AKUPUNKTURU MAGAZİN KONUSU YAPAN OLGU: ŞİŞMANLIK

Yazar Hakan ErtokAkupunktur Uzmanı • 29 Haziran 2017 • Yorumlar:

Akupunkturun sadece kilo tedavisi olarak anılması, akupunkturun çok başarılı bir şekilde tedavi ettiği onlarca hastalığın tedavisinin güme gitmesi demektir.Her Allah’ın günü gerek yazılı, gerekse görsel basında kilo konusu gündeme gelmekte ve toplumumuzda, sadece kilo sorunu olan hastalar varmış gibi izlenimler oluşturulmaktadır.Kilo tabii ki, önemli bir sorun; ancak bu klinik tablonun en doğru şekliyle ele alınabilmesinin yolu, öncelikle bir endokrinoloji uzmanı meslektaşımıza başvurmaktır.Ne yazık ki her kilolu olan, kestirmeden ve hiçbir kurala-disipline uymadan kilo vermenin yollarını aramakta; yüksek miktarlarda ücretler ödeyerek kısır döngü içinde kalmaktadırlar.

Peki bunca çabanın karşılığı ne olmaktadır?..”Koca bir hüsran!”

Kilosundan şikayetçi olup da, bu makalemi okuyan kişilerin; en kısa zamanda endokrin uzmanı bir meslektaşımıza başvurup, gerekli muayene ve tetkiklerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum.Hiç sağda solda paralarını ve zamanlarını boşyere harcamasınlar. Endokrinoloji uzmanı tarafından yapılan muayene ve tahlillerde eğer; kiloya sebep olan herhangi bir metabolik yada hormonal bozukluk (diabet,insülin direnci,tiroid hormonlarının yetersizliği v.b..) saptanmamışsa, işte o zaman akupunktur tedavisi uygulanmalıdır. Akupunkturun kilo tedavisindeki klinik yeri ve önemi burada yatmaktadır.

Sitemi ziyaret eden internet kullanıcılarının, arama motorlarında sitemi bulurken yazdıkları kelimelerin en büyük çoğunluğunu, ne yazık ki; “ŞİŞMANLIK” kelimesi oluşturmaktadır. Oysa ki, akupunktur; en başta migren olmak üzere, trigeminal nevralji, depresyon, anksiyete (kaygı) bozukluğu, panik atak, uykusuzluk, astım, bel-boyun fıtıkları (ameliyatlık safhaya gelmemiş ise), eklem kireçlenmeleri,tüp bebek, yüz felci, allerjik hastalıklar v.b gibi, daha birçok önemli hastalıları (sitemizde “TEDAVİLERİMİZ” kısmını tıklayınız) çoğunlukla kalıcı tedavi etmekte ve hiçbir yan etki oluşturmamaktadır.Çünkü akupunktur tedavisinde dışarıdan kesinlikle vücuda bir ilaç verilmemekte,vücudun kendi orijinal ilaç sistemleri devreye sokulmaktadır. Bu nedenle de yan etkisizdir.

Yıllardır kliniğimde edindiğim tecrübeye dayanarak ifade etmek isterim ki; zayıflamak amaçlı akupunktur tedavisi için başvuran hastalarımın neredeyse yüzde 80’i, ne yazık ki kararsızlık ve sabırsızlık göstermektedir. Çünkü bu yüzde 80’lik dilim, tedaviyi magazinsel görmekte, hedeflerinin ne olduğunu kendileri dahi bilmemekte; ama yine de akupunktur tedavisine girmektedirler.Buradan yeri gelmişken hemen belirteyim, tıbbın hangi tedavisi olursa olsun zayıflamanın birinci koşulu; kişinin önce hedefini ve kararlılığını net ortaya koyması ve işi ciddiye almasıdır.

Şimdi de bu yazımı okuyup;

  • Migreni olan,
  • Depresyonu olan,
  • Trigeminal nevraljisi olan,
  • Allerjik hastalığı olan,
  • Tüp bebekte başarısızlık yaşayan,
  • Uyku bozukluğu olan,
  • Bel yada boyun fıtığı olan kişilerin,

Tüm bu hastalıkların akupunktur ile çok başarılı bir şekilde tedavi edildiğini bilmelerini istiyorum.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)