Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi lisans bölümünden 2024 yılında onur derecesi ile mezun oldum.

Öğrencilik sürecimde farklı kurumlarda staj yaparak mesleki deneyim kazandım. Bu kapsamda, Türkiye’nin en büyük otizm vakıflarından biri olan SOBE Vakfı ile Türkiye’nin ilk dil ve konuşma merkezi olan DİLKOM’da staj süreçlerimi tamamladım. Staj dönemlerimde danışan kabulü yaparak klinik uygulamalara aktif olarak katıldım.

Mezuniyetimin ardından mesleki gelişimimi sürdürmek amacıyla çeşitli eğitim programlarından geçtim ve geçmeye devam ediyorum. DIR/Floortime 201 terapistiyim. Ayrıca Palin PCI, Sesime Gel ve SUUFLE  programlarının uygulayıcısıyım.

Alanımda güncel ve bilimsel temelli yaklaşımları takip ederek, danışanlarıma en etkili desteği sunmayı hedefliyorum.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Dkt. Rengin Yıldız

Kayapınar, Kayapınar, Diyarbakır

• Sigortası olan hastalar

Benim kızım için Rengin hocadan destek alıyoruz ve kendisiyle başladığımız bu yolda kızımda görülen değişimi çok güzel görebiliyorum. Otizm'den dolayı konuşma terapisi alıyor. Gerçekten alanında iyi ve kendini pek çok alanda geliştirmiş, çok iyi bir öğretmenimiz; ve sadece kızımla değil annesi olarak bize karşı sergilediği ilgi ve alakadan da ayrı bir mutluluk duyuyorum. Kendisiyle başladığımız bu maratonda her konuda yanımızda olan, alanında gerçekten çocuklara güzel dokunuşlar yapan değerli bir öğretmen; ve onunla yollarımız hâlâ devam ediyor olması ve bize verdiği bilgilere şöyle söyleyebilirim ki, böyle öğretmenlere gerçekten ihtiyacımız var. İyi ki kendisiyle bu zor süreçte beraberiz.

• Y

Oğlum konuşuyor, ama anlaşılırlığı azdı; bazı harfleri çıkartamıyor. Rengin hanımla tavsiye üzerine tanıştık. Beraber güzel yol katettik ve oğlum kendisini çok seviyor. Sabrı, anlayışı, çocuklara olan yaklaşımı ve sevgisi için kendisinden çok memnunum. Çevremdeki herkese de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• I

Rengin hocayla bir yakınımızın tavsiyesi üzerine tanıştık. Oğlum otizmli ve terapiye başladığımızda yalnızca bazı sesleri çıkarabiliyor, yüz ifadesi donuk kalıyor ve insanlarla iletişime girmekte çok zorlanıyordu. Ekran bağımlılığı ve eğitime geç başlamış olmamız nedeniyle birçok terapistten dil terapisi için uygun değil şeklinde geri bildirimler de almıştık. Rengin hocayla sürece Floortime ile başladık. Zamanla oğlumun etkileşime açıklığı arttı, taklit becerileri belirgin şekilde gelişti. Şimdi sözcük ve kısa cümleleri taklit edebiliyor, bağımsız söyleyebildiği kelimeler bile var. Birini gördüğünde selam vermesi ve iletişim başlatması bizim için çok kıymetli gelişmeler oldu. Hâlâ düzenli seanslara devam ediyoruz. Rengin hocanın oğlumla kurduğu güvenli ilişki ve aileyle olan iş birliği bu süreci çok güzel ilerletmemizi sağlıyor.

•  •

Rengin Hocamızı bir öğretmen aracılığıyla gördük. Tanıdık kızımda kekemelik vardı. Gönderdik, çok memnun kaldık; çok iyi geldi, konuşması düzeldi. İyi ki de tanıdık hocamızı çevremde tavsiye ederim; gönül rahatlığıyla herkes gönderebilir.

• R

Benim oğlum bu sürece 2 yıl oldu, başladık. Tanımız atipik otizm. Dil terapisti Rengin Yıldızla dil konuşma eğitimi alıyoruz. Onunla yaklaşık 1 yıl oluyor; eğitimine aralıksız devam ediyoruz. Öğretmenimizin bize vermiş olduğu gayesi ve çabasının faydalarını alıyoruz. Hocamızla eğitim sürecine başladığından beri oğlumda çok güzel değişimler gözlemliyorum. Konuşma anlamında kısıtlı cümlelerdi; şu anda ise beklemediğimiz şekilde cümlelerimiz arttı ve artık oğlum kendini ifade edebiliyor ve bu süreçte hocamızla beraberliğimiz girdiğimiz maratonda bizi yalnız bırakmadığı için oğluma kattığı tüm emekler için kendisinden çok memnunuz.

• G

Kurumdan referansla Rengin Hanım'a ulaştık. İki oğlumda da konuşma gecikmesi vardı. Büyük oğlum yaklaşık bir yıldır eğitim alıyor; gayet güzel konuşmaya başladı. Küçük oğlum yaklaşık 3-4 ay kadar ders görüyor; ondan da güzel ilerleme olacağına inanıyorum. Küçük oğlum Rengin Hoca dışında gitmek istemiyor; çok seviyor. Rengin Hoca'dan çok memnunuz. Herkese tavsiye ederim. Rengin Hoca'yı seviyoruz; çok ilgili ve anlayışlı.

• H

Rengin hocamızla ergoterapistimiz aracılığıyla tanıştık; çocuğumun kelime haznesi çok azdı. Rengin hocamızla oğlumun farkındalığı öncesine göre daha iyi. Hocamızın azmiyle oğlumun mücadelesinde ilerlemesi ve verdiği özveri kesinlikle takdir edilecek. Rengin hocamı tereddütsüz herkese tavsiye ediyorum.

• D

Bir akrabamızın tavsiyesiyle Rengin Yıldız hocamızla tanıştık. İyi ki de tanışmışız. Kızımızla çok ilgileniyor, üstelik bizimle sürekli iletişim halinde. Kızımızın kısa sürede kekelemesi bitti. Ayrıca çıkaramadığı birçok harfi şu anda çıkarıyor. Bu kadar kısa sürede bu ilerleme hem şaşırttı hem mutlu etti bizi. Kesinlikle Rengin Yıldız hocayı herkese tavsiye ediyorum.

• K

Kızıma işitme kaybı teşhisi kondu. Daha sonrasında Rengin hoca önerildi; işinde iyi olduğu söylendi. Yaklaşık 2 yıl boyunca Rengin hocadan eğitim alıyoruz; çok fazla ilerleme kaydettik. Kızım Rengin Hanım sayesinde konuşuyor; bu bizim yolumuza ışık oldu. Kızım yaşıtlarını yakaladı. Biz çok memnunuz.

• Z

Rengin Hanım'la bir arkadaşın tavsiyesi üzerine tanıştık. 4 yaşındaki oğlumuzda genetik mutasyonundan kaynaklı konuşamama sıkıntısı vardı, bu yüzden başvurduk. Rengin Hanım gayet sevecen ve profesyonel yaklaşıyor; sürekli oyun oynayarak ve oğlumuzu oyuna katarak ifade edici dilini kullanmaya çalışıyor. Yavaş yavaş gelişme görüyoruz; tavsiye ederiz. Ayrıca çok duyarlı ve her konuda yardımcı olmaya çalışıyor.