Klinik Psikolog Refika Çavuşoğlu Kurt, lisans eğitimini İstanbul Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji (%30 İngilizce) Bölümü’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince birçok gönüllülük esaslı projede yer almış, öğrencilere ve topluma fayda sağlamak amacıyla psikolojik konferansların hazırlanmasında aktif rol almıştır.
Lisans süresince stajlarını Üsküdar Devlet Hastanesi, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve kliniklerde uzun süreli psikolog olarak stajlarını yapmıştır.
Lisans eğitiminin ardından Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programında “Ergenlerle Sosyal Fobi ve Depresyon İlişkisinin İncelenmesi” adlı çalışmasıyla ‘Onur’ derecesiyle tamamlayarak Klinik Psikolog unvanını almaya hak kazanmıştır.
Lisans eğitiminin ardından mezun olduktan hemen sonra üç yıla aşkın süre boyunca bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çocuklar, yetişkinlerle çalışmıştır. Bu süreçte çocukların zihinsel, bilişsel ve psikolojik gelişimlerini takip ederek oyun terapisi ile katkı sağlayarak ilerlemiştir. Çocuklar ile çalışırken bu süreçte aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.
Mesleki kariyerine sonrasında psikiyatri eşliğinde bir klinikte uzun süre çalışmaya devam etmiştir. Aynı zamanda bağımlılık türleriyle ilgili çalışmaların içinde yer almıştır.
Bu süreçte üç yıla yakın İstanbul-Bağdat Caddesinde özel bir klinikte Klinik Psikolog olarak Çocuk-Ergen, Yetişkin ve Aile Danışmanı olarak hizmet vermiştir. Hem İstanbul, hem Kocaeli-İzmit bölgesinde hizmet vermektedir.
Eğitim hayatı boyunca kendini projelerle ve deneyimlerle geliştirmeye devam ederken aynı zamanda akademik anlamında birçok eğitimler ve süpervizyon süreçlerine katıldı.
Şema Terapi Derneği, Bahar Köse Karaca’dan Şema Terapi Eğitimi almıştır. 3.Şema Terapi Türkiye Sempozyumu, Dünya Şema Terapi Günü, Okula Uyum Süreçleri ve Yaşanan Sorunlar gibi birçok şema terapiyle ilgili olan eğitim ve seminerlere katılmıştır.
EMDR Derneği, Asena Yurtsever’den EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) 1. Düzey eğitimini almıştır.
Okan Üniversitesi, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimini, Nevin Dölekten Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimini ve Yetişkinlerde İlk Görüşme Teknikleri Uygulayıcı Eğitimi almıştır.
Aynı zamanda sanatın psikoloji ile dışa vurumu ile, Ecopoıesıs co. (Expressıve arts therapy), Ergenler İle Sanat Terapisi Uygulamaları eğitimini almıştır.
Yetişkin ve çocuklarla çalışırken çocuklarında dünyasını anlayabilmek ve onları oyunlarla birleştirebilmek için; Psikoloji Enstitüsü, Oyun Terapisi, Çocuk Resimleri Analizi & Psikolojik Resim Testleri, Çocuk Değerlendirme Testleri gibi eğitimler almıştır.
Aynı zamanda MOXO Derneğinden; MOXO (Dikkat Testi ve Hiperaktivite Testi Eğitimini almıştır. Çocuklar ile çalışırken Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Çocuk-Ergen olarak çalışmaktadır.
Psikolojik değerlendirme süreçlerinde MMPI Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri ve Şema Terapi değerlendirme ölçekleri gibi testlerin yanı sıra, çocuklara yönelik Gesell Gelişim Testi, Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi, Aile Çiz Testi, Ağaç Testi, Peabody Kelime Testi, Catell 2A Zeka Testi, Ankara Gelişim Envanteri, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Koppitz İnsan Çizim Testi gibi birçok gelişim ve zeka testinin uygulayıcısıdır.
Şu anda yetişkin, çocuk-ergen ve aile danışmanlığı ile çalışmalarına devam etmektedir. Kocaeli-İzmit bölgesinde kendi ofisinde hizmet vermektedir.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Şema Terapi
mu...t
Öncelikle kendi samimi ve sıcak enerjisini ofisinede yansıttığı için her seansımızda huzurla gelip, huzurla dönüyorum. Kendisini çok seviyorum, deneyimlettiği duygular ve empati başarısı sizin sürecinizde hem hatırlayacağınız hemde güven duyacağınız bir deneyim oluyor.
• Uzm. Kl. Psk. Refika Çavuşoğlu Kurt • Diğer •
s...
Kızım için Refika Hanım'a başvurdum. Refika Hanım'ı okulda öğretmenimiz önerdi. Okulda, içine kapanık olduğunu ve arkadaş edinmekte zorlandığını belirtmişti. Kendi yaşından daha büyüklerle oynuyordu. Şu anda çok rahat iletişim kuruyor, arkadaş ediniyor. İletişimde daha aktif ve arkadaşlarıyla daha çok oyun kurabiliyor.
Ö
ö...
Arkadaş önerisiyle ulaştım. Öfke problemlerim nedeniyle destek aldım. Terapi süreci hem farkındalık kazanmamı hem de duygularımı daha sağlıklı ifade edebilmemi sağladı. Şu an belirgin şekilde daha iyiyim. Süreçteki yaklaşımı ve desteği çok iyi geldi. Etrafımdakilere de tavsiye ediyorum.
s...
Değersizlik duygusu hissettiğim bir anda Refika Hanım'ın kapısını çaldım. Buraya geldiğimde sadece "geçsin" istiyordum. Şimdi neden böyle hissettiğimi anlıyor ve bununla nasıl başa çıkabileceğimi biliyorum. En güzeli de anlaşılmış hissetmek. Sürecimiz devam etmektedir. Kimseye anlatamadığım her düşüncem Refika Hanım'da çok değerli…
m...
Refika Hanım'a bir arkadaşımın önerisiyle ulaşmıştım. Yaşadığım mobbinglerden kaynaklı aşırı stres ve panik ataklarım nedeniyle görüştük. Seans sürecimiz bitti; hayat kalitem ve konforum şu an çok kıymetli. Ona ulaşmak istediğim her zaman ulaşım kapısının açık olması benim için çok kıymetli. Terapötik sürecine çok dikkat ediyor; çok özenli. İnanın, verdiği enerji seanstan çıktıktan sonra beni o kadar doğru kararlar almamı sağlıyordu ki. Panik atak süreci beni çok zorluyordu. Nefesimi yönetmeyi, kararları, zararları, doğru düşünceyi ve ayırt edebilmeyi öğrendim. İyi ki varsınız.
g...
Refika Çavuşoğlu Kurt'a Internet üzerinden ulaştım. Kaygılarınla baş etmekte zorlandığım için başvurdum. Seanslar verimli ve rahatlatıcıydı. Kendimi daha iyi tanımama yardımcı oldu. Kendisini tavsiye ederim.
n...
Online terapi konusunda başta tereddütlüydüm, ama Refika Hanım’ın yaklaşımı sayesinde kendimi yüz yüze görüşüyormuş gibi rahat hissettim. Aile içi karmaşası yaşadığım için başvurdum. Süreçten çok memnun kaldım; tavsiye ederim.
i...
Travmatik geçmişim nedeniyle destek alma ihtiyacıyla başvurdum. Sürecimizi EMDR terapisiyle yürüttük. Zaman zaman zorlayıcı olsa da, bu süreci güvenli ve kontrollü bir şekilde ilerletmemi Refika Hanım’ın rehberliği sayesinde başardım.
Seanslar boyunca kendimi anlaşılmış, desteklenmiş ve güvende hissettim. EMDR süreci sayesinde uzun süredir üzerimde yük olan birçok duygunun ve yaşantının etkisini geride bırakabildim. Hayatıma ve kendime bakışımda fark edilir bir rahatlama ve güçlenme yaşadım.Bu süreçteki profesyonelliği, sakin yaklaşımı ve güven veren tutumu sayesinde atlattım. Gönül rahatlığıyla çevreme tavsiye edebileceğim bir uzman.• • •
V
v...
Refika Hanım'dan psikolojik destek almaya arkadaşım aracılığıyla başladım. Yardım almamdaki neden de iş hayatımda yaşamış olduğum baskılar ve zorlanmalar beni çok yoruyordu. Çok uzun süredir yardım almak için çeşitli kliniklere ve psikologlara başvurdum ama bu süreçlerde aldığım yardımlar bana yeterli gelmiyordu. Refika Hanım ile ilk görüşmemizi yaptığımda bana verdiği güven ve süreçlerle ilgili bilgilendirmeler beni çok etkiledi. Konulara hakim olması ve yaşamış olduğum durumlara karşı söylediği tavsiyeler benim zorlanmalarımın ve baskılarımın üstesinden gelmemi sağlıyor.
a...
Geçmiş ilişkilerimden kaynaklanan güven problemlerim vardı. Şu anki ilişkime de yansıyan problemlerden dolayı Refika Hanım’a başvurdum. Bu süreçte iletişimimde farkında olmadığım yönleri ve partnerimde göremediğim noktaları birlikte ele alarak çalıştık. Refika Hanım’ın desteğiyle hem kendimi hem de ilişkimi daha sağlıklı bir yerden değerlendirmeyi öğrendim.
Özellikle kendimi ifade etmekte zorlandığım için ilişkimizde sık sık tartışmalar yaşanıyordu. Seanslar ilerledikçe duygularımı daha net ve sakin bir şekilde ifade edebilmeye başladım. Bu da partnerimle aramızdaki iletişimi güçlendirdi.
Şu an kendimi çok daha güvende ve huzurlu hissediyorum. Karşılıklı anlayış ve empati arttı, sorunları büyümeden konuşabiliyoruz. Bu süreç bana sadece ilişkimle ilgili değil, kendimle ilgili de çok değerli farkındalıklar kazandırdı.• • •
Refika Çavuşoğlu Kurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Refika Çavuşoğlu Kurt, Psikoloji. Size Refika Çavuşoğlu Kurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoloji Randevusu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Çift Terapisi.
Refika Çavuşoğlu Kurt adresi nerede?Refika Çavuşoğlu Kurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yahyakaptan Mahallesi Özyıldırım Sokak No:49/3 Tamgün Ofis İzmit
Adresine gitmek zorunda kalmadan Refika Çavuşoğlu Kurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Refika Çavuşoğlu Kurt online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Refika Çavuşoğlu Kurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Refika Çavuşoğlu Kurt bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Refika Çavuşoğlu Kurt ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Refika Çavuşoğlu Kurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 11 hasta / danışan, Refika Çavuşoğlu Kurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.