Ücret öğren

Klinik Psikoloji alanında tezli yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamış bir Klinik Psikoloğum.

Ergen, yetişkin, çift ve ailelerle bireysel ve ilişkisel psikoterapi çalışmalarını sürdürüyorum. Özellikle Sistemik Psikoterapi, BDT, Şema Terapi ve EMDR yaklaşımları doğrultusunda çalışıyor; danışanın ihtiyaçlarına ve terapi sürecinin dinamiklerine göre bütüncül bir yaklaşım benimsiyorum.

Yetişkin

Merve Kaplan

Yeniyol Cd., Meram, Konya

Ödeme yöntemleri

• Nakit

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

• Ö

ö...

Merve Hanım’la çocuğumun ergenlik döneminde yaşadığı öfke ve iletişim sorunları nedeniyle görüşmeye başladık. Süreçte sadece çocuğumu değiştirmeye çalışmak yerine, onu daha iyi anlamayı ve onunla nasıl iletişim kurabileceğimi öğrendim.

Özellikle öfke anlarında nasıl yaklaşmam gerektiğini ve kendi tepkilerimin süreci nasıl etkilediğini fark etmek bizim için çok faydalı oldu. Evde iletişimimizin zamanla daha sakin ve sağlıklı bir hâle geldiğini gözlemledim.

Çevreme de kesinlikle tavsiye ediyorum.

• F

f...

Merve Hanım’dan eşimle birlikte çift terapisi aldık. Birbirimizi seviyor olmamıza rağmen aynı konular üzerinden tekrar tekrar çatıştığımız bir dönemdi. Süreçte farklı sevgi dillerimizin, beklentilerimizin ve köken ailelerimizden getirdiğimiz ilişki biçimlerinin evliliğimizi nasıl etkilediğini fark ettik.

Birbirimizi değiştirmeye çalışmak yerine anlamayı, ihtiyaçlarımızı daha açık ifade etmeyi ve çatışmalarımızı daha sağlıklı yönetmeyi öğrendik. İlişkimize ve birbirimize bakışımızın değişmesinde bizim için çok değerli bir süreç oldu.

• H

h...

Merve Hanım’la EMDR odaklı çalışmamız, özellikle uzun süredir hayatımı etkileyen fobim konusunda benim için çok faydalı oldu. Daha önce kaçındığım bazı durumlarla artık çok daha sakin ve kontrollü bir şekilde baş edebiliyorum.

Sadece korkumu bastırmaya değil, korkunun altında yatan deneyimlere ve duygulara odaklanmamız, süreci benim için çok farklı ve etkili kıldı. Kısa sürede fark edilir bir değişim yaşadım.

m...

Merve Hanım’la sistemik odaklı bir terapi süreci yürüttük. Köken ailemden getirdiğim bazı ilişki kalıplarının ve öğrendiğim rollerin, bugün kurduğum ilişkileri ve kendime bakışımı ne kadar etkilediğini fark ettim.

Süreçte yalnızca yaşadığım sorunlara odaklanmak yerine, bunların nereden geldiğini ve hayatımdaki ilişkilerle nasıl bağlantılı olduğunu anlamaya başladım. Özellikle olaylara tek bir açıdan değil, ilişkiler ve aile dinamikleri üzerinden bakmayı öğrenmem benim için çok değerliydi.

Merve Hanım’ı klasik anlamda sadece dinleyen ve öneriler veren bir psikologdan ayıran şey, bana kendi döngülerimi fark ettirmesi ve bunları birlikte anlamlandırmamı sağlamasıydı. Terapi sürecinin sonunda kendimi, ilişkilerimi ve verdiğim tepkileri çok daha farklı bir yerden değerlendirebildiğimi hissediyorum.

Çevreme tavsiye ederim.

a...

Merve Hanım’la Şema Terapi odaklı çalışmak, ilişkilerimde neden hep benzer şeyleri yaşadığımı anlamamı sağladı. İnsanlara karşı verdiğim tepkilerin ve ilişki kurma biçimimin geçmiş deneyimlerimle bağlantısını fark ettim.

En büyük katkısı, kendimi suçlamak yerine kendimi anlamayı öğrenmem oldu. Artık ilişkilerimde neye ihtiyacım olduğunu ve nerede sınır koymam gerektiğini çok daha iyi fark ediyorum.