Mesleki Üyelikler:

Psikiyatri Randevusu

Röportaj

Mimar Sinan Mahallesi Alparslan Bulvarı No:17, Atakum 55200

• Sigortası olan hastalar

Yaklaşık olarak en az 10 yıldır Zekeriya Bey'in düzenli hastasıyım. Daha önce de çok farklı doktorlara gittim. Hiçbirinden fayda görememiştim. Yakınlarımın tavsiyesiyle Zekeriya Bey'e gittim. Birçok farklı teşhis durumu oldu. Dönem dönem obsesif, depresyon ve bipolar. Ailede psikolojik rahatsızlığa çok yatkınız. Zekeriya Bey aynı zamanda bizim aile doktorumuz. Teşhisleri o kadar yerinde ki, verdiği ilacı içmemle kısa sürede kendime geliyorum. Ve hastaya çok hakim. Anlattığım her şeyi tüm detaylarıyla hatırlıyor. Hasta ile ilgili hiçbir şeyi unutmuyor. Bu da doğru teşhis koymak için çok iyi. Asla düşünmeyin. Tereddütsüz en iyi psikiyatri doktoru. İstanbul'da uzun yıllar yaşadığımda bile ona tedaviye geldim. İyi ki varsınız.

• F

Hastanede psikiyatri hocamız Zekeriya Bahçe ile bundan yaklaşık 7 yıl önce tanıştım. Babama çok aşırı düşkün olduğum için onu kaybettiğim yıl oldu ve alkol bağımlılığım vardı. Her iki bağımlılığıma da destek olan sevgili doktorum, kişiye nasıl davranacağını bilen, ilaçların dozunu ona göre ayarlayan mükemmel bir doktor. Hayatımda görüp görebileceğim en büyük şanslardan birisi. Şu anda sayesinde alkol bağımlılığı kalmadı ve babamdan dolayı bana verdiği tedaviden sonra daha güçlüyüm ve her şeye doğru şekilde bakabiliyorum.

• D

18 yaşımdan beri ara ara gittiğim bir psikiyatrist ve gerçekten iyi ki tanımışım dediğim bir doktor. Depresyon sebebiyle başvurmuştum. İlk seanstan itibaren insanı çok iyi anlayıp doğru noktalara değinebiliyor. Bu inanılmaz bir şey. Sanki uzun zamandır gidiyormuşsunuz gibi rahat bir iletişim kuruyor. Benim en çok dikkatimi çeken şey de buydu zaten. Daha ilk görüşmede bile sanki uzun zamandır gidiyormuş gibi çok rahat konuşabiliyorsun. Bu da insanın kendini daha açık ifade etmesini sağlıyor ve süreç gerçekten daha verimli oluyor. Sorunları sadece yüzeysel dinlemek yerine çok hızlı analiz edip asıl noktaya değinmesi bana çok yardımcı oldu. Bu yüzden çevremden birkaç arkadaşımı da kendisine yönlendirdim. Gerçekten işini hakkıyla yapan, empati kurabilen ve danışanına değer veren bir doktor. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Tavsiye ile geldim doktoruma; internetten aldım randevumu. Genel mutsuzlukla ilgili muayene oldum. Hocam beni detaylı dinledi ve o an beni gerçekten anladığını, benim baktığım pencereden baktığını hissettim. İnsan en çok anlaşılmak istiyor ve güveniyor; işte Zekeriya Bahçe böyle bir hekim. Karşısındakini kesinlikle çok dikkatli dinleyerek, onun derdiyle dertlenerek sanki bir doktor ile değil de yakınıyla sıkıntılarını paylaşıyor gibi hissettiriyor. Doğru teşhis, doğru tedavi ile de güçlü etki bırakıyor. Çok iyi bir insan; iyi ki ona gittim, güvendim, inandım. Şu an hayata sağlam bir zemin üzerinden bakıyor oluşum Zekeriya hocamın sayesinde. İyi ki var. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum.

•  •

Zekeriya hocama referans ile ulaştım. Ben ağır bir panik atak geçirmiştim. vertigoyla birleşmişti. Bu durum bende depresif bozukluk oluşturmuştu. Zekeriya hocamla ilk tanıştığımızda hemen ilaç vermek yerine biraz daha konuşma odaklı sürecimiz ilerledi. Bu durumdan çok memnun kalmıştım. Uzun yıllar devam eden bir sürecimiz oldu. Kendisinden gayet memnunum. Çevreme de kesinlikle tavsiye ederim. Zekeriya hoca ilaç odaklı bir doktor değil ve bu, öncelikle insanı rahatlatıyor. Çünkü psikiyatrik hastalıkta uzun yıllar ilaç kullanım durumu insanı korkutuyor. Hastalarını bu konuda rahatlattığı için kesinlikle tavsiye ederim. Tedavi sürecim gayet iyiydi ve şu anda da iyiyim. Uzun bir yolculuktu ama çok şükür Zekeriya hocamla bu yolculuğu güzel tamamladık. Herkese tavsiye ediyorum.

• D

Doktorumun yaklaşımından ve ilgisinden oldukça memnun kaldım. Kaygı bozukluğu sebebiyle başvurdum. Görüşme sırasında beni dikkatle dinlemesi ve süreci anlaşılır şekilde açıklaması güven vericiydi. Kendimi rahat ifade edebildiğim bir ortam sağladı.
    Profesyonel ve anlayışlı yaklaşımı için kendisinden memnun kaldım. Psikolojik destek arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

• F

Doktoruma 15 yıl önce devlet hastanesinde takıntı ve depresyon için başvurdum. Çok iyi bir hekim olduğu için Samsun'da da kendisini bırakmadım. 15 yıldır kendisinde tedavim devam ediyor. Bu zamanlara gelmemde katkısı çok büyük. Doktorumu tavsiye ederim.

•  •

Annemin aşırı bir bunalımı vardı. Zekeriya hocama başvurduk. Annemle seanslarını yaptı, tedavisini uyguladı ve çok şükür eski düzenine geldi. İyi ki var ve hâlâ da aksi bir durumda bize uzaktan da yardımcı oluyor. İyi ki varsınız hocam. Herkese tavsiye ederiz.

•  •

Doktorumla 2011'den bu yana tanışıyorum; yaşadığım anksiyete ve panik bozukluk nedeniyle arkadaşımın tavsiyesiyle ilk görüşmemiz gerçekleşti. Hastalığımı tedavi etmedeki profesyonel başarısının yanında benim için daha önemli gördüğüm samimiyet duygusu. Öyle ki kendi öz ailemden birisiymiş gibi derdime dertlenip içten duygularla sıkıntılarıma çare bulmaya çalıştığını hissediyorum. Aynı zamanda eşimin de doktorudur; kendisi ve eşime kalıcı bir iyilik hâli sağladı. Benim için bir doktordan çok öte bir abi, adeta bir melek; tarifini bir yorumla ifade etmek olanaksız.

• K

Panik atak başlangıcı yaşadığım dönemde çevremin tavsiyesi üzerine psikiyatrist Zekeriya Bey’e başvurdum. İlk görüşmeden itibaren süreci dikkatle değerlendirerek bana uygun bir tedavi planı oluşturdu ve ilerleyen dönemde tedavimi düzenli ve titizlikle takip etti. Yaklaşık dört yıldır kendisinden terapi almaktayım ve bu süreçte belirgin bir iyileşme sağladım.
    Kendisinin sakin, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı; danışanını sabırla dinlemesi ve ihtiyaçlara göre çözüm odaklı ilerlemesi süreci benim için oldukça kolaylaştırdı. Tedavi sürecimde gösterdiği ilgi ve özen sayesinde panik atak belirtilerim büyük ölçüde ortadan kalktı.
    Çevreme de gönül rahatlığıyla önerdiğim bir hekim. Samsun’da alanında en iyi doktorlardan biri olduğunu düşünüyorum. Hem mesleki yaklaşımı hem de iletişimi açısından güven veren bir uzman; kendisinden son derece memnunum.