Aile olmak

Yazar Nurçin Eğercioğlu • 19 Eylül 2016 • Yorumlar:

 

"İnsanlar birbirinin maddi yardımlarına ve paralarına değil, sevgilerine ve alakalarına muhtaçtırlar. Bu olmadıktan sonra aile sahibi olmanın hakiki ismi "birtakım yabancılar beslemekti!" 

Sabahattin Ali'nin bu satırları bana para kazanmak için koşuşturup durmalarımızı ve bunları yaparken neleri yitirdiğimizi hatırlattı. 

Emekle bir yere gelmeniz gerektiğinde zamanınızın çoğunu çalışmaya ayırmanız gerekiyor.

...ve zamanla para arasındaki ters ilişki işte orada başlıyor. Ya zamanınız çok paranız az oluyor ya paranız çok zamanınız az! 

İşte o an, zamanın eksikliğini para ile telafi etmeye dair bir çaba başlıyor, o an adeta farkında olmasak da "yanında olamıyorum ama bedelini ödüyorum" lar fazla fazla alınan hediyelerle yaşama geçiriliyor. 

Oysa yanına gidemediğiniz de sizin işten gelmenizi bekleyen çocuğunuzun ya da arayamadığınızda sizi merak eden yaşlınızın ihtiyacı hiç bir zaman para olmuyor...onun ihtiyacı daha çok siz...daha çok sizin sevginiz oluyor.. 

Aksi Sabahattin Ali'nin de yukarıda belirttiği gibi sizin için birtakım yabancıları beslemek, aksi onlar içinse bir yabancı tarafından beslenmek olur...

Aksi aslında aile olmamak, aile hissetmemek olur!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)