişkinlerde Bağlanma Sorunları Üzerine Çalışmak – Uzm. Psk. Asena Yurtsever

• EMDR 2.0 Eğitimi – Ad de Jongh & Suzy Matthijssen

• İleri Düzey EMDR Teknikleri Eğitimi – Ad de Jongh & Suzy Matthijssen

• Dissosiyatif Bozukluklar Temel Eğitimi – Klinik Psk. Mustafa Çetinkaya / Davranış Bilimleri Enstitüsü

• Dissosiyatif Bozuklukların Tedavisinde EMDR Uygulamaları – Dissosiyatif Bozukluklar Eğitimi II. Modül – Klinik Psk. Mustafa Çetinkaya / Davranış Bilimleri Enstitüsü

• TR-V-OCD EMDR Tedavi Protokolü ile OKB Tedavisinde Ego State Entegrasyonu – Klinik Psk. Zeynep Özmeydan / Institute of OCD

• Travma ve Dissosiyasyon Gözünden Bakmak: Yapısal Dissosiyasyon için Ego Durum Terapisi – Özel Konu: OKB’de Dissosiye Benlik Durumları – Sandra Paulsen / Institute of OCD

• Erken Dönem Travma Protokolü ve Ego State Entegrasyonu Eğitimi – Sandra Paulsen

• Ego State Eğitimi – Dr. Woltemade Hartman

• Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, 16 Saat – Davranış Bilimleri Enstitüsü

• Temel Danışmanlık Becerileri Eğitimi – Davranış Bilimleri Enstitüsü

Çift, Aile ve İlişki Terapileri

• Gottman Çift Terapisi I., II. ve III. Düzey Eğitimleri – Psikoloji İstanbul

• Gottman Açık Süpervizyon Dizisi – Psikoloji İstanbul

• Gottman Pazar Toplantıları / İleri Düzey Çalışma Oturumları, 40 Saat – Psikoloji İstanbul

• Stratejik Aile Terapisi Eğitimi – Emre Konuk / Davranış Bilimleri Enstitüsü

• Evlilik, Çift ve Cinsel Terapi Eğitimi – Prof. Dr. Cebrail Kısa

Çocuk ve Ergen Alanındaki Eğitimler

• EMDR Çocuk I. Düzey Eğitimi – Prof. Dr. Ümran Korkmazlar

• EMDR ve İyileştiren Hikâye Çalıştayı – Prof. Dr. Ümran Korkmazlar

• Deneyimsel Oyun Terapisi Eğitimi – Nilüfer Devecigil

• Çocuk ve Ergenlerde Yaratıcı Teknikler Eğitimi – Uzm. Klinik Psk. Selçuk Tokaç

Yetişkin (İlgili adreslerde)
En az 13 yaşındaki çocuklar (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Arabacıalanı mah. 541. sokak Payitaht 54 İş Merkezi,, Serdivan

Klinik Psikolog Duygu DEMİR BARLIK

Klinik Psikolog Duygu DEMİR BARLIK

Arabacıalanı mah. 541. sokak Payitaht 54 İş Merkezi,, Serdivan 54100

Duygu Demir Barlık

Ödeme yöntemleri

• Bu adreste kabul edilen sigortalar
  • Banka Havalesi

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım

e...

Yaklaşık 3 yıldır kaygı alanında Duygu Hanım ile yürüttüğüm terapi sürecimde, Duygu Hanım’ın ilgili yaklaşımı sayesinde oldukça yol katettim. Her dönemde hayatımın farklı alanlarında yaşadığım kaygıya yönelik farklı yaklaşımlar getirerek hem terapiye hem de kendime dair bakış açımın değişmesine yardımcı oluyor kendisi. Seans sürecime rahatlıkla ve keyifle devam ediyorum. Zorlandığım tüm alanlarda yolum Duygu Hanım’la kesiştiği için şanslı ve mutlu hissediyorum.

e...

Kardeşim sayesinde ulaştım. Ailevi sıkıntılarımdan dolayı kendimle alakalı bir takım sıkıntılarım vardı. Çok şükür Duygu Hanım sayesinde birçok sıkıntım bitti denecek kadar azaldı. Elbette herkese tavsiye ediyorum.

• I

i...

Duygu Hanım’a arkadaş tavsiyesi ile ulaştım, yaklaşık 1 senedir de devam ediyorum. Boşanma sonrası değişen hayatım, aile dinamiklerim ve zorlandığım duygularla baş edemediğim bir dönemdi. Kendisi hem profesyonel çizgiyi bozmayan hem de danışanın ihtiyaç duyduğu geri dönüşleri ve empati hissini çok güzel verebilen bir uzman. Sürece katıldığını hissedebiliyorsunuz, aşırı sessiz ve ifadesiz terapi şekli beni çok rahatsız ediyor, Duygu Hanım çok yerinde ve dozunda geri bildirimler yapıyor. Kendisi ile beraber ilerlemekten çok memnunum, herkese tavsiye ederim.

• Ç

ç...

7 yıl önce bir yakınımın tavsiyesiyle Duygu Hanım'la tanıştım. Doğum sonrası depresyon ve kaygı üzerine çalışmıştık. Bu yıl tekrar desteğe ihtiyacım olduğunu fark ettiğim noktada Duygu Hanım'a ulaştım. Terapi sürecimiz devam ediyor. Bilgisine, tarzına ve yaklaşımına çok güveniyorum. Çevreme gözüm kapalı tavsiye ettiğim, işini harika yapan bir psikolog kendisi.

al...

Yaklaşık 2 yıl Duygu hanımdan terapi aldım, yetkinliği ve işine verdiği öneme bizzat şahit oldum. Kendisini içtenlikle tavsiye ederim. Terapi almak zorlu bir süreç. İnsan yeri geliyor acılarıyla tekrar tanışıyor yeri geliyor anımsamadıklarının etkileriyle şoka uğruyor. Bilmediği bir sürü mahzene giriyor ve oradan tekrar çıkıyor. Hasılı insan olmanın yükünü tekrar duyuyor, hissediyor ve iyileşiyor. Tüm bu süreçte rehberlik oldukça önemli ve Duygu hanım bunu gerçekten çok iyi yapıyor. Sizin keşfinize şahitlik ederken bazen hiç görünmeden işini yapıyor bazen de küçük dokunuşlarla ihtiyacınız olanı bulmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca EMDR’ye de çok hâkim, bu teknikle zamanda geriye yolculuk yapıp o ana giriyor ve gerekiyorsa imajinasyonla geçmişi yeniden yazıyorsunuz. Kendinizi güvenle ve sahici bir şekilde keşfedeceğiniz bu yolculukta Duygu hanımın size rehberliği gerçekten işinizi kolaylaştıracaktır. Tavsiye ediyorum!

• Klinik Psikolog Duygu DEMİR BARLIK  •

Bu sözlerimden kim olduğumu tahmin edeceğinden eminim Duygu Hanım’ın zira ona son dönemde her seansımda bana nasıl büyük bir iyilik yaptığını anlatmalara doyamıyorum. “Yaşamdan ümidim yok ama hadi bir deneyeyim” dediğim noktada hayatıma girmesiyle ömrümün eksenini değiştirip hayatımı öncesi ve sonrası şeklinde ikiye bölmüş oldu. 2 yıl önce 1 lokma yemek yemeye mecali olmayan ben, şimdi içtiğim sudan bile keyif alır oldum. Kendimle ilk defa tanışıyorum sanki. Hayat boyu yapacağım her iyilikte payı olacak artık. Ondan terapi almak bugüne kadar kendim için yaptığım en iyi 3 şey arasına girebilir. Umarım kendisinin de yaşam boyu yolları çiçekli, günleri neşeli, gönlü hep huzurlu olur.

• Klinik Psikolog Duygu DEMİR BARLIK  •

Duygu hanım ile bir yıldır çalışıyoruz internetten kendi araştırmalarım sonucunda buldum ve randevu aldım iyi ki kendime böyle bir iyilik yapmışım onunla geçen her terapi kendimi daha iyi tanımama sebep oldu.Sizi can kulağıyla dinler ve hiç bakmadığınızdan göremediğiniz yerden size bir ışık açar.İyi ki onu gibi bir psikoloğum var bütün anksiyete ataklarımın, geçmişten gelen ve halledemediğim sorunlarımın üstesinden geleceğimize inanıyorum.Arayış içinde olan herkese tavsiye ederim.

• başka bir yer Diğer  •

Gelmeden önce konuşmak ve sonuç almakla ilgili bir sürü çekincem vardı. Ama şu an geldiğim için çok memnunum Duygu hoca her şeyi açıklayarak ve güvende hissettirerek seansları ilerletiyor. Her seans kendimi tekrardan tanımaya ve daha iyi hissetmeye devam ediyorum.

• Klinik Psikolog Duygu DEMİR BARLIK Diğer  •

• H

ha...a

Yeme bozukluğu ve kaygı nedeniyle terapiye gitmek istiyordum. Detaylı araştırmalarım neticesinde Duygu Hanımın yetkinliği aşikar bir eğitim hayatı olması nedeniyle kendime hediye bir seans ısmarladım ve ilk seansta güvenli ortamda hissettim. Kimseye anlatmam dediğim şeyleri anlattım. 1 buçuk senedir neredeyse her hafta gidiyorum. Süreç benim için kendimle tanışma yolculuğuna döndü. Psikoterapi sürecimde daha çok şema terapiden faydalanıp EMDR yapıyoruz. Çözümlemeler hızlı ve merak uyandırıcı oluyor. Tam anlamıyla büyülü bir süreç! Duygu Hanım bana güven veriyor, kıymetli analizleri ve soru sorma kabiliyeti yetkinliğini hissettiriyor. Birçok kriterimin üstünde birisine denk geldiğim için çok şanslıyım. Terapiye gittiğim ilk gün kendimle ilgili inanışlarım oldukça sertti ve ölmek istiyordum. Şimdi kendime daha merhametliyim. İçimdeki çocuğun kıkırdayan neşesini bana hissettiren ve yetişkinliğin dinginliğiyle, ağırbaşlılığıyla beni tanıştıran biri. Evet, artık yaşamak umrumdadır.

• G

Uzun yıllardır kaygı sorunlarıyla baş etmeye çalışıyorum, bu sebeple de Duygu hanımı araştırmam sonucunda internet üzerinden buldum. Öncelikle Duygu hanımın işinde çok başarılı ve yetkin bir psikolog olduğunu söylemek isterim. Bunu daha önce bir çok psikologdan uzun yıllar boyunca yardım almış deneyimli bir danışan olarak söyleyebilirim. Özellikle de Sakarya’da karşıma çıkmış olması benim için büyük şans gerçekten. Kendisinden 1 yıla yakındır terapi alıyorum, gerek konuşarak ihtiyaç halinde Emdr yönteminden yararlanarak ilerliyoruz. Sizi can kulağı ile dinliyor, size önemli gelmeyen ama aslında önemli olan hiçbir ayrıntıyı kaçırmıyor, ne olduğunu ya da neler olabileceğini açık yüreklilikle paylaşıyor. Bazen küçücük bir yorum yapıp bir anda beyninizde bir ışık yakıyor. İşte orası değişimin başladığı yer. Terapi uzun ve meşakkatli bir yolculuk, eğer sabırlı olup Duygu hanım gibi işinin ehli bir psikoloğa teslim ederseniz kendinizi emin olun gelecek günler çok daha aydınlık!