3-6 Aydan Daha Uzun Süren Ağrılar Mutlaka Tedavi Edilmeli

Yazar Kader KeskinboraAlgoloji Doktoru • 15 Haziran 2017 • Yorumlar:

Algoloji Uzmanı Prof.Dr. Kader Keskinbora hastanın psikolojik durumunun ağrının şiddetini etkilediğine dikkat çekiyor.

Yüksek teknoloji ürünlerinin kullanımının tanı ve tedaviye katkı sağlaması ile insan ömrü uzuyor. Arzulanan bu uzun ömrün kaliteli olmasındaki temel öğe ‘ağrısız’ olmaktır. Ağrı, hekime başvurunun en sık nedenlerinden biri. Alarm görevi olan ani başlayan ağrı, bizleri hasardan ve hastalıktan haberdar eder, medikal tıbbi yardım almaya zorlayarak iyileşme sürecine katkıda bulunuyor, hatta olası tehlikelerden koruyor.

Buna karşın '' insanın canı ağrısı olan yerdedir''.Bu çok bilinen bir sözdür. Bir eczaneye girip, ağrı kesici ilaç isteyen insanların sayısı milyonlarla ölçülebilir. Çünkü yaşamının herhangi bir döneminde ağrı çekmeyen insan yoktur.

Ağrının kaynağı genellikle bilinir ve nedenine göre tedavi edilir. Bazen nedeni saptanamaz. Ancak hastanın ağrısının nedeni saptanana kadar geçirmek de önemli.

Algoloji (Ağrı bilimi) nedeni genellikle bilinen ancak konservatif tedavi yöntemleri ile iyileştirilemeyen genelde kas, iskelet ve sinir sistemi kaynaklı ağrıların tanı ve tedavisiyle lgilenen bir bölüm.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)