Alzheimer Hastalığı ..

Yazar Ertuğrul UzarNörolog • 13 Ekim 2016 • Yorumlar:

Alzheimer hastalığı nedir?

Alzheimer hastalığı yavaş sinsi şekilde ilerleyen beyin hastalığıdır. Genelde ileri yaşta başlayan unutkanlık hatırlamada güçlük ve zamanla konuşma bozulma kelime bulmada güçlük ve kişilik davranış bozukluğu ile seyreden bir hastalıktır.

Alzheimer hastalığının teşhisi;

Alzheimer hastalığının teşhisi hasta ve yakınında alına bellek ve hafıza ilgili öykü, nörolojik muayene, hafıza ile ilgili testler ve beyin görüntüleme ile yapılır. Hasta veya yakınından eşyaları unutma isimleri unutma sık olarak aynı şeyi tekrar sorma yakın hafıza kaybına ilaveten beyin MRında beynin bazı bölümlerinde küçülme ve hafıza testlerinde düşüklük saptanması ile teşhis konur.

Alzheimer hastalığının belirtileri;

Günlük yaşamı etkileyecek kadar unutkan olma (kişilerin adlarını, olayları hatırlayamama), gündelik işleri yapamama (yemek yapmak gibi), kelimeleri bulmada zorluk, tarihleri ve bilinen yolları hatırlayamama, çok basit konularda bile karar vermede güçlük çekme, hesap yapamama, pratik düşünmede zorluk çekme,eşyaların yerlerini karıştırmak (koyarken başka yere koymak),davranışlarda ve ruh halinde değişiklik, kişilik özelliklerinin değişmesi, insanları suçlama ve sorumluluk sahibi olmaktan kaçmak Alzheimer hastalığının belirtileridir.

Alzheimer hastalığının tedavisi;

Hastalalığın ilerlemesini durduran bir tedavi yoktur

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)