“All on four” İmplant Tekniği

Bu teknik ile bütün bir diş arkı 4 titanyum yapılı implant sayesinde yeniden sabit olarak yapılabilmektedir. Bu teknik uzun yıllar implant operasyonları yapıldıktan sonra duyulan bazı ihtiyaçlar sonucunda kapsamlı araştırmalar ile ortaya konmuştur.

All on four implant tekniği, oldukça hızlı bir şekilde hastayı dişli bir hale getirdiği için özgün bir tekniktir. İmplantlar yapıldıktan sonra genellikle 1 gün içerisinde geçici dişler implantların üzerlerine sabitlenmektedirler. Eğer şartlar uygun ise bazı özel hazırlıklar sonrasında implant operasyonu biter bitmez geçici dişler implantların üzerlerine sabitlenebilmektedir.

All-on-4 tedavi konsepti nedir?

All-on-4 tedavi konsepti, alınan verime göre ekonomik, kemik tozu kullanımı gerektirmeyen, cerrahiyi takip eden 1-3 gün içerisinde dişsiz bir ağızı sabit dişli hale getiren bir implant tedavisi yöntemidir.

Özellikleri;

 

1) Sadece 4 implant kullanılarak tek çene sabit dişli hale getirilmektedir.

    İki tane ön bölgede düz, iki tane arka bölgede eğimli implantlar kullanılarak başarılabilmektedir.

 

2) Hızlı bir şekilde sabit geçici protezler yapılarak fonksiyona girmektedir.

    Hızlı yükleme kriterlerini sağlayan bireylerde geçici dişler mümkün olan en kısa sürede ağıza sabitlenmektedir.

 

3) Greft kullanılmayan bir yöntemdir.

    Arka bölgede açılı implantlar kullanılarak daha önde yer alan daha kalın kemik dokusundan faydalanılmaktadır.

 

All-on-4 tedavisi aşamaları nelerdir?

 

All-on-4 tedavi konsepti planlanan hastalara öncelikle radyografi ve ağız içi muayene yapılarak ağzın, dişlerin, diş etlerinin ve çenelerin durumu, işlemin uygunluğu değerlendirilir.

İlk aşamada uygun olabileceği düşünülüyor ise bilgisayarlı tomografi çekilerek, 3 boyutlu olarak hastanın kemik durumu daha detaylı incelenerek şartlar uygun ise planlama yapılır.

All-on-4 tedavisi, cerrahi, geçici diş ve daimi diş protezi olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır.

Cerrahi aşamada planlanan bölgelere 4 implant uygulandıktan sonra operasyon sırasında yeterli tork değerleri alınırsa hemen ölçü alınır ve alınan ölçülere göre geçici dişler tasarlanır ve implantların üzerlerine sabitlenir. 4 ay kadar bekledikten sonra ise geçici dişler çıkartılır, yeni ölçüler alınarak daimi dişler yapılır. Yapılan geçici ve kalıcı dişler vidalı olarak hazırlanır ve bitirilirler.

 

All on 4 işlemi sonrasında ağrı meydana gelmekte midir?

 

Her implant operasyonu sonrasında olmasını beklediğimiz ağrı, şişlik, morarma gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu durumlar doktorunuzun reçete edeceği ilaçlar ve yapacağı öneriler ile rahatlıkla kontrol edilebilmektedir.

 

All on 4 tekniği her kemik yapısında uygulanabilir mi?

 

All-on-4 tedavi konsepti maalesef her kemik yapısındaki bireyde uygulanamamaktadır. Uygulanamamasının sebeplerinden bir tanesi; özellikle istenilenden daha ince kemiği olan bireylerde 4 implant bütün bir çeneyi taşımakta yetersiz kalabilmektedir. Başka bir tanesi; çenelerin kapanış ilişkisi istenilen şekilde olmadığı durumlar. Bütün durumlar doktorunuz tarafından değerlendirilerek size bildirilecek ve eğer uygun değilse diğer implant tedavi alternatifleri üzerinden planlama yapılacaktır. 


 

All on 4 tekniği sonrasında ne zaman protezlerimi kullanabilirim?

 

All-on-4 tekniği sonrası sabitlenen protezleri hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat, implantların çene kemiği ile kaynaşma süresi olan 4 aylık dönemde doktorunuzun belirleyeceği diyet kurallarına göre beslenmeniz gerekmektedir. 4 ay sonrasında yapılan kalıcı protezinizle ise dilediğiniz gibi beslenebilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)