Psk. Ülkü Yılmaz

Psikoloji · Daha fazla

Lefkoşa 1 adres

Kıbrıs Aydın Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, Yakın Doğu Üniversitesi’nde tezli yüksek lisans programımı başarıyla bitirdim. Akademik ve mesleki yolculuğum boyunca özellikle Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), bağımlılık tedavisi ve şema terapi alanlarında uzmanlaştım. Yetişkin danışanlarla çalışırken bilimsel temellere dayalı, etik ve bütüncül bir yaklaşımı benimsiyorum.

Uygulamalarımda, danışan ihtiyaçlarını doğru şekilde anlamak ve süreci daha verimli kılmak amacıyla çeşitli klinik değerlendirme araçlarından yararlanıyorum. Yetişkinlerde uygulama yetkinliğine sahip olduğum testler:

• Beck Anksiyete Ölçeği

• Beck Depresyon Envanteri

• Klinisyen Tarafından Uygulanan Travma Sonrası Stres Bozukluğu Ölçeği (CAPS)

• Fonksiyonel Olmayan Tutumlar Ölçeği (FÖTÖ / DAS)

• Kent-EGY

• Kısa Kognitif Muayene Çizelgesi

• Mini Mental Durum Testi

• SCID Kişilik Envanteri

• SCID-II

• SCL-90-R

• Yale–Brown Obsesyon Kompülsiyon Ölçeği (Y-BOCS)

• Kişilik İnanç Ölçeği

Bu testler sayesinde, danışanların mevcut durumunu çok boyutlu değerlendirebiliyor; depresyon, anksiyete, travma, bağımlılık, obsesif kompülsif bozukluk ve kişilik yapılanmaları gibi alanlarda derinlemesine bir anlayışla çalışabiliyorum.

Mesleki yaklaşımımda temel hedefim; danışanların kendi içsel kaynaklarını keşfetmelerine, daha işlevsel baş etme becerileri geliştirmelerine ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmaktır. Bunu yaparken her danışanım için kişiselleştirilmiş, güvenli ve destekleyici bir terapi süreci sunmayı önemsiyorum.

Psk. Ülkü Yılmaz

Kıbrıs Kıbrıs, Lefkoşa

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Psk. Ülkü Yılmaz adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle