Alın Germe Ameliyatı

Alın Germe Ameliyatı Nedir?

 

Alın çizgilerini ve kırışıklıklarını gidermek için, plastik cerrahları tarafından yapılan estetik operasyonlara 'Alin Germe' ameliyatı denilir.

 

Kişiler, alınlarında kırışıklık olduğunda, çatık kaşlara sahip olduklarında, kaş düşüklüğü olduklarında, yorgun ve kızgın görünürler. Alındaki çizgileri, insanları zamanla yaşlı göstermeye başlar. Alın Germe ameliyatı sonrası kişiler, yorgun, kızgın ve yaşlı ifadeden kurtulmuş olurlar.

 

Alın Germe ameliyatı, yüzümüzdeki ve boynumuzdaki deformasyonlara bağlı olarak, Göz Kapağı Ameliyatları, Kaş Kaldırma ameliyatları, Şakak Germe, Yüz Germe ameliyatları ile birlikte yapılabilmektedir.

 

Alın Germe Teknikleri Nelerdir?

 

Açık Alın Germe Ameliyatı ve Endoskopik Alın Germe yöntemi. Yöntemlerin ayrıntılı bilgisi için, doktorlarımıza muayene olmanızı isteriz.

 

Bu ameliyatın tekniklerinin ayrıntılı anlatılması için karşılıklı muayenenin şart olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yüz bölgesindeki işlemlerde çok hassas olunmaktadır. Teknik anlatımlarda yanlış bilgilere sahip olunduğundan, yüzle ilgili ameliyat bilgilendirmelerinin muayenede olması gerektiğine inanıyoruz.

 

Alın Germe Muayenesi Nasıl Olur?

 

Yüz bölgesinde, Kaş Kaldırma, Göz, Burun, Elmacık Kemiği, Yüz Germe ve Şakak Germe ameliyatları da yapılmaktadır.

 

Doktorunuza yüzünüzde hangi şikayetleriniz olduğunuzu iyi belirtmeniz gerekmektedir. Doktorunuz estetik açıdan sizi değerlendirecektir. Estetik görünüm kazandırılması için gereken şeyleri size söyleyecektir. Ama önemli olan sizin de eksiksiz isteklerinizi, hangi kısımlarda mutsuzluluğunuz var iyi belirtmeniz gerekmektedir.

 

Beklentilerinize göre doktorunuz, sadece alın germe ameliyatımı, yoksa diğer başka yüz ameliyatlarından biri ile mi planlıyor, size belirtecektir.

 

Bazen kişilerin kaş seviyelerinde, düşüklükte olabilir. Düşüklük olursa, Alın germe ameliyatı ile Kaş Kaldırma ameliyatı birlikte yapılır.

 

Tek ve daha çok ameliyat olmasına göre, nasıl bir ameliyatınız olacağını iyi öğrenmelisiniz.

 

Alın Germe Kalıcı mı?

 

Operasyon sonuçları kalıcıdır. Yaşınıza rağmen genç görünürsünüz.

 

Alın Germe Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Nasıl Olur?

 

• Genel anestezi ile plastik cerrahlar tarafından ameliyathane koşullarında yapılır.

• Ortalama 1-1.5 saat sürmektedir.

• İlk 3-4 gün şişlik ve morluklarınız olabilir. Günlük hayatınızı engellemez.

• Hafif bir sızlamanız olabilir. Ağrı kesiciler ile bu sızlamalarınız geçmektedir.

• Pansuman ve kontrollerinizde doktorunuz sizi yönlendirecektir.

• Endoskopik ve Açık olmak üzere iki yöntem vardır. Doktorunuzdan ameliyat öncesi hangi yöntemle, ameliyatınızı planladığını iyi öğrenmeniz gerekmektedir.

• Ameliyat öncesi anestezi tahlilleriniz yapılacaktır.

• Doktorunuzun onay vermesi ile spor aktivitelerine 3 hafta sonra başlayabilirsiniz.

• Ameliyata öncesi, size daha önce sözlü anlatılan ameliyat tekniklerini ve bilgilerini yazılı olarak okutulacaksınız. Sözlü bilgilerinizi, yazılı okuduktan sonra imzalamanız gerekecektir.

• Doktorunuzla muayenenizde planlanan sadece alın germe ameliyatı ise, ameliyat sonrası süreç böyledir. Eğer alın germe ile başka ameliyatlarda olacaksanız, diğer ameliyatla ilgili süreci, ilgili ameliyatın bilgilendirmesinden okuyabilirsiniz.

• 3 gün sonra işe gidebilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Çapar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)