Uzm. Dr. Umut Balatacı, çocuk ve ergen psikiyatrisi alanında uzmanlaşmış bir hekimdir. Tıp eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2013 yılında tamamlamış, ardından uzmanlık eğitimini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 2021 yılında almıştır. 2017-2021 yılları arasında Uludağ Üniversitesi’nde, 2021-2025 yılları arasında Adıyaman Kahta Devlet Hastanesi’nde görev yapmış; 2025 yılı içerisinde Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmüştür. Özellikle DEHB, otizm, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk alanlarına ilgi duymakta olup, şu anda İstanbul Bakırköy'de hizmet vermektedir.
- Dehb
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
Uzm. Dr. Umut Balatacı Muayenehanesi
Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mahallesi Çobançeşme E-5 Yan Yol Caddesi, ATAKÖY TOWERS A BLOK NO: 20 /1 İÇ KAPI NO: 181, Bakırköy 34158
- Sigortası olan hastalar
Galeri
m...
Doktor Umut Bey’e tavsiye üzerine ulaştım. Çocuğumun dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite problemleri vardı. Okulda çok zorlanıyorduk. İlk seans itibariyle çocuğumla iletişimi mükemmeldi. Şu an uyguladığı tedaviyle kontrol altındayız. Çocuklarla iletişimi çok iyi; çocuğum çok sevdi, kendisini herkese tavsiye ederim.
Y
y...
Şehrimizde çalıştığı süreçte kendisinden kızım için randevu aldım. Hocam ilk andan itibaren çok sıcak ve cana yakın tavırlarıyla hem kızıma hem bize güven verdi. Kızıma dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı koydu. İlaç dozlamasıyla ve yan etkileriyle ilgili yakın takip etmek istediğini söyledi ve gün gün telefonla arayarak bilgi aldı. Sürecin devamında kızımın hayatında çok anlamlı bir düzelme oldu. Hâlâ herhangi bir soru işaretimiz olduğunda kendisinden yardım isteriz. Hiç kırmaz ve elinden geldiğince yardımcı olur. Hocamızdan çok memnunduk.
s...
Doktorumuz Umut Balatacı'ya oğlumun dikkat eksikliği tedavi sürecinde çok yardımcı oldu. Kendisi hem çok iyi bir dinleyici, hem de sevecen tavırlarıyla bize destek oldu. Kesinlikle tavsiye ederiz.
Y
y...
Umut Hoca'ya 4 yaşındaki oğlumuzun kreşe uyum sorunları nedeniyle başvurduk. Kendisinin yönlendirmeleri ve bilgilendirmeleri süreci yönetmemize çok yardımcı oldu. Şu anda oğlumuz severek ve isteyerek kreşe devam ediyor.
n...
Doktor Bey’e Asperger sendromlu kızım için ulaştık. Ergenlik dönemindeki anksiyete krizleriyle başladık. Yani çocuk öyle krizler geçiriyordu ki yolda, AVM’de de olmuşuz, hiç fark etmiyordu; kendini yere atıyor, ağlıyordu, istediği olsun diye bir yere çıkamıyorduk. Korkumuzdan Doktor Bey ilaç tedavisine başladı, şanssızlığımıza ilaçlar yan etki yapıyordu; ama pes etmedi Umut Bey, hem bizi sözlü yönlendirdi, hem kızımla konuştu. Şimdi daha dengeli, krizler geçmiyor. Kendisini tavsiye ederim.
a...
Oğlum LGS sınavına hazırlanıyordu geçen yıl. Derslere istediğimiz kadar vakit ayırmıyor, telefonla çok vakit harcıyordu. Doktor Bey çok ilgilendi, program yaptı. Bu arada hem çocuk hem biz aşırı sinirleniyorduk birbirimize; hatta oğlum o kadar sinirleniyordu ki ben acaba altta bir psikiyatrik bir rahatsızlık mı var diye korkuyordum. Süreçte yavaş yavaş yumuşadık birbirimize; oğlumuzun çok aklı başında olduğunu, ama telefonuyle haşır neşir olduğunu ve bu durumun geçici olduğundan bahsetti. Bizi rahatlattı. Oğlumuzun bize bakış açısını değiştirdi. Doktor Bey'i tavsiye ederim.
Adıyaman-Kahtada çalıştığı sırada yeğenimin dikkat sorunu için başvurduk. Tedaviden fayda gördük. Hastalığın sürecini bize anlattı
• Uzm. Dr. Umut Balatacı Muayenehanesi • •
Umut Balatacı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Umut Balatacı, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Umut Balatacı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Psikiyatrisi Randevusu, Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Psikoterapi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Dikkat Testleri.
Umut Balatacı adresi nerede?Umut Balatacı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mahallesi Çobançeşme E-5 Yan Yol Caddesi Bakırköy
Adresine gitmek zorunda kalmadan Umut Balatacı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Umut Balatacı online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Umut Balatacı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Umut Balatacı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Umut Balatacı hangi dilleri konuşuyor?Umut Balatacı ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Umut Balatacı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Umut Balatacı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Umut Balatacı hakkında ne düşünüyor?Toplam 7 hasta / danışan, Umut Balatacı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Umut Balatacı hangi sigortaları kabul ediyor?Umut Balatacı tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.