Dkt.
Dil ve Konuşma Terapisi
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
Konya 1 adres
Dil ve Konuşma Terapisti Rümeysa Yiretalay, lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde onur derecesiyle tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince çeşitli kurumlarda stajlar ve klinik gözlemler gerçekleştirerek çocuk ve yetişkin danışanlarla çalışma deneyimi kazanmıştır.
Mesleki gelişimini desteklemek amacıyla alanla ilgili seminer, kongre, eğitim ve bilimsel etkinliklere aktif olarak katılmıştır.
Kekemelik, artikülasyon ve fonolojik bozukluklar, gecikmiş konuşma, gelişimsel dil bozukluğu, otizm spektrum bozukluğu, ses bozuklukları ve yutma bozuklukları gibi alanlarda çalışmaktadır.
Halen Karatay Derin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve klinik ortamında aktif olarak bireysel dil ve konuşma terapisi hizmeti vermektedir. Terapi süreçlerinde bilimsel temelli yaklaşımları benimseyerek danışanların iletişim becerilerini geliştirmeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı hedeflemektedir.
- Artikülasyon Bozukluğu
Karatay, Karatay, Konya 42020
- Sigortasız hastalar/danışanlar
- Sigortası olan hastalar
h...
Rümeysa hocama Rehabilitasyon merkezi sayesinde ulaştık. Rümeysa hocama kekemelik için gidiyoruz ve gerçekten işinin ehli biri. Güler yüzüyle, sıcak ve kalpten ilgisiyle çok ilerledik ve şu an kızım hiç takılmıyor, kekelemiyor. Kendini rahatça ifade edebiliyor. İyi ki yollarımız birleşmiş hocamızla. Dil konuşma terapisti arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim... İyi ki Rümeysa Yiretalay
Teşekkür ederim H.. Hanım
f...
Çocuğumun yaşıtlarına göre konuşması gecikmişti, seanslara başladığımızda çok az kelimesi vardı ve cümle kuramıyordu. Bu durumda bir dil ve konuşma terapisti ile görüşmemiz gerektiği söylendi. Araştırmalar yaptıktan sonra, Rümeysa hocamızla referans ile tanıştık. Daha ilk seanslardan itibaren çocuğumda farkı hemen hissettik, kullandığı kelimeler arttı ve cümle kurabilmeye başladı. Rümeysa hocamızın ilgisi, şefkati ve yaklaşımı gerçekten çok kıymetliydi. İnanır mısınız, çocuğum seanslardan ayrılmak istemiyordu. Bu kadar sevgi dolu yaklaşması süreci bizim için çok kolaylaştırdı. Çok kısa sürede çocuğum konuşmaya başladı ve artık yaşıtlarıyla aynı seviyeye geldi. Kendini çok daha rahat ifade edebiliyor, iletişimi oldukça gelişti. Rümeysa hocamız bizim için gerçekten büyük bir şans oldu. Kendisine çok güveniyorum ve gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum. Benim çocuğum gibi sorun yaşayan aileler hiç çekinmeden başvurabilirler, güzel sonuçlar alacaklarından eminim.
Teşekkür ederim F... Hanım
ni...n
Rümeysa hocam ile bi akrabam sayesinde tanıştık kendisi çocuğu için eğitim almış çok faydasını görmüş bizede önermişti iyikide önermiş iyikide hocam ile yollarımız kesişmiş kızım 4 yaşında ve konuşma dil gecikmesi var daha 1 ay gibi kısa bi süre olmasına rağmen çok yol aldık çok memnunuz çok güler yüzlü ilgili çocuklar ile iletişimi harika iyiki varsınız hocam
Dkt. Rümeysa Yiretalay
Teşekkür ederim sizler de iyi ki varsınız
d...
Benim kızım 2,5 senedir dil terapistine gidiyordu ve uzun zamandır R, Ş, S, Ç ve C harfi bir türlü çıkmıyordu. Akışkan konuşmamız da bayağı kötüydü ve bu dediğim harflerde terapi süreçlerinde yerinde saydı uzun zaman. Ne zaman ki Rümeysa hocamız dersimize girdi, daha ilk girmede bana anne, Ş sesi böyle çıkacakmış diyerek seansta gördüğünü söyledi ve çok muntazam çıkardı. Sonrası ne mi oldu? Bütün dediğim harfler ardı ardına tek seanslarda çıkmaya başladı. Şimdi sadece akışkan konuşmaya tam anlamıyla geçmeye başlamak kaldı. Aslında geçti ama tam konuşursam öğretmenim sizden ayrılır mıyım soruları gelmeye başladı. Biz bu sene inşallah tamamlayacağız. Ben Rümeysa hocama sihirli değneğimiz diyoruz ve herkese tavsiye ediyorum. Kendisine de diyorum, siz nereye biz oraya gideriz diyorum. Biz Rümeysa hocamızı çok seviyoruz; işini aşkla yapan ve her geçen gün üstüne bilgilerini katarak daha iyisini yapmaya çalışan bir terapist.
Teşekkür ederim D... Hanım
e...
Rehabilitasyon merkezi sayesinde ulaştık, dil ve konuşma anlaşılırlığı için başvurduk. Sürecimiz çok iyi geçti, hâlâ devam ediyoruz. Bu süreçte çok ilgilendi, ilgilenmeye de devam ediyor. Kızım kendisini çok sevdi. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
m...
Sevgili Hocamız Rümeysa Yiretalay ile tanıştığımız için kendimizi gerçekten çok şanslı hissediyoruz. Dil konuşma gecikmesinden dolayı başvurduk. Süreç boyunca hem güler yüzü hem de alanındaki uzmanlığıyla bize inanılmaz bir güven verdi. Çocuğumuzun gelişimine sağladığı katkı, sabrı ve anlayışı sayesinde her geçen gün daha güzel ilerlemeler gördük. Özellikle çocuklara yaklaşımı o kadar sıcak ve içten ki, seanslar bizim için hem verimli hem de keyifli geçti. Bir ebeveyn olarak tüm sorularımıza içtenlikle cevap vermesi ve her zaman destek olması bizi çok rahatlattı. İyi ki yollarımız kesişmiş. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim.
Y
y.....
Oğlumun konuşması yabancılar tarafından neredeyse hiç anlaşılmıyordu. Öğretmenimizin tavsiyesi üzerine Rümeysa hocamıza ulaştık. İlk görüşmeden itibaren süreci çok güzel anlattı ve bize de nasıl destek olabileceğimizi detaylı şekilde gösterdi. Çok ilgili, sabırlı ve gerçekten alanına hakim bir terapist. Kısa sürede bile oğlumun konuşma anlaşılırlığında belirgin bir artış gördük. Oğlum seanslara severek gidiyor. Dil ve konuşma konusunda destek arayan ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
• başka bir yer • Diğer •
ma...n
Rümeysa hocama 4.5 yaşındaki oğluma konulan 'artikulasyon bozukluğu' tanısıyla başvurduk. Ciddi anlamda harf eksiğimiz vardı ,konusmasini anne baba dışında kimse anlamıyordu sürekli 'ne diyor annesi ' sorusunun muhatabı oluyordum. Rümeysa hocamla terapilere başladıktan kısa süre sonra oğlumun konusmasi fark edilir şekilde duzeldi. Hiç cikaramadigi harfleri çıkarmaya başladı. Konuşmasıyla beraber özgüveni de yerine geldi Bunun yanında cocuklarla olan iletişimi o kadar tatlı ve güzel ki oğlum terapi gününü sabırsızlıkla bekliyor herkese Rümeysa ogretmeninden bahsediyor. Bu süreçte bana da çok güzel rehberlik etti ,sorduğum tüm sorulara sabırla cevap verdi benim 'olmayacak galiba ' diyerek pes edeceğim zamanlarda çok güzel destek oldu ve nihayetinde dediği gibi oglumun konusmasi düzeldi ,herkesin büyüyünce düzelir diyerek hafife aldığı problemimize en güzel şekilde yardımcı oldu. Konuşma anlamında bir desteğe ihtiyacınız varsa Rümeysa Hocam şiddetle tavsiyemdir
• başka bir yer • Diğer •
h....k
Rümeysa Hocam ile yollarımız bir arkadaşımın önerisiyle kesişti. Yaklaşık 3-4 aydır kızım Zümra’nın konuşma gelişimi için kendisinden destek alıyoruz.Kızımın konuşma ile ilgili bazı sorunları vardı. Rümeysa Hanım’ın mesleki donanımı ve çocuklara olan sevgisi sayesinde Zümra çok güzel ilerleme kaydetti. Çocuklarla iletişimi gerçekten çok güçlü; kızım, Rümeysa Hanım’ın yanına giderken çok mutlu oluyor.
Seanslarda ilk olarak yaklaşık yarım saat dil ve konuşma terapisi yapılıyor, ardından oyun alanına geçilerek öğrendiklerini pekiştirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Oyunla desteklenen bu süreç, kızımın dil gelişimine büyük katkı sağladı. Şu an Zümra kendini rahatça ifade edebiliyor.Rümeysa Hanım işini gerçekten içtenlikle yapan, çocukları çok seven ve onların dilinden çok iyi anlayan bir terapist. Süreçle ilgili aklınıza takılan her şeyi rahatlıkla sorabilirsiniz. İhtiyacı olan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.• Dkt. Rümeysa Yiretalay • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Teşekkür ederim H...Hanım
bü...
Sevgili hocamız Rümeysa Yiretalay.
Bizim kurtarıcımız bir yıl içinde bize o kadar çok desteği oldu ki anlatamam. 4 yaşındaki kızıma gecikmiş konuşma sürecinde mükemmel destek sağladı gerek tatlı diliyle olsun gerek uzmanlığıyla o gerek güzel sürpriz oyuncaklarıyla. O kadar eğlendik o kadar güzel ilerledik ki küçük kızım da çok keyif aldı Ben de çok memnun kaldım. Özellikle bir anne olarak uzman bir şekilde bütün sorularıma ve kaygılarıma sabırla yanıt verdi kesinlikle tavsiye ediyorum. Güler yüzü ve bir çocuğa nasıl yaklaşım sergileyeceğini çok iyi bildiği için hem benim hem çocuğumun da kalbini kazandı İyi ki tanıdık seni canım Hocamız Rümeysa Hanım. Herkese tavsiye ediyorum..• Dkt. Rümeysa Yiretalay • •
Teşekkür ederim B... Hanım
Rümeysa Yiretalay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Rümeysa Yiretalay, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Rümeysa Yiretalay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Gecikmiş Konuşma Terapisi, Dil Terapisi, Akıcılık Bozukluğu Terapisi, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, Normal Randevu.
Rümeysa Yiretalay adresi nerede?Rümeysa Yiretalay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Karatay Konya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Rümeysa Yiretalay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Rümeysa Yiretalay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Rümeysa Yiretalay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Rümeysa Yiretalay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Rümeysa Yiretalay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Rümeysa Yiretalay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Rümeysa Yiretalay hakkında ne düşünüyor?Toplam 14 hasta / danışan, Rümeysa Yiretalay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Rümeysa Yiretalay hangi sigortaları kabul ediyor?Rümeysa Yiretalay tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.