Sanata ve müziğe olan ilgisi üzerine eğitim hayatı boyunca psikoloji dışında farklı sanat dallarına da yönelerek uzun yıllar resim, heykel, tiyatro ve müzik ile de uğraşmıştır. Bu uğraşlarını özellikle çocuklarla ve yetişkinlerle yapmış olduğu çalışmalara entegre etmiş, sanatın iyileştirici ve geliştirici yönünden her zaman faydalanmıştır.
Alandaki deneyimlerine çocuk grubu ile devam ederek İzmir'de özel bir anaokulunda danışmanlık hizmeti vermiştir. Bu danışmanlık hizmetinin yanı sıra ergen gruplarla da özel olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Bu süreç içerisinde çocukların ve ergenlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli atölyeler organize etmiştir.
2018-2020 yıllarında bir danışmanlık merkezinde danışmanlık hizmeti vermiş olup aynı zamanda Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi, Şefkat Odaklı Terapi vb. gibi son dönemde etkinliği kanıtlanmış olan üçüncü dalga terapi eğitimlerini de tamamlamıştır. Bu dönemde mindfulness ve yoga ile ilgili çalışmalar yürütmüş ve çocuklar için Türkiye'de ilk kez yapılmış olan bir mindfulness atölyesi de organize etmiştir.
2020 yılında, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına başlayan Psk.Yonca Önal, bu yıllarda, insanların içlerinde var olan yaratıcılığın dışarı vurumunun bir göstergesi olan tiyatronun, kendine özel iyileştirici etkisinin bireylerle atölyeler aracılığıyla buluşmasını sağlamak amacıyla ‘Yaratıcı Drama' ve 'Psikodrama’ eğitimini almıştır. Bu alanda yetişkinler ve çocuklar için çeşitli atölyeler oluşturmuştur.
2021 yılında, mindfulness, meditasyon ve yoga alanına daha fazla yönelerek, odak noktasında çeşitlilikler yaratmış ve bu eğitimlerini Bilişsel Davranışçı Terapi bilgileri ile harmanlayarak bu alanda bütüncül olarak çeşitli çalışmalar, atölyeler ve organizasyonlar yapmaya ve eğitimler alıp, vermeye devam etmiştir.
Psk.Yonca Önal, çocuk, ergen ve yetişkin alanındaki sertifika eğitimleri süresinde almış olduğu teorik ve test eğitimlerinin tamamına yönelik süpervizyonunu eğitmenleri ile tamamlamış olup, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 2022 yılı Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında, Dr.Öğr.Üyesi Umut Çıvgın ile birlikte "Sosyal Medya Uygulamalarının Kullanımında Siber Zorbalık ve Sanal Sosyal Dışlanma Davranışlarının Çeşitli Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi" adlı tezini tamamlayarak mezuniyetini sağlamış ve "Uzman Klinik Psikolog" unvanını edinmiştir.
Uzm.Kln.Psk.Yonca ÖNAL, 2022 yılında eğitimlerine 'Cinsel Terapi' ve 'Evlilik Terapisi' ve 'Boşanma Terapisi' eğitimlerini eklemiş ve bu eğitimlerini başarıyla tamamlayarak CİTEB tarafından kendisi için yazılmış olan referans mektubunu (tavsiye mektubu) hak etmiştir.
Uzm.Kln.Psk.Yonca ÖNAL, şu anda kendi özel muayenehanesinde aktif olarak danışan görmekte olup, başka şehir veya ülkelerde olan danışanlar ile de online (çevrimiçi) görüşmelerini sürdürmektedir.
Cinsel Terapi
Uzm.Kln.Psk.Yonca Önal-Online Psikoterapi
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Evlilik Terapisi
Kabul ve Kararlılık Terapisi
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Çözüm Odaklı Terapi
Şefkat Odaklı Terapi
i....g
Yonca hanım gerçekten işinde son derece başarılı. 15yaşında oğlum için başladık ve hayatımızı tamamen olumlu yönde degiştirir. Yonca hanım için söyleyebileceğim şey hayatımıza ilaç oldu ve iyiki onu tanıdık
e....a
Harika bir insan
İşinde çok başarılı kızıma hem bir abla, hem öğretmen , hemde bir sırdaş olan bir psikolog'dur
Kızımın okb si vardı kendisi bize çok yardımcı oldu kızım artık eski hayattındaki gibi odaklanma sorunu ve özgüven eksikliği vardı bunların hepsini Yonca hanım ile yendik
Gidecek olanlara tavsiye ederimm.
iyiki varsınız Yonca Hanım
a....e
Yonca hanıma annem sayesinde başlamıştım ilk zamanlar öfke problemimin olmadığını düşünerek anneme de kızıyordum fakat Yonca hamım sayesinde hem öfkemin farkına vardım hemde öfke problemimi yendim artık gayet sakin ve daha huzurluyum
l....a
Yonca Hanım a 4 yaşındaki oğlum için gittik, gerçekten bizi çok iyi dinledi ve gözlemledi, sorun odaklı yöntemlerle bize destek oluyor. Tanıdığımıza çok memnunuz. Kendisinden destek almak gerçekten bizim çok önemli. İşinde uzman , samimiyeti bizi de rahatlatıyor,
ha...
Yonca hanımla annem için bir terapi süreci yürüttük. Annem 64 yaşında ve geçmişte yaşadığı bazı olayların etkilerini atlatamadığı ve günlük hayatında özellikle ailevi yaşantısında bu travmaların etkisi ile problem yaşadığı için başvurmuştuk. Yonca hanımın yaklaşımı gayet sıcak ve sevecendi. Uyguladığı terapiler ile de anneme duygusal anlamda fayda sağladı ve süreçten memnun kaldık.Yonca hanımı tercih etmemizde Yonca hanımın aldığı ekstra eğitimlerin etkisi büyüktü biz fayda gördük kendisinden.
t.....
Yonca hanım ile yollarimizin kesişmesi benim için büyük şanstı.Mahvoldugunu düşündüğüm hayatımın aslında yeni bir evreye geçişin başlangıcı olduğunu görmemi sağladı. Saplanıp kaldigim noktalardan çıkıp olaylara dışarıdan bakmamı sağladı. Farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağladığı olaylar benim için çözülür hale geldi. Yaşadığım olaylardan cok bunu yaşamama sebep olan insan karakterlerini irdelememi sağladı. Bu şekilde yaşadığım sıkıntıları çözme konusunda çok büyük bir ilerleme kaydettim. Artık bir çok şey daha kolay. Kesinlikle işinin uzmanı bir insan ve isini cok iyi yapıyor. Bitti dediğim hayatım yeniden başladı ve cok daha güzel.
h....m
65 yaş annem için görüşme aldık Yonca Hanımdan. Annem Yonca Hanımı kızı gibi çok seviyor. Aşırı memnun kendisinden. Yonca Hanımı görünce çok mutlu oluyor. Güleryüzlü ve çok kibar bir psikolog gerçekten 4 ay boyunca annem görüşme aldı kendisinden. Kafasına dert ettiği her şeyi çözdüler çok şükür annem şimdi çok daha iyi. İlk geldiğinde ağlıyordu çok kötüydü şimdi ise gülüyor ve problemlerini kendisi halledebiliyor. Birlikte düşünce çalışmaları, sanat ve nefes çalışmaları yaptılar anneme çok iyi geldi. Yonca hanımın tüm yaş grupları ile çalışıyor olmasının Edremit için büyük avantaj olduğunu düşünüyorum
y....m
Yonca hanım ile 6 yaş çocuğumun okula gitme sorunu ve anneden ayrılma kaygısı için 10 seans oyun görüşmesi aldık.
Kızımız okula giderken sabahları bizi çok zorlıyordu, okul kapısında yarım saat içeri ağlamaktan giremiyorduk, bırakıp gittiğimizde de öğlene kadar tüm derslerde ağlıyordu. Çözüm bulamadık.
Bu nedenle görüşmeye başlarken endişemiz vardı ama Yonca h. bizi süreç ile ilgili çok güzel bilgilendirdi. Her hafta kendisi ile düzenli görüştük ve hafta boyunca her zaman bize ulaşıp kızımızın sürecini takip etti ve çok iyi sonuç aldık. Çocuğumuz artık okula çok mutlu gidiyor, sabah krizlerimiz bitti,okulda yaptıklarını anlatmaya başladı, ağlamıyor, öğretmenleri de kızımız için olumlu geri bildirimler verdi. Tüm süreçte Yonca hanıma emeklerinden ötürü minnettarız. Kendinizi Yonca Hanıma ve sürece teslim edin gerçekten çok güzel sonuçlar alıyorsunuz. Sevgiler.
na...a
Oglum yaklaşık iki aydır Yonca Hanim ile ergen psikolojisi üzerine görüşüyor.Iki ayda oğlumda gördüğüm değişim muazzam.Ders çalışma konusunda ve biz ailesi ile olan iletişimi son derece olumlu sekilde değişti.Bu süreçte ders çalışmak.istemeyen oglum kendi kendine program yaparak calismaya başladı.Ve bugün oldukları deneme sınavında bir öncekine gore oldukça fazla artış gözlemledik.Artik kendisi bile yaptığı yanlışları dert ediniyor ki asla umursamıyordu.Bizim yolumuz uzun ama biliyorum ki çok emin ellerde.Bizi bu yolda sabırla ve sevgiyle yönlendiren Yonca hanim bu zor yolda harikalar yaratti diyebilirim. Gozunuz kapali gidin ve hangi alanda danışmak isterseniz sadece kendinizi ona bırakın.Cunku her sey çok güzel oluyor.
h....d
Ben yonca hanıma oğlum için gittim kendisi çok sıcak vede samimi işini severek yapan ilgili vede alakalı biri iyikide gitmişim etrafımdaki lerede önerecegim biri iyiki tanıdım sizi
Yonca Önal Maral isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Yonca Önal Maral, Psikoloji. Size Yonca Önal Maral tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Cinsel Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Şefkat Odaklı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Duygu Odaklı Terapi (EFT), Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi, Evlilik Terapisi.
Yonca Önal Maral adresi nerede?Yonca Önal Maral şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Soğanyemez Sıdkı Paşa cad. No:1 Cumhuriyet Plaza 4. Kat No: 211 Balıkesir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Yonca Önal Maral isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Yonca Önal Maral online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Yonca Önal Maral isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Yonca Önal Maral, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Yonca Önal Maral hangi dilleri konuşuyor?Yonca Önal Maral ile Türkçe, İngilizce, Azerice, İspanyolca dilinde konuşabilirsiniz.
Yonca Önal Maral isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Yonca Önal Maral bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Yonca Önal Maral ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Yonca Önal Maral hakkında ne düşünüyor?Toplam 38 hasta / danışan, Yonca Önal Maral hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.