Adım Adım Saçlarınızı Gürleştirmenin Yolları

Yazar Ahmet AyıkPratisyen Hekim • 17 Ağustos 2021 • Yorumlar:

Saçlar, güzelliğin tamamlayıcısı ve özgüvenin anahtarıdır. Haliyle, hepimiz gür ve bakımlı görünen sağlıklı saçlarımız olsun isteriz. Ancak, mevsimsel hava şartları, genetik faktörler ve beslenme eksikliğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı saçlarımızı kaybedebilir ya da seyrelmesiyle karşı karşıya kalabiliriz. Kimileri ise doğuştan ince telli ve seyrek saçlara sahip. Hacimsiz ve sönük saçlar çoğu insanın önemli bir problemi, saç yapısı doğuştan bu yapıda olan kişilerin bu durumdan daha da fazla şikayetçi olduğunu söyleyebiliriz. Zayıf saçlarınız için neler yapabilir de dolgun ve gür saçlara ulaşabilirsiniz, bu yazımızda sizin için açıklıyoruz. Uzman kontrolünde doğru yöntemleri uyguladığınız takdirde saçlarınızın sağlıklı ve hacimli bir görünüme ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Isı veren şekillendiricilerden uzak durun

Saçları şekillendirmeye yardımcı düzleştirici ve maşa gibi ısı kaynağı olan ürünler kullanmak saçlarınıza düşündüğünüzden daha fazla veriyor. Seyrelmenin en önemli sebeplerinden biri olan saç şekillendiriciler; önce kırıklara, incelmeyle beraber ise dökülmelere yol açıyor. Sonucunda ise hacimsiz ve sönük saçlar kaçınılmaz oluyor. Hemen hemen herkes bu durumun farkında; fakat yine de şekillendiricileri kullanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. İlk aşamada bu şekillendiricilerden uzak durmak güç gelebilir. Bu yüzden, direkt olarak bırakın demiyoruz, kullanımını azaltmanız bile büyük bir adım olacaktır. Saçlarınızı doğal haliyle kullanmaya alışın veya bigudi gibi doğal şekillendirme yöntemlerinden yararlanın.

Saç kırıklarınızı takip edin

Çeşitli nedenlere bağlı olarak saçta kırılmalar gözlemlenir. Bu kırıkların düzenli bir şekilde aldırılması önemlidir. Aksi takdirde saçlar zayıf düşer ve hacminden kaybeder. Bir süre sonra da dökülme sorunu ortaya çıkar ve motivasyon kaybına neden olur. Saç kırıklarınızı her 2 ayda bir kestirmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Kırık oluşumunun önüne geçmek için ise ıslak halde taramak yerine, kururken taramayı tercih edebilirsiniz.

Beslenmenize dikkat edin

Sağlıklı saçın en büyük sırrı dengeli ve düzenli bir beslenme programıdır. Oluşturacağınız bu programa sadık kalmanız da önemli. Saçlarınıza istediğiniz kadar çok çeşitli ve güzel bakımlar yapın, sağlıklı beslenmeyi ihmal ettiğiniz taktirde saçlarınız gücünü yitirecek ve dökülme ile sonuçlanacaktır. Saçınızı gürleştirmek istiyorsanız, saçınızın ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralların tamamını vücudunuza uygun yöntemlerle almalısınız. Demir, çinko ve biotin gibi ürünlerin saç sağlığına olan etkisi inanılmaz derecede büyüktür. Uzman takibinde olmak şartıyla bu desteği saçlarınıza sağlamalısınız.

Stresten uzak durun

Stresin vücudumuza verdiği zararı ne kadar görmeden gelsek de bu önemli bir nokta. Günlük yaşamın getirdiği stresin, fiziksel olarak bize bıraktığı hasar aslında gözle görülebilir bir gerçek. Buna kıyasla, saçlara verdiği zarar da artık kolaylıkla anlaşılabiliyor. Nedeni saptanamayan pek çok saç dökülmesi şikayetinin nedeni aslında stresten kaynaklanıyor. Stres ile birlikte gelen saç dökülmesi de finalde kayıplara ve seyrekliklere neden oluyor. Sağlıklı saçlarım olsun istiyorsanız, strese hayatınızda yer vermemeniz gerekiyor.

Kimyasal içerikli ürünler kullanmayın

Saç bakımınıza yardımcı olacağı düşüncesiyle kullandığınız kimyasal içerikli ürünler aslında saçlarınızı zayıflatır ve dökülme şikayetinizi başlatır, mevcut bir dökülme şikayetiniz var ise de bunu artırır. Saçlarınıza sürekli boya işlemi uygulatıyorsanız veya rutin bakımınız için kimyasal maddeler kullanıyorsanız saçlarınız dökülmeye daha elverişli bir hale gelir. Yapacağınız en doğru uygulama doğal içerikli şampuanlar kullanmak ve mümkün ise saçlarınızı boyatmaktan vazgeçmek olacaktır.

Doğal maskelerden fayda görebilirsiniz

Kimyasal ürünlü içeriklerin saç sağlığını olumsuz yönde etkilediğinden az önce bahsettik. Bu ürünler saç sağlığını güçlendirmek yerine, aksine içerikleri nedeniyle saça daha çok zarar veriyor. Alternatif olarak doğal bakım yağlarını deneyebilir, bu yağlar ile saçınıza maskeler yapabilirsiniz. Zeytinyağı, tatlı badem yağı ve Hindistan cevizi yağı; saç saçlığının korunması açısından en sık kullanılan yağlardan.

Saç mezoterapisi

Bu yöntem ile saç hücrelerinin ihtiyacı olan mineral, protein ve vitamin bileşenleri; saçlı deriye küçük iğne ile enjekte edilir. Saç kökünü beslemekte olan bileşenler, bu şekilde saça aktarılır. 

Saç PRP tedavisi

Dökülmeye başlamış, gücü eskisi gibi olmayan ve sağlıklı görünmeyen saç kökleri PRP tedavisi ile canlandırılabilir. Kişinin kendi bir tüp kanı alınarak uygulanan PRP yönteminin; seans sayısı ve uygulama sıklığı saç yapısına göre değişiklik gösterir.

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)