Akupunktur

Yazar Hüseyin ÇiçekAkupunktur Uzmanı • 17 Eylül 2018 • Yorumlar:

İnsan vücudunda birçok sistem vardır. Bunlardan en önemlisi bağışıklık sistemimizdir. Bu sistem çoğu kez biz farkında olmadan işler ve bu sayede sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürebiliriz. Ancak bazen; bakteri, virüs, parazit ve ağır metal gibi hastalık yapıcı etkenler bu mekanizmaları devre dışı bırakır ve hastalanmamıza sebep olur. İşte akupunktur bu noktada devreye girer.

Tek kullanımlık steril iğneler ile vücudumuza herhangi bir kimyasal madde vermeye gerek kalmaksızın hangi hastalığa yönelik çalışılıyorsa o hastalığın tedavisi için belirlenen akupunktur noktalarına uyarılar verilir ve bu sayede vücudumuzun kendini tedavi etmesinin önü açılır. Bu tedavi iki yüzün üzerinde hastalıkta uygulanabilmektedir. Bu sayede bağışıklık sisetmimizi tembelliğe alıştırmadan, kendi gücüyle hastalıklar ile savaşmasını sağlanır.

Her akupunktur noktasının belli bir organla bağlantısı bulunur. Vücudumuzdaki bu noktalar, akupunktur iğneleri yardımıyla uyarıldığında hücresel bazda bir uyarı meydana gelir. Akupunktur iğnelerinin sağladığı uyarılar sinir sistemimiz yardımıyla önce beyine iletilir, ardından beyin tarafından ilgili organa yönlendirilir.

Hastalık yapıcı bazı faktörler tarafından bloke edilmiş, işleyişi bozulmuş hedef organ; akupunktur iğnelerinin sağladığı  uyarıları alır ve gerekli kimyasalları, hormon veya enzimleri tekrar salgılamaya başlar. Bu da bedenimize kendini yeniden onarabilmesi ve normal işleyişine yeniden dönebilmesi için fırsat verir.


Etkinliğinin Kanıtlandığı Hastalıklar

  • Akupunktur, sindirim sistemi hastalıklarını düzenler (İshal, kronik kabızlık, gastrit, ülser ve kolit)
  • Akupunktur, solunum sistemi hastalıklarında yardımcıdır. (Astım, bronşit, sinüzit, soğuk algınlığı, kronik öksürük)
  • Akupunktur, romatizmal hastalıklarda etkilidir. (Kireçlenme, bel ve boyun fıtığı, eklem romatizması, kas romatizması kol ve boyun ağrıları)
  • Akupunktur, metabolik hastalıklarda etkinliğini kanıtlamaktadır. (Obezite, diyabet)
  • Akupunktur, ruhsal hastalıklarda çok iyi bir yardımcı tedavidir. (Depresyon, aşırı kaygı, stres ve endişe bozuklukları, sınav stresi, uyku bozuklukları, hiperaktivite, panik atak)
  • Akupunktur, sinir sistemi hastalıklarında etkisini çok çabuk gösterir. (Migren, MS, Sara, Parkinson, Alzheimer)
  • Akupunktur, kalp ve damar sistemi hastalıklarında gözle görülebilir ölçüde test sonuçları vermektedir. (Yüksek kolesterol, hipertansiyon, hipotansiyon, taşikardi ve ritim bozukluğu)

 

Bağımlılık ve Cilt Hastalıkları, Menopoz ve Alerjik Hastalıklar

  • Akupunktur, cilt hastalıklarında sağlığınızı yeniden kazanmanıza yardımcı olur. (Egzama, sedef, vitiligo)
  • Akupunktur, madde bağımlılıkları hastalıklarında dünyaca ünlü sağlık örgütlerinin başvurduğu yöntemlerden en önemlisidir. (sigara, alkol, şeker bağımlılığı vs.)
  • Akupunktur, tüp bebek tedavisine destek, adet düzensizliği, ağrılı adet, menopoz öncesi ve sonrası durumlarda stres seviyesini en aza indirerek kortizon hormonunun salgılanmasını azaltır.

Akupunktur, alerjik hastalıklarda üçüncü seanstan sonra önemli ölçüde yardımcı bir tedavidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)