2018-2022 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Psikoloji lisans eğitimimi tamamladım. 2022-2024 yılında Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler ve Bağımlılık alanında Prof. Dr. Sevil ATASOY danışmanlığında uzmanlığımı tamamladım.(' Genç yetişkinlik döneminde akıllı telefon uygulamalarında bağımlılık ve özgüven ilişkisi. The relationship between addiction and self-esteem in smart phone applications in young adulthood' uzmanlık çalışma konusudur.) Lisans eğitimimde farklı yerlerde staj yaptım. Uzmanlık sürecimde aktif olarak özel kurumda çalıştım. Yetişkin , Çocuk ve 65 yaş üstü gruplarla çalışmaktayım .

Psk. Fatma Çolak

Malazgirt, Sarayburnu Cd., No:46 A2 giriş kat 4 daire 404, Selçuklu, Konya 42070

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

• D

Her hafta görüşmeyi iple çekiyorum çünkü Fatma hanımla konuşmak karanlık bir yola ışık tutmak gibi. Bazen kendi sesimiz ve diğerlerinin sesi birbirine karışıyor, insan kendine yabancı oldugu bir hayatın içinde buluyor kendini ben kendimi tanımadığım ama tanıma sürecinde olduğum bir süreçteyim fatma hanımın da bana beni vereceğinden şüphem yok. Fatma hanımla tanıştığıma memnun oldum, kendim içinde kuracağım bu cümleyi eminim “kendimle tanıştığıma memnun oldum” Terapiye başlamadan evvel korkularım vardı çünkü psikolog olmak yalnızca fakültedeki derslerinden tam not alanların yapabileceği birşey değil. Terapistimin derin bir insan olmamasından ve olayları benim nazarımdan değerlendirirken anlaşılmamak en büyük korkumdu bu korkum kendini güvenilir ellerde olmanın rahatlığına bıraktı.

• Psk. Fatma Çolak Normal Randevu  •

Çok teşekkür ederim.

Dil ve konuşma güçlüğü yaşayan yedi yaşındaki oğlumuz için birçok yere gitmemize rağmen sadece zaman kaybı yaşadık. Bir baba olarak ciddi endişe duyuyordum ama sizinle görüştükten sonra doğru yerde olduğumuzu anladım. Verdiğiniz egzersizlerle kısa sürede belirgin bir ilerleme oldu. Samimi yaklaşımınız da bizleri mutlu etti, herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.

• Psk. Fatma Çolak Dil Terapisi  •

• I

Hayatıma dokunan ender insanlardan biridir Fatma Çolak... en zor günlerimde yanımda oldu, bağımlılığım sürecinde destekleri ve katkılarıyla tamamen temize çıktım, uyuşturucuyu bıraktım yeni bir sayfa ve hayat kurdum kendime.. İyi ki var o değerli insan

• Online Danışmanlık Randevu  •

Çok teşekkür ederim.

Fatma hocam,bir insan nasıl bu kadar can ve candan olabilir.Nasıl bu kadar samimi ama mesafeli olabilir.Fatma Hocama gittiğimde çok kötüydüm o kadar kötüydüm ki anlatamam sayısız psikologlar gittim umudum bitmişti yoktu son kez denemek için gittim.İyi ki gitmişim.Babamın ölümünden,seçtiğim partnerler,çocukluğumdan bana dair bildiğim veya bilmediğim tüm şeylerle yüzleştim ve yüzleşmede yalnız değildim.Donanımı,yaklaşımı ve samimiyeti ile yanımda bir hocam vardı.

• G

Sürecin bana iyi geldiğini fark ettim.
    Kendimi daha net görmeme yardım etti ve hangi
    konularda zorlandığımı daha açık şekilde
    anlamamı sağladı

• Psk. Fatma Çolak Diğer  •

Çok teşekkür ederim.

7 yaşındaki oğlumuz için dil ve konuşma terapisi amacıyla uzun süre farklı uzmanlara başvurduk, ancak gerçek ilerlemeyi Fatma Hocamızla sağladık. İlk seansta sorunun kaynağını hemen tespit etmesi bize büyük bir güven verdi. Hem yaklaşımı çok samimi hem de çocuğumuzla kurduğu iletişim çok içten. Verdiği egzersizler ve öneriler kısa sürede etkisini gösterdi. Görüşme sırasında bizi gerçekten dinleyen, tüm sorularımızı açıklıkla yanıtlayan bir uzman. Kendisine minnettarız ve gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.

• Psk. Fatma Çolak Konuşma Terapisi  •

• F

Hayattan tüm umutlarımı kaybettiğimde,karanlık zamanlar çok gördüm ancak en karanlık döneminde Fatma Hocama bir psikiyatri hocamın önerisi ile gittim. Ben ilk gittiğimde bekleme odasında sandalyenin ucuna oturan,duvardaki sertifikalar üzerime gelişini izliyordum. İçeriye girdi tanıştık ne kadar içten ve samimi oluşu ile başladı sohbete,tanıştık sonra seanslara başladık ve her geldiğimde o odadan çok yorgun çıkıyordum ama ertesi gün kuş gibi oluyordum. Hatta bunu Hocama da söyledim bana vücut yorgunluğunda insan ıyur ruh yorgunluğunda uyuyamaz,dinlenemez demişti şuan o kadar iyi anlıyorum ki, evren tüm güzellikleri onun hayatına doğru akıtsın.İyi ki varsınız.

• Psk. Fatma Çolak Online Terapi  •

• D

İlk görüşmemizden itibaren beni gerçekten dinlendiğimi hissettirdi. Sadece söylediklerimi değil, söyleyemediklerimi de fark eden bir yönü var. Kendimi ifade ederken hiç yargılanmadım, aksine her duygumun bir anlamı olduğunu öğrendim. Hayata ve kendime bakışımı değiştirmemde çok büyük katkısı oldu. Desteği sayesinde farkındalığım arttı, içsel olarak çok daha dengeli hissediyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş, gerçekten işini kalpten yapan bir psikolog.

• L

Oğlum uyuşturucu kullanıyordu. Çok zor bir durumdaydı, çok yalnız ve çökmüş bir haldeydi. Fatma hanım da seansları başladıktan sonra yavaş yavaş toparladı kendini. Kendisi çok yakından ilgilendi. Çok emek verdi ve oğlum maddeyi bıraktı. Fatma Hanım'ın çok emeği var.

•  •

Çok teşekkür ederim.

Toksik bir iliskideydim farkindaydim ama kopamiyordum hocama gittiğimde nasıl vazgecebilirim ben ne yaşıyorum düşüncesi ile gitmiştim ama hocam problemim ana kaynağına farkindalik kazandırarak görmemi sağladı. Şuan her şeyin farkında ve dozunda yapmayı öğrendim. Böyle hocalarımız hep olsun iyi ki varsınız