0850 333 0388 Ücret öğren

2004-2011 yıllarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldığım Tıp eğitimi sonrasında 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalında Tıpta uzmanlık eğitimime başladım. 2016 yılında çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı ünvanını aldıktan sonra Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesinde mecburi hizmetimi tamamladım.2017-2020 yılları arasında Ankara Çocuk İzlem Merkezi Sorumlu Hekimliği görevini yürüttüm, çok sayıda travma mağduru çocukla çalıştım ve cinsel istismar mağduru çocuklarla çalışacak meslek elemanlarının eğitiminde görev aldım.2020 yılında mesleğimi daha uygun şartlarda yerine getirebilmek ve aldığım terapi eğitimlerini uygulayabilmek amacıyla devletteki görevimden ayrılarak özel sektöre geçiş yaptım. 2022 yılından bu yana hastalarımı kendi muayenehanemde değerlendiriyorum.

Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalem ve bilimsel kongrelerde sunulmuş araştırma ve panel konuşmalarım vardır. 4 kitap bölümü yazarlığı ve 1 kitap bölümü çevirmenliği yaptım. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği ve Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği üyesiyim. İyi derecede İngilizce bilmekteyim. Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Dinamik Yönelimli Psikoterapi, Oyun Terapisi, Aile Temelli Tedavi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Travma Terapisi ve Motivasyonel Görüşme Tekniği eğitimleri aldım. Tedavi yaklaşımı olarak kişiye uygun olacak çeşitli psikoterapi yöntemlerini, anne baba eğitimlerini ve gerekli durumlarda ilaç tedavilerini kullanmaktayım. Evli ve bir erkek çocuk annesiyim.

Çocuk

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Röportaj

Bilge Merve Kalaycı
Bilge Merve Kalaycı Muayenehanesi

Kızılırmak mahallesi Dumlupınar bulvarı YDA Center numara: 9A kat 7/232, Çankaya, Ankara 06510

Ödeme yöntemleri

• Bu adreste kabul edilen sigortalar
  • Nakit
  • Kredi kartı

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Detaylı açıklamalar
  • Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Dakiklik
  • I

i̇....

İlgili ve güler yüzlü bir insan. Aklımızda soru işareti kalmadan ayrıldık

• Bilge Merve Kalaycı Muayenehanesi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite  •

• B

Uzun araştırmalar sonucunda iyi ki Bilge hanım ile yollarımız kesişmiş. İlk görüşmeden itibaren hem bize hem de çocuğumuza çok sıcak, anlayışlı ve güven veren bir yaklaşım sergiledi. Çocuğumuz kendini rahat ifade edebildi, biz de tüm sorularımıza detaylı ve anlaşılır cevaplar aldık. Süreci titizlikle takip etmesi, empatik yaklaşımı ve mesleki bilgisi sayesinde kendimizi doğru yerde hissettik.Çocuğumuzun kaygılarını anlamak için büyük bir özen gösterdi. Bir anne olarak kendisine minnetarım

• K

k.....

Kızımızın uzun süredir yaşadığı kaygılar ve okulda yaşadığı sorunlar nedeniyle birçok araştırmadan sonra Bilge Merve Kalaycı Hanım'dan randevu aldık. İyi ki de almışız. İlk görüşmeden itibaren bizi dikkatle dinledi, çocuğumuzla çok güzel bir iletişim kurdu ve kendini güvende hissetmesini sağladı. Tanı ve tedavi sürecini anlayabileceğimiz şekilde anlattı, hiçbir sorumuzu yanıtsız bırakmadı. Görüşmeler ilerledikçe kızımızın kaygıları azaldı, özgüveni arttı ve okul yaşantısında belirgin bir toparlanma oldu. Biz ebeveyn olarak da nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğrendik. Alanındaki bilgi ve deneyimi kadar sıcak, samimi ve profesyonel yaklaşımıyla da fark yaratan bir hekim. Çocuk ve ergen psikiyatristi arayan herkese içtenlikle tavsiye ederim.

• P

p.....

Çocuğumuzun dikkat dağınıklığı ve kaygıları nedeniyle Bilge Merve Kalaycı Hanım'a başvurduk. İlk görüşmeden itibaren bize güven veren, sakin ve ilgili yaklaşımı sayesinde hem biz hem de çocuğumuz kendimizi çok rahat hissettik. Değerlendirmeyi oldukça ayrıntılı yaptı; sadece mevcut şikâyetleri değil, gelişim sürecini, okul hayatını ve aile dinamiklerini de ele aldı. Tedavi planını nedenleriyle birlikte anlaşılır şekilde anlattı ve tüm sorularımızı sabırla yanıtladı. Süreç ilerledikçe çocuğumuzun hem dikkatinde hem de kaygılarında belirgin düzelme gördük. Okuldan da olumlu geri bildirimler almaya başladık. En önemlisi, çocuğumuz görüşmelere isteyerek gitmeye başladı. Bilgisi, yaklaşımı ve süreci yakından takip etmesi bize çok güven verdi. Çocuk ve ergen psikiyatristi arayan ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

se...a

İlk görüşmeden itibaren bize gösterdiğiniz ilgi, sabır, anlayış ve içten yaklaşımınız hem çocuğumuzun hem de bizim kendimizi güvende hissetmemizi sağladı.

Her sorumuzu büyük bir özenle yanıtlamanız, süreci detaylı bir şekilde anlatmanız ve her adımda yanımızda olduğunuzu hissettirdiğiniz için kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Mesleğinizi sadece bilgiyle değil, sevgi, vicdan ve büyük bir özveriyle yaptığınız her halinizden belli oluyor.

İyi ki yollarımız kesişmiş. Çocuğumuzun hayatına kattığınız her güzel dokunuş bizim için çok kıymetli. Sizin gibi hekimlerin varlığı ailelere umut, güven ve güç veriyor. Emeklerinizin değerini kelimelerle anlatmak kolay değil, iyi ki varsınız.

ey...t

Ben Yks ye hazırlanan bir öğrenciydim doktoruma gittiğimde 2. Mezun yılımdı önceki senelerde cok stresli ve kaygılıydım bu yüzden gittim ve cok memnun kaldım kaygımı nasıl yönetebileceğimi çok güzel işledi bence ve sonunda sayesinde istediğime ulastım, olması gereken bir kaygı düzeyiyle girdim sınava ,çok tatlı ilgili bir doktordu

• Bilge Merve Kalaycı Muayenehanesi Randevu  •

Oğlum 1. sınıfa başladığında oldukça zorlu bir süreç yaşadık. Okuldan sürekli dikkatini toplamakta zorlandığı ve derslere odaklanamadığı yönünde geri dönüşler alıyorduk. Bir anne olarak onu böyle görmek bizi çok üzüyordu. Tam umudumuzun azaldığı bir dönemde Bilge Hocamızla tanıştık.
    Bilge Hocanın sevgisi, sabrı ve uyguladığı yöntemler sayesinde oğlum günden güne değişmeye başladı. Önceden derse konsantre olmakta zorlanan oğlum, bugün çok güzel okuyor, derslerini dikkatle takip ediyor ve tam anlamıyla odaklanabiliyor.
    Hele ki yardımcısı Nilüfer Hanım… Daha kapıdan içeri girdiğiniz anda sizi güler yüzüyle karşılayan, tüm stresinizi ve kaygınızı azaltan, her konuda destek olan mükemmel bir yardımcı.

• D

d...

Bilge Hocam’a kızımın sınav kaygısı nedeniyle başvurduk. Süreçte sadece sınav kaygısına odaklanmadı; kızımın genel duygusal durumunu da çok özenli şekilde değerlendirdi. Hem kızımın hem benim kendimizi güvende hissettiğimiz bir yaklaşımı oldu. İlgisi, empatisi ve iletişimi sayesinde bu süreci çok daha rahat geçiriyoruz. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

a....ş

Profesyonel ve amacına yönelik bir görüşmeydi. Alternatif yollar sunuldu ve yol haritası belirlendi. Süreç hakkında bilgi verildi.

• Bilge Merve Kalaycı Muayenehanesi Çocuk Psikiyatrisi Randevusu  •

Bilge hoca, konusunda çok deneyimli. Bizi çok ayrıntılı bilgilendirdi ve kaygı ve tereddütlerimizi giderdi.

• Bilge Merve Kalaycı Muayenehanesi Randevu  •