Uzm. Kl. Psk. Şeyma Hazal Kaya Keskin

Psikoloji, Aile Danışmanlığı daha fazla

Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Sonrasında Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. Tez konusu olarak Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Sosyal Medya Bağımlılığı bulunan bireylerin psikolojik semptomlarını incelemiştir. Bu süreçte İstanbul'da bulunan özel danışmanlık merkezlerinde yarı zamanlı danışan görmüştür. Şimdi kendi memleketinde kurucu psikoloğu olduğu Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi'nde danışanlarını almaya devam etmektedir.

Lisans ve yüksek lisans dönemlerinde ders olarak aldığı ve özel olarak ilgilendiği Cinsel İşlev Bozuklukları konusunda Cinsel Terapi Enstitüsünden de eğitim alarak CİNSEL Terapi alanında uzmanlaşmıştır. Sorun bireyin değil çiftindir düşüncesiyle yola çıkarak kendisini EVLİLİK, AİLE ve ÇİFT alanlarında da geliştirmiş ve bu alanda da enstitüden eğitim almıştır.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 464 saatlik Aile Danışmanlığı sertifikasını almış, Aile danışmanı olarak evlenecek ya da boşanma sürecinde olan çiftlere de danışmanlık hizmeti vermektedir.

Özel ilgi alanı olan çiftlerle daha etkili çalışabilmek adına Gottman Enstitüsünden almış olduğu ÇİFT TERAPİSİ eğitimlerini tamamlamış olup çift alanında çalışmalarını sürdürmektedir.
ISST Şema Terapi Derneğinden almış olduğu ŞEMA TERAPİ Eğitimi ile kişilerin çocukluk ve erken dönemdeki yaşantılarının oluşturduğu şemaları belirleyip, bugün bu şemalara hangi pencereden hangi gözlükle baktığımızı belirleyerek bu şemaları çalışmaktadır.

Yetişkin terapisine yönelik Prof.Dr.Hakan Türkçapar'dan BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ eğitimlerini tamamlamış, süpervizyonlara devam etmektedir.

Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden almış olduğu EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) eğitimini almış olup klinik uygulamalarında sıklıkla EMDR TERAPİSİ uygulamaktadır.

Aynı zamanda PSİKOTERAPİ İLE ZAYIFLAMA PROGRAMI ile çalışmakta olup danışanın kilo vermesini engelleyen ve/veya kilo verdikten sonra geri almasına neden olan düşünce ve davranışlarını tespit edip, bunların daha işlevsel ve sağlıklı olanlarıyla değiştirilmelerini sağlamayı amaçlayarak bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu programdaki amaç kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamaktır. Bu alanda çalışırken multidisipliner bi yaklaşım benimsemektedir.

Çocukların oyun terapisi ile kendilerini daha rahat ifade edebildiklerini görmüş ve oyun terapisi ve masal terapisi gibi eğitimlerini almıştır. Fakat bu alanda çalışmayı bırakmış olup Çocuk ve Ergen alanındaki görüşmeleri merkezde kendisine eşlik eden meslektaşı sürdürmektedir.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarla Attentioner-dehb adlı program eşliğinde sistematik bir şekilde çalışmaktadır. Program öncesi ve sonrası Dikkat,Zamanlama,Dürtüsellik ve Hiperaktivite performansını ölçmek için Moxo Dikkat Testini kullanmaktadır.

Kurucu Psikoloğu olduğu merkezde alanlaşma ve o alanda uzmanlaşmanın oldukça önemli olduğunu düşünerek ağırlıklı olarak yetişkinlerle BİREYSEL TERAPİ, CİNSEL TERAPİ ve ÇİFT TERAPİSİ alanlarında görüşmelerini sürdürmektedir. Boşanma süreci danışmalığı, evlilik öncesi danışmanlıkta da hizmet vermeye devam etmektedir.
Bütüncül bir yaklaşımı önemseyen uzmanımız ruh sağlığı uzmanları ile işbirliğiyle çalışmaya özen göstermektedir.

Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi

Şarkiye Mahallesi Fatma Hatun Sokak Sarı-Bülbül apt. No:1/2 Kat:1 Altınordu, Ordu 52200

• I

İyi ki Şeyma hocam var sayesinde çoğu korkumu yenmeye başladım ve sosyalleşmeye başladım

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Psikoloji Randevusu  •

GÜNLERDİR STRES VE BUNALIM İÇERİSİNDE OLAN BİRİSİ OLARAK TERAPİNİN BU KADAR BENİ İYİLEŞTİRECEĞİNİ DÜŞÜNMEZDİM ŞEYMA HOCA GERÇEKTEN O KADAR BAŞARILI Kİ BU KONUDA HAYATA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRMEME SEBEP OLDU.

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Aile Terapisi  •

• M

Şeyma hanım değerlendirmeleri ile sizlere farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Aslında tam olarak ilişkimizin ihtiyacı olan şey bir danışmanlık hizmeti almak olduğunu gittimizde hatta 3,4 seans sonrasında anladım

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Aile Danışmanlığı  •

Şeyma hanım a anksiyete ve kaygı artışı şikayetlerim sebebi ile başvurdum, çok kısa sürede bağ kurduğumuzu gördüm, danışanının güvenini kısa sürede kazanmayı başaran, donanımlı, sıcak yaklaşımı sayesinde rahat hissettiren bir terapist, terapötik sürecimde emin adımlarla ilerlememi sağlıyor, bir sonraki seansı heyecanla bekler durumdayım, yolumuz kesiştiği için şanslı hissediyorum

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Psikoloji Randevusu  •

Anlayışlı insana huzur veren bir yaklaşımı var …farklı bakış açıları kazanmaya başladığım bir yolculuk oluyor benim için .

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Randevu  •

Çift terapisi için görüşme yaptık. Birbirimize ifade etmekte ve birbirimizi anlamakta zorlandığımız noktaları Şeyma Hazal Hanımın dokunuşlarıyla düzeltme imkanı sağladık. Beden dilini kullanırken de daha nötral durmasını dilerdim. Danışmanımızın adaleti, örnekleri,sıcakkanlılığı da süreci kolaylaştıran etkenlerden. Kendi içinizde baş edemediğiniz, zorlandığınız anlarda çekinmeden başvurabileceğiniz bir destek merkezi.

-Danışmanımızın yaklaşımı, kendimi daha rahat ifade edebilmem için oldukça destekleyici oldu. Partnerimle zorlandığımız konuları onun rehberliğinde konuşup değerlendirmek, bana farklı bakış açıları kazandırdı. Kısa bir an için bile olsa, danışmanımızın belirli bir konuda benim veya partnerimin fikriyle zıt bir görüşe sahip olduğunu beden dilinden fark ettim. Ancak bu durum benim için yüksek derecede bir sorun oluşturmadı ve genel deneyimimi büyük oranda olumsuz etkilemedi. Sadece biraz daha nötr bir beden dili daha güvende hissettirebilirdi.

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Çift Terapisi  •

• Ş

Vajinusmus problemim vardı yenebilecekmiydim korkum kaygım çok vardı sıfırdı benim için zorlu bir yoldu şeyma hanımın güler yüzüyle sıcakkanlı olmasıyla gerçek bir uzman. Sabırlı ve sakin olmayı kalmayı sakın unutmayın onun sayesinde iyileştim çok memnun kaldım eğer böyle bir sıkıntınız varsa sakın ertelemeyin kesinlikle yardım uzmanından alın.

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Cinsel Terapi  •

• D

Karanlık korkum var, bu sebepten dolayı başvurdum. 1.5 aydır beraberiz. Olumlu sonuçlar almaya başladım. Korkularımda azalmaya başladı. Şeyma Hanım aşırı seviyorum. Kibar ve sıcak kanlı bir uzman. Danışanını dikkatli dinliyor. Önemsendiğimi hissediyorum, bana güven veriyor. Baya gelişme var ve mutluyum.

•  •

• B

Şeyma hanıma çift olarak gittik eşimle ilişkimiz çok kötüydü konuşamaz haldeydik. Eşim başta çok istekli gelmedi ama sonra keşke daha önce gitseydik dedi. Şeyma hanımı çok sevdik söylediği zamanlarda görüşmeye gittik şimdi çok daha iyiyiz sanki tekrar tanıştık eşimle ve ne kadar yanlış davrandığımızı fark ettik. Görüşmeleri bitirdik ama biz 2 ay sonraya randevu aldık inşallah gideceğiz.

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Aile Terapisi  •

• Ö

Sosyal medyadan takip ettiğim için Şeyma hanımı seçmiştim. Eşimle çok memnun kaldık. Devam edeceğiz inşallah. Açıklamaları ve yargılacı olmayan tutumları bizi mutlu etti. İlerleyen süreçlerde eşimle evliligimizde uzun yıllardır var olan sorunlarımızı çözmemize yardımcı olacağını düşünüyorum.

• Özel Yaşam Ağacı Aile Danışma Merkezi Çift Terapisi  •