5 Soruda Meme Büyütme

Göğüs büyütme operasyonu için en uygun zaman nedir? 

Yılın her ayı ve her zamanı göğüs büyütme ameliyatları için uygundur. Bunun için yılın belli aylarına bakmak değil, kişinin kendisi için en uygun zamanı seçmesi yeterlidir. 

Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra, şişlik ve ödemler ne zaman yok olur? 

Hasta ameliyattan özel bir korse ile çıkar ve 15 gün boyunca gece-gündüz bu korseyi takmaya devam eder. Şişlikler 15. Günden itibaren azalmaya başlar. Protezler her geçen gün daha yumuşar ve hafifçe aşağı doğru doğal bir şekil alır. Kişiye göre değişmekle birlikle 3. Ayda tam şeklini alır ve ödemlerinden tamamen kurtulur.

Damla protez mi, yuvarlak protez mi seçmeliyim?

Protezlerin şekli kişinin vücut yapısına ve göğüs kafesi şekline bağlı olarak seçilir. Ön görüşme sırasında hekiminiz sizin için en iyi değerlendirmeyi yapacaktır. Dolayısıyla bu noktada hastanın nasıl bir göğüs şeklini istediğini hekimine ifade etmesi ve hekimden gelen profesyonel yönlendirmelere açık olması gerekir. 

Silikon protezler emzirmeme engel olacak mı? 

Kas altına yerleştirilen protezler süt kanallarına hiçbir şekilde zarar vermez. Yani eğer kas altından girilen yöntem ile göğüs büyütme tercih etmişseniz, emzirme işlevi bundan hiçbir şekilde etkilenmez. 

Protezin giriş yeri için hangi bölgeyi seçmeliyim? 

Meme büyütme ameliyatlarında birçok farklı giriş yeri kullanılmaktadır. Ancak en sık tercih edileni göğüs altından 4 cm’lik kesi ile yapılan uygulamadır. Bu uygulamada memede bir iz kalır ancak bu iz göğsün tam katlantı yerinde olacağı için belli olmaz ve zamanla silikleşir. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mert Demirel Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)