Ücret öğren

Lisans eğitimini Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek akademik başarıyla tamamlamıştır. Eğitim süresince edindiği kuramsal bilgileri farklı yaş gruplarıyla yürütülen klinik gözlem ve uygulamalarla desteklemiştir. Ankara Boylam Psikiyatri Hastanesi ve AMATEM bünyesinde gerçekleştirdiği stajlarda yetişkin psikopatolojisi, bağımlılık süreçleri, klinik görüşme ve tedavi yaklaşımlarını gözlemleme fırsatı bulmuştur. Ayrıca süpervizyon desteği kapsamında yetişkinlerle bireysel görüşmeler yürütmüş; değerlendirme, vaka formülasyonu ve psikoterapi süreçlerine ilişkin uygulama deneyimi kazanmıştır.

Özel bir psikoloji kliniğindeki stajı süresince ise çocuklarla yürütülen klinik değerlendirme ve oyun terapisi çalışmalarına gözlemci ve katılımcı olarak dâhil olmuş; çocuklarla aktif iletişim kurarak çocuk ve ergen alanındaki deneyimini geliştirmiştir. Böylece hem yetişkinlerle hem de çocuklarla yürütülen klinik çalışmalara ilişkin bütüncül bir bakış açısı edinmiştir.

Akademik ve mesleki gelişimini klinik psikoloji alanında sürdürmek amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı’na başlamıştır. Hâlen yüksek lisans eğitiminin ikinci yılında olup ders dönemini tamamlayarak tez aşamasına geçmiştir. Mesleki çalışmalarını bilimsel, etik ve danışanın bireysel ihtiyaçlarını merkeze alan bir anlayışla sürdürmektedir.

Almış Olduğu Eğitimler:

• Çözüm Odaklı Terapide Kullanılan Teknikler Eğitimi

• DEHB Nörogelişimsel Bozukluklar – Yürütücü İşlevler Geliştirme Programı

• Zorlayıcı Davranışlar ve Davranış Döngüleri

• Duyusal Hassasiyet ve Duyusal Taşmaların Yönetimi

• Otizmde Yanıt Vermemek: Sessizlik Gerçekten Sessizlik mi?

• Kaçan, Uzaklaşan ve Kopan Çocukla Temas Kurmak

• Özel Çocuklarda Geçiş Krizleri ve Rutin Değişikliklerini Yönetmek

• Akran Çatışmaları ve Akran Zorbalığı

• İşbirliği, Uyum Becerileri ve Profesyonel Sınırlar

• Sürekli “Benimle İlgilen” Mesajı Veren Öğrencilerle İletişim

• Tükenmeden Öğretmek: Öğretmenin Duygusal Dayanıklılığı

Mesleki gelişimini sürekli eğitimin önemli bir parçası olarak görmekte; psikoterapi, klinik değerlendirme, çocuk ve ergen psikolojisi ile yetişkin psikopatolojisi alanlarında güncel ve bilimsel temelli yaklaşımları takip ederek eğitim ve süpervizyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Yetişkin

• Banka Havalesi

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • B

b...

Psk. Elif Zeynep Akyüz'e başvurduğumda sinir seviyemin ortada olmadığını daha ilk seansta fark ettim. Bana çok yardımcı oluyor, zihnen konuşunca rahatlıyorum. Sürecimiz çok iyi geçti, güzeldi.

e...

Aile problemlerim, ergen bir oğlum var. Zaman zaman yükselebiliyor, evde tansiyonlar nasıl davranmamız gerekiyor şaşırıyoruz. Psikolojik destek aldık. Online yöntemler, yaklaşımımız nasıl olmalı bilgi aldık Elif Hanım'dan, faydasını gördük.

Kimse kabul etmese de, yardım almak istemese de şu bir gerçek: Normal olmak, kalmak çok zor. Hayat yorucu. İnsanlar, imkân varsa terapi almak; cahilce yorumlayan eş, dost, akraba, aile fertleri hiçbir faydası olmuyor. Uzmanlığını, eğitimini almış, akılcı çözümler sunan, dinleyen, yargısız, dışarıdan bir göz daha iyi geliyor.

• R

r...

Elif Hanım'la beni aşırı yoran kaygılarım yüzünden görüşme sağlamıştık. Bu süreçte psikoloğum bana gerçekten çok destek oldu. Kendimi her zaman güvende ve anlaşılmış hissettim. Yaşadığım yoğun kaygı ve stresle baş etmeye çalışırken beni sabırla dinledi, yargılamadan ve önyargısız bir şekilde yaklaştı. Her görüşmede kendimi rahatça ifade edebildim ve objektif bir şekilde dinlendiğimi hissettim. Sakinleşmeme, olaylara farklı açılardan bakabilmeme ve kendimi daha iyi anlamama katkı sağladı.

m...

Seans sürecinden çok memnun kaldım. İlk günden itibaren kendimi rahat ve güvende hissetmemi sağlayan, yargılamadan dinleyen ve her görüşmede farklı bir bakış açısı kazandıran bir uzman. Kendimi daha iyi tanımama ve yaşadığım zorluklarla daha sağlıklı baş etmeme büyük katkısı oldu. Psikolojik destek almayı düşünen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• P

p...

Psk. Elif Hanım'a okul problemlerimden dolayı geçirdiğim panik ataklarım için başvurdum ve çok memnun kaldım. İlgili ve çok başarılı bir psikolog olduğunu düşünüyorum. Seanslarımızda fark etmediğim birçok şeyi fark etmemi ve hayatımı tekrardan düzene sokmamda çok yardımcı oldu. Herkese tavsiye edeceğim, alanında çok başarılı bir psikologdur.

m...

Uzmanımıza tanıdık vasıtasıyla ulaştım. Bir süredir yaşadığım kaygı ve yoğun stres nedeniyle profesyonel destek almaya karar vermiştim. Elif Zeynep Akyüz hakkında aldığım olumlu cevaplar da kendisini tercih etmemde etkili oldu.

İlk seanstan itibaren kendimi rahatça ifade edebildiğimi hissettim. Yargılanmadan dinlenmek ve gerçekten anlaşıldığımı hissetmek benim için çok kıymetliydi. Seanslar ilerledikçe olaylara bakış açım değişmeye, kendimi daha iyi tanımaya ve günlük hayatımda daha güçlü hissetmeye başladım. Elif Hanım’ın sakin, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı bu süreci benim için çok daha kolay hâle getirdi. İhtiyaç duyan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• H

h...

Sınav stresi sebebiyle başvurdum. İnternet üzerinden buldum, kendisi çok ilgili, güler yüzlü ve alanında bilgiliydi. Çevreme ve arkadaşlarıma, sorunları olduğunda önerebileceğim bir psikolog. Çok memnun kaldım.

• T

tu...k

Elif hanım anlayışlı çok güzel dinliyor çok güzel bir psikolog kendimi bulmama yardımcı oldu

• Psk. Elif Zeynep Akyüz Yetişkin Terapisi  •

e....a

Elif Hnm tavsiye ediyorum sitesinden ulaştım. Telefonla arayıp tanıştıktan sonra sorularıma verdiği cevapları değerlendirdim ve kendisiyle yüz yüze görüşme kararı aldım. Panik atak günlük yaşantımı etkiliyordu. Tek başıma yapamayacağımı anladım. Beklediğimden de güzel gidiyor. 5.seansımdayım

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Gayet güzel bir seans geçirdim. Elif Hanım sayesinde daha rahatım. Kendimi çok daha iyi hissediyorum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •