Dil ve Konuşma Terapisti Sıla Alpaslan Kökten lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde 2021 yılında tamamlamıştır. Çocuklarda dil ve konuşma bozukluklarının değerlendirme ve terapi süreçlerinde uzmanlaşmıştır. Bodrum’da dil ve konuşma terapisi alanında hizmet vermekte olup, danışanlarını Özel Bodrum İdeal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde kabul etmektedir.

Çalışma alanları arasında artikülasyon bozukluğu, gecikmiş dil ve konuşma, alıcı ve ifade edici dil bozuklukları, otizm spektrum bozukluğu, Down sendromu, kekemelik ve akıcılık bozuklukları, disleksiye eşlik eden dil problemleri ve myofonksiyonel orofasiyal bozukluklar (MOB) yer almaktadır. MOB terapisi kapsamında; yutma bozuklukları, oral alışkanlıklar (emzik, parmak emme), dil–dudak–çene fonksiyonları ve ağızdan nefes alma gibi alanlarda değerlendirme ve terapi uygulamaktadır.

Mesleki gelişimini sürekli olarak destekleyen Sıla Alpaslan Kökten; DIR Floortime (101–201), Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı (ETEÇOM), kekemelik terapilerinde Kızılboğa modeli, dislekside dil ve konuşma terapisi uygulamaları ve myofonksiyonel orofasiyal bozukluklar (MOB) terapisi alanlarında eğitimler almıştır. Çocuklarda dil, konuşma ve iletişim becerilerinin değerlendirilmesine yönelik olarak SİATT, SST, ADD, GOBDÖ-2-TV, İVO-ODS, TİGE, AGTE ve M-CHAT gibi bilimsel geçerliliği olan test ve ölçekleri kullanmaktadır.

Çocuklarla yürütülen terapilerde oyun temelli, etkileşim odaklı ve aile merkezli yaklaşımları benimsemekte, her çocuğun gelişimsel ihtiyaçlarını bütüncül bir bakış açısıyla ele almaktadır. Terapi süreci; ayrıntılı değerlendirme, bireyselleştirilmiş terapi planı ve düzenli aile bilgilendirmesi aşamalarını içermektedir.

Online danışmanlık

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Müskebi Mahallesi,Deniz Caddesi,Servi Çıkmazı,No:4, Bodrum, Muğla 48420

• Sigortası olan hastalar

• C

Sıla Hanım çok ilgili,kibar güleryüzlü ve yetkin. Oğlum ders saatlerinin gelmesini iple çekiyor.

• başka bir yer Diğer  •

• Z

Sıla hanımın oğlumun dil gelişim sürecinde çok katkısı oldu , aynı zamanda bize umut veren, yol gösteren biri oldu. Sabırlı, ilgili ve her detayı önemseyen yaklaşımı sayesinde oğlumun ilerlemesini görmek tarif edilemez bir mutluluk. Oğlumla kurduğu güven dolu iletişim, her seansı sevgiyle ve özenle yürütmesi bizim için çok değerli. İyi ki varsınız

Dkt. Sıla Kökten

Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim :) iyi ki varsınız.

• Ş

Kızımın konuşma bozukluğu vardı şu anda daha iyi konuşabiliyor onun ve kızımın azmi ve başarısı sayesinde ve konuşması düzeldikçe kızımın kendine olan güveni her geçengün güveni gelişiyor ve Sıla hanımın bize bu süre içinde öz verili ,sabırlı ve kızıma olan sayesinde şu anda güzel bir konumdayız keşişmiş yolumuz onun sayesinde kızım daha iyi hissediyor

Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Kızımın dil konusma zorlugu oldugu donemlerde sıla hanimin karsimiza cikmasiyla adeta herseyimiz degisti ilgisi alakasi ile kizimin bu surecte guvenini kazanip ona en iyi sekilde egitim vererek suanda konusmasini ve guzel cumleler kurmasinada cok buyuk rolu var o bizim sihirli perimiz Nisan kizimin Sıla sı iyiki karsilasmisiz.

Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Sıla hanım tedavimizin ilk gününden itibaren gayet nazik,sabırlı,ve çok iyi bir terapist oldu bizim için.Küçücük bir çocuğun inatlarına kaprislerine aldırış etmeden sonuna kadar bizimle uğraştı.Gerek oyunlarla gerekse ciddi konuşmalarla oğlumun çok kolay bir şekilde gönlünü kazanmayı başardı.Sıla hanım'ın başarılı eğitimi ve çabası sayesinde oğlum şuan kekemeliği yendi.Oğlum ve ben şuan okadar mutluyuz ki.Kendine olan güveni arttı.Hayatımız boyunca Sıla hanı ve azmini asla unutmayacağız.İyi ki oğlumun değimiyle "SILA"bizim öğretmeniz oldu.İyi ki yollarımız kesişmiş.Sıla yı çok seviyoruz ve herkese tavsiye ediyoruz çok başarılı dil ve konuşma terapisti.

• I

Çocuğuma otizm tanısı konuldu; destek almak istedik. Bir yıl boyunca gittik; şehir değişikliği nedeniyle bıraktık. Çok verim aldık; kendisinden memnun kaldık. Çocuklara yaklaşımı ve bilgileri çok iyiydi. Temelimizi sağladık; tecrübeye sahip olduk. İlgili ve alakalı bir uzmandı. Hiçbir sorun yaşamadık. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

2,5 yıldır kızım için terapi alıyoruz. Kızımın işitme problemi var; konuşma bozukluğunu fark etmemizi sağladı. Daha önceki terapistlerde bu uyumu sağlayamadık. Kızımla çalışmaları uyumlu geçti; bizim için verimli oldu. Başarılı, ilgili ve alakalı bir uzman. Çocuklara karşı olan yaklaşımı çok güzel; biz çok memnunuz.

• O

Kızım bazı harfleri çıkartamıyordu. Farklı terapistlere gittik, gelişme kaydetmedik. Pedagog tavsiyesiyle kendisine başvurduk. Bazı harflerde gelişme gördük. Kızım baya ilerleme kaydetti. Seanslarımız verimli geçiyor, olumlu sonuçlar alıyoruz. Sıla Hanım bizi de bilgilendiriyor. Evde yapacak ödevleri ayrıntılı anlatıyor. Kızımın pedagoguyla da görüşüyoruz; beraber çalışıyorlar ve kendisinden memnunuz.

Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Çocuğum hiç konuşamadığı için başvurduk. 2 yıldır gidiyoruz; bu süreç içinde biraz konuşmaya başladı. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Sürecimiz devam ediyor. Çocuğum işitme engelli ve artık kendi ihtiyaçlarını anlatmaya başladı. Sıla Hanım'dan ben memnunum.

• F

Sıla hanım'ın çocukla iletişimi çok iyi. Konuşma tarzı ve kullandığı materyaller ile çocuğun ilgisini kendisinde tutuyor, bu sayede tedavide hızlı bir ilerleme oluyor.
    Çok kısa bir sürede, doğru pratikler ile, oğlumun R sesi problemini çözdü.

Dkt. Sıla Kökten

Kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim.