Alın Germe

Alın germe ameliyatı nedir?

Alın germe yaşla birlikte sarkan ve aşağıya doğru yer değiştiren kaşın yeniden konumlandırılması, alındaki çizgiler ve gözler arasındaki kaş çatma çizgilerini azaltmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Alın germe ameliyatı sırasında, kaş ve üst göz kapaklarındaki görünüşünü iyileştirmek için kaşın şekli modifiye edilebilir.

Alın germe ameliyatı için uygun aday kim?

Yaşlanmaya bağlı kaşında sarkma ve üst gözkapağında fazla cildi olan, doğal olarak düşük kaş seviyesi ve derin kaş çatma çizgileri olanlar bu ameliyat için uygun adaydır. Buna ek olarak, uygun adayların fiziksel olarak sağlıklı, sigara içmeyen ve gerçekçi beklentileri olan bireyler olması gerekir.

Alın germe ameliyatı hedefleri nelerdir?

Alın germe ameliyatının amaçları alındaki çizgileri ve gözler arasındaki kaş çatma çizgilerini azaltmaktır. Ayrıca, kaşların yeniden konumlandırılması ve şekillendirilmesini amaçlar.

Zaman zaman, alın germe ameliyatı hastaların beklenti ve ihtiyaçlarına göre göz kapağı cerrahisi ve yüz germe ameliyatı gibi diğer prosedürlerle kombine edilebilir. 

Alın germe ameliyatı sırasında ne yapılır?

Alın germe ameliyatı günübirlik bir işlem olarak yapılır ve aynı gün hasta taburcu edilir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Sıklıkla kullanılan 2 çeşit alın germe ameliyat tekniği vardır:

  1. Endoskopik alın germe:  Alın yukarısında ve şakak bölgesinde saç içine küçük insizyonlar yapılır.  Bazı hastalarda üst gözkapağı doğal katlantısına kesiler yapılabilir. Cilt ve kaslar yapıştıkları yerlerden ayrılır ve yeni pozisyonlarına ilerletilir. Sonrasında yeni pozisyonuna taşınan ve şekillendirilen kaşlar dikişlerle tespit edilir. 

  2. Koronal (taç şeklinde) alın germe: Saç hattında veya saç içinde bir kesi kullanılır. Kesi hastanın problemine göre bir kulaktan diğerine kadar uzatılabilir. Bazı durumlarda, çok daha kısa kesiler (hastanın görünüm ve hedeflerine göre) kullanılabilir. Alın kaldırılıp ilerletilir ve fazla deri çıkartılır. Kaş yeni pozisyonuna dikişler ile sabitlenir.

Alın germe ameliyatı sonunda sargılar yerleştirilir ve ameliyat sonrası birkaç gün kalır. Hastalar genellikle ameliyat sonrası aynı gün taburcu edilebilir.

Yara izleri nelerdir?

Plastik cerrahlar olarak, kozmetik sonucun önemini biliyoruz. Biz yara boyutunu optimize etmek ve memenin en az görünür alanında bunu gizlemek için her türlü çabayı göstermekteyiz. Her iki yöntemde de izler saç içinde gizlenir. Endoskopik cerrahide üst gözkapağındaki doğal katlantıya denk gelen ve iyi iyileşen izler olur.

Bu iz oluşumu bireyler arasında değişir ve kişinin genetik yatkınlığına oldukça bağımlıdır. İzler genellikle zaman içinde yavaş yavaş azalır, ancak nihai boyutlarını ve rengini tahmin etmek zordur. 

İyileşme dönemi nasıl? Ne kadar süre istirahat gerekli? Ne zaman egzersize devam edebilirsiniz? 

Alın germe 1 ila 3 saat süren ve genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Ameliyat alanı koruma amaçlı pansuman ile kapatılır. Anestezinin etkisi geçtikten sonra, eve gitmeniz mümkün olacaktır. Rahat bir ameliyat sonrası ve iyi sonuçlar için, işlem sonrasında istirahat etmeniz uygun olacaktır. Baş ve yüz bölgesindeki şişliği ve morluğu en aza indirmek için ilk birkaç gün baş yukarıda istirahat edilir ve aralıklı buz uygulanabilir. Gözlerin altında morarma olabilir ve birkaç gün içinde düzelecektir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca ilaçlara cevap veren ağrı ve şişlik olabilir. Birçok hasta 1 ila 2 hafta içinde işlerine dönebilmektedir. İyileşme döneminde ağır kaldırma ve çekme hareketleri gibi yorucu fiziksel aktivitelerden cerrahi sonrası 4 hafta boyunca kaçınmalıdır.

Ameliyatın komplikasyonları nelerdir?

Komplikasyonları diğer kozmetik prosedürlerde olduğu gibi nadir olup yara izi, asimetri, kanama, enfeksiyon, zayıf yara iyileşmesi, şişlik ve uyuşma olabilir. Alın germe ameliyatına özgü komplikasyonlar kesi bölgelerinde saç dökülmesi, cilt kaybı, saç çizgisinde yükselme, yüz sinir hasarına bağlı kaş hareketlerinde zayıflık ve asimetridir. Bu komplikasyonların bazıları ek cerrahi işlemler gerektirebilir. Plastik cerrahınız olası komplikasyonlarda dahil olmak üzere beklenen sonuçlar hakkında detaylı bilgi verecektir.
 

Ne zaman ameliyatın kesin sonuçlarını göreceğiz? 

Ameliyat sonuçları hemen işlem sonrasında görülecektir. Zamanla şişlikler azaldıkça iyileşmeye devam edecektir. Genellikle 2 hafta içinde kesiler iyileşir, şişlik ve morluklar geçer. Az miktarlarda fark edilemeyen boyutlarda şişlik cerrahiden sonra birkaç ay kadar devam edebilir. Nihai kontur ve yara izi sonuçları ameliyattan sonra en az 6 ay sürer.

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Yüce Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)