Makaleler 26/01/2017

Ameliyat Sonrası Kilo Verme

Prof. Dr. Gökhan Çipe Genel Cerrahi
Prof. Dr. Gökhan Çipe
Genel Cerrahi

Kilo verilmesindeki başarı oranı tüp mide uygulamasına göre gastrik bypass ameliyatında biraz daha yüksek bildirilmektedir; ancak tüm teknikler iyi ya da mükemmel sonuçlar göstermiştir. Birçok rapor 1 yıl sonra sleeve gastrektomi için %40-50 ve gastrik bypass için %65-70 kilo verme oranı bildirmektedir.
Kilo azalması genellikle tüm ameliyatlarda cerrahi girişimden sonraki 18-24 ay süreyle devam etmektedir. Ameliyattan sonraki yaklaşık 2 ila 5 yıl arasında bir miktar kilo alınması yaygındır

www.doktortakvimi.com © 2025 - Doktor bul ve randevu al

Bu web sitesi çerezleri kullanıyor.
Tarayıcınızda çerezlerle ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.