0850 333 0388 Ücret öğren

Merhaba, ben Seda Feruz.

Çorum'da Dil ve Konuşma Terapisti olarak çocuklar, ergenler ve yetişkinlerle çalışıyorum. Çalışma alanlarım arasında konuşma sesi bozuklukları, gecikmiş dil ve konuşma, gelişimsel dil bozukluğu, çocukluk çağı dil bozuklukları, kekemelik, hızlı-bozuk konuşma, otizm spektrum bozukluğu, Down sendromunda dil ve iletişim becerilerinin desteklenmesi, afazi, ses bozuklukları yer almaktadır.

Değerlendirme sonuçları doğrultusunda terapi sürecini planlıyor, ailelerle iş birliği içerisinde çalışıyorum. Dil, konuşma ve iletişim becerileriyle ilgili destek almak veya terapi süreci hakkında bilgi edinmek için benimle iletişime geçebilirsiniz

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Seda Feruz

Binevler 189. Sokak, Çorum 19030

Ödeme yöntemleri

• Bu adreste kabul edilen sigortalar
  • Nakit

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

s...

Ben kurumu sosyal medyadan takip ediyordum. Oğluma “sosyal iletişim becerisi zayıf” teşhisi konulduktan sonra kurumla iletişime geçtik. Seda Hocam'la iletişiminin çok güzel olduğunu fark ettik. Oğlum da Seda Hocamızı çok seviyor ve bu yüzden etkileşim ve iletişim çok daha kuvvetlenmiş oldu. Şu anda 6 aylık süreci tamamlamış bulunmaktayız. Hocamdan çok memnunum. Ders sonrası aktarımları, bizimle olan iletişimi, sosyal hayatta bize hangi konuda nasıl davranmamız gerektiği ve iletişimi nasıl başlatmamız gerektiği konusunda da bizimle daima aktarım içerisinde olduğu için süreç bizim adımıza çok daha kolay ve akıcı ilerliyor. Oğlumun kendini daha kolay ifade etme, iletişimi başlatma ve duygularını ifade edebilme becerileri gözle görülür bir şekilde gelişti. İyi ki de hocamızla karşılaşmışız. O bizim gerçekten şansımız oldu. Hocamızı alanında çok iyi.

e...

Çocuğumun R, L ve K seslerini doğru çıkarabilmesi için tavsiye üzerine başvurduk ve kendisinden gerçekten çok memnun kaldık. Çocuğuma yaklaşımı, sabrı ve iletişim şekli o kadar güzeldi ki seanslar hem verimli hem de keyifli geçiyordu. Bunu hem süreç içerisindeki ilerlemeden hem de çocuğumun seansları dört gözle beklemesinden anlayabiliyordum. Her aşamayı anlaşılır şekilde açıklaması ve çocuğun ihtiyacına göre ilerlemesi bizim için çok değerliydi. Şu an her harfi kolaylıkla çıkarıyor. İşini gerçekten severek ve özenle yapan, alanında çok başarılı bir uzman. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• F

f...

Çocuğum 3 yaşındayken sadece “baba” ve “dede” diyebiliyordu. Seda Hocam’ı başka bir arkadaşımızın tavsiyesiyle tanıdık.

İyi ki de gelmişiz. Şu an çocuğum cümleler kuruyor, hikâyeler anlatıyor, kendini çok daha güzel ifade ediyor. Konuşma konusunda çok güzel bir yol aldık. Şimdi de harflerdeki eksiklerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.

Seda Hocam gerçekten çok güler yüzlü, çok ilgili ve çocuklarla iletişimi çok güzel bir hoca. Kızımın onu sevmesi ve severek gelmesi bizim için çok önemliydi. Bilgisine ve ilgisine gerçekten çok güveniyoruz.

Seda Hocam, iyi ki sizi tanımışız...

s...

Seda Hanım'a bir arkadaşım vesilesiyle ulaştım. Oğlum bazı harfleri çıkaramadığı için başvurmuştum. Kendisi çok ilgili ve bilgili bir terapist. Oğlum da çok faydasını gördü, kesinlikle tavsiye ederim.

e...

Kızım uzun süre hiç konuşmadı, anne bile demiyordu. Seda Hanım ile başladığımız süreçte önce “al, gel” gibi kelimeler demeye başladı, sonrasında kelime sayısı yavaş yavaş arttı. Şu an üç kelimeli ifadeler kullanıyor ve iletişim kurmaya daha çok istekli. Bizim için bunların her biri çok büyük gelişmeler. Bizim doğru bildiğimiz bazı şeylerin aslında yanlış olduğunu fark ettik ve evde nasıl yaklaşmamız gerektiğini de öğrendik. Kızımın terapi sırasında çok eğlenmesi ve Seda Hanım ile güzel bir iletişim kurması da bizim için ayrıca önemli. Sosyal medya üzerinden ulaşmıştık. Başta nasıl bir süreç olacağını bilmiyorduk ama şu an aldığımız ilerlemeden ve kendisinden gerçekten çok memnunuz. Sürecimiz devam ediyor ve her yeni kelime bizim için ayrı bir mutluluk.

m...

Çocuğum 1. sınıfa başlayınca konuşmasının yanında yazma konusunda da bazı sorunlar olduğunu fark ettik. Seda Hanım, 8 harfi eksik kullandığını ve harf farkındalığının da tam olmadığını söyledi. Bize verdiği ödevleri düzenli ve dikkatli bir şekilde yapmaya çalıştık ve şu an hem konuşurken hem yazarken tüm harfleri doğru kullanabiliyor. Açıkçası, bu kadar kısa sürede bu kadar güzel ilerleyeceğimizi beklemiyorduk. Çocuklarla iletişimi gerçekten çok kuvvetli. Çocuğumuzun onu sevmesi ve derslere severek gelmesi bizim için çok önemliydi.

• Z

z...

Çocuğumun kekemeliği için başvurduk. Konuşurken çok fazla takılıyordu. Bazı cümlelerini tamamlamakta zorlanıyor, konuşurken kendini de çok sıkıyordu.

Seda Hanım ile çalışmaya başladıktan sonra özellikle takılmaların şiddetinde belirgin bir azalma oldu. Hâlâ bazı takılmaları oluyor ama artık eskisi kadar yoğun değil ve konuşması çok daha anlaşılır. Konuşurken kendine olan güveninin de arttığını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Seda Hanım süreci bize de çok güzel anlattı. Kekemelik konusunda daha önce bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik ve oğlumuza nasıl yaklaşmamız gerektiğini daha iyi anladık. Hâlâ devam ediyoruz ama şu an geldiğimiz noktadan gerçekten memnunuz.

e...

Seda Hanım’dan oğlum konuşma gecikmesi sebebiyle bir yıldır eğitim alıyor. Şu an çok iyiyiz. İki kelimeyle başladık, şu an üç ve dört kelimelik cümleler kuruyoruz. Ben hocamızdan çok memnunum. Hastanede onların çalışanlarıyla tesadüfen tanıştım ve bu şekilde gidip orayla görüşüp daha sonrasında rapor çıkartıp ders almaya başladık. Tavsiye ederim.

e...

3 yaşındaki oğlumun çok fazla kelime bilgisi vardı ama hiç cümlesi yoktu. Yaklaşık 7-8 aydır Seda Hocam’la derslerimiz oluyor ve şu an 6 kelimelik cümleleri var. Ekleri ve bağlaçları öğrenmeye başladı. İlk olarak bizim nerede eksik kaldığımızı buldu ve bizi de bilgilendirdi. Sıcakkanlılığı, sevecenliği ve bilgisi sayesinde oğlum bu kadar hızlı ilerledi. Öğretmenini çok seviyor. İyi ki yollarımız kesişmiş.

e...

3 yaşındaki oğlumun konuşma bozukluğu için başvurduk. İlk gittiğimizde çok endişeliydik ama hocamızın açıklayıcı bir şekilde ilgili olması, hoşgörülü olması ve süreci yönetmesi bizi oldukça rahatlattı. Birkaç kelime konuşuyorken şu an konuşmayı söktü, akranlarıyla arasında fark neredeyse kalmadı. Seda Hocam'la iyi ki yollarımız kesişti.